Bujo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam, Poszukujemy jednej osoby na wyjazd do Szwecji ( ruszamy okolo 30 czerwca, powrot 15 lipca). Zdecydowalismy sie na opcje ekonomiczna czyli namioty i biwakowanie. Lowili bedziemy glownie w miejscach znanych mi z poprzednich wyjazdow, odwiedzimy na 2-3 dni rzeke slynaca z najwiekszych pstragow,corocznie lowione sa tam ryby ponad 7kg, tydzien bedziemy ganiali po najlepszych lowiskach lipieniowych jakie znam, dziennie lowi sie tam 30-40 ladnych ryb, przy odrobinie samozaparcia oczywiscie, sa tam tez piekne pstragi, najwieksze mialy w okolicach 70 cm, sieje pieknie biora na sucha muche badz male obrotowki, na przylegajacym jeziorze jest bardzo duza populacja szczupaka, podczas ostatniego wyjazdu zlowilismy kilkanascie ponad metr ( bedziemy musieli wynajac jakas lodke), na czas pobytu bedzie przypadala rojka jetki majowej, widok 80-90 cm ryby ja zbierajacej jest warty wszystkiego. Kilka dni planujemy spedzic w niedalekiej Norwegi ganiajac za lososiami po Gauli czy Orkli. Odwiedzamy miejsca nie znane na szczescie w zadnych przewodnikach czy ofertach biur podrozy, lowimy dzikie, piekne ryby w przepieknej sceneri gor i lasow. Wybralismy czas gwarantujacy piekna sloneczna pogode i duzo wrazen. Jestesmy w stanie zapewnic nauke muszki czy krecenia much, dziesiatki lipieni zbiera chrusty czy jetki wieczorami, woda z rzeki czy jezior nadaje sie bezposrednio do picia. W tym momencie oprocz mnie jedzie @standerus i @mirat. Koszt wyprawy powinien nieznacznie przekroczyc 2 tysiace zlotych wraz z licencjami, zalezy to od ceny biletow promowych, wybranej trasy i samochodu jakim pojedziemy ( wchodzi w gre opcja przejazdu przez ciesniny dunskie). Zainteresowanych prosze o kontakt: michalwujek@hotmail.com Pozdrawiam i zapraszam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Serce mi się ściska, że z Wami nie jadę, może następnym razem, kto wie… Ale mam nadzieję, że też połowimy, choć jedziemy w ciemno. Od naszego wyjazdu do Waszego powrotu minie prawie 3 tygodnie, na pewno w tym czasie dam znać jak było. Jeżeli mogę coś doradzić (o ile będziecie jechać z Polski): nie jedźcie przez cieśniny. Koszt porównywalny z tanim promem (paliwo + mosty, ew. „krótkie” promy) a mocno nadkłada się drogi i męczy niepotrzebnie. Choć przyznaję – mosty monumentalne, a widoki niesamowite. A chętnych namawiam, żeby się długo nie zastanawiali, bo stracą okazję. To nie to samo co zimny maj. Ciepło, zielono, słonecznie, białe noce,…ech, rozmarzyłem się… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam, Mialo byc ciut inaczej ale Szwed wyjechal z takimi cenami za domki ze zwatpilem Moze za rok... Na nowym miejscu placi sie 175 euro/osoba za dwa tygodnie to mozna zniesc, nasz 'znajomy' chcial ponad 400 Szkoda, ze terminy sie nie pokrywaja, okres w jakim jedziemy jest wedlug mnie najlepszy w tamtych rejonach. Jest cieplutko i jeszcze pusto nad woda, jak zaczyna sie szwedzki okres urlopowy nas juz tam nie bedzie Prom jak na razie jest lepsza opcja, cos okolo tysiaka w obie strony. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 14-15 tys. SEK to faktycznie przesada. Jeżeli pogoda dopisze, to jestem pewien, że przywieziecie spod namiotów bardzo miłe wspomnienia - bez podtekstów <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 14-15 tys. SEK to faktycznie przesada. Jeżeli pogoda dopisze, to jestem pewien, że przywieziecie spod namiotów bardzo miłe wspomnienia - bez podtekstów <_< Ano przesada, szczegolnie w tym okresie. Kiedy wyjezdzacie? Mam dla was troche muszek, przewietrzylem pudelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Z tym wietrzeniem to uważaj paniee, zeby później smutku nie było. Zamierzam ci zefirka zapuścić w pudełko <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Z tym wietrzeniem to uważaj paniee, zeby później smutku nie było. Zamierzam ci zefirka zapuścić w pudełko <_< Bedzie ciezko, Boruta ma mi kupic na prezent pudelka zamykane na klodke, dalej wierzy, ze mam jakies tajne, nie pokazywane nikomu i jak tylko sie gdzies zmyje to dopiero otwieram i lowie ryby Ostatnio przeszukal caly pokoj i biedak nic nie znalazl :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Trzeba było psa z lotniska pożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Czwartego maja wracamy ze Słowacji, 4 tygodnie jesteśmy w kraju i już drugiego czerwca mamy prom. Mam nadzieję, że wiosna w środkowej Szwecji przyjdzie szybko i będzie ciepła, bo ganianie zębatych flaków po krzakach jakoś mi nie leży… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi