r.t. Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam, Czy ktoś kiedyś podejmował się rozebrania i złożenia korka wlewu ze wskaźnikiem paliwa? Tak kombinuję, bo u mnie przydało by się wyczyścić szybkę od spodniej strony w czymś takim: http://twinpower.com.pl/korek-paliwowy-z-miernikiem-poziomu-paliwa-25l/ pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A jakim cudem wewnętrzna strona szybki się zabrudziła? Mam taki sam, może spróbuj wykręcić odpowietrzacz i przepłucz środek ciepłą woda z detergentem lub namocz i później przepłucz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A jak wymienić sam odpowietrznik , bo mam uszkodzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A jak wymienić sam odpowietrznik , bo mam uszkodzony.A co się z nim stało? Złamany? Jak został gwint to rozwierć i po umyciu dobierzesz śrubę o takiej samej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Szybka od wewnątrz zaszła nalotem po reakcji oparów benzyny z tworzywem sztucznym U mnie odpowietrznik nie wykręca się do końca, pewnie został jakoś zabezpieczony przed tym aby go nie zgubić. No nic, póki co działa i spełnia swoją rolę. Temat otwarty, jeśli ktoś podeśle rozwiązanie to wtedy się do tego dotknę, szkoda mi aby ta szybka popękała .. Edytowane 16 Listopada 2016 przez r.t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A może ktoś wie gdzie można kupić takie ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 ebay, boats.net pewnie, chociaż nie widziałem.Znalazłem w UK firmę, która produkuje http://www.fozmula.com/product/fuel-tank-caps-and-gauges/, jest jeszcze http://www.capsandgauges.com/2-1-4-Threaded-Gauges_c5.htm Znajdę więcej czasu to zadzwonię do tych z UK ale znając Anglików ciężko będzie kupić coś poza dystrybucją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Zerknę też u siebie w sklepie który ma wszystko do łodzi motorowych, to jak będziesz w mocnej potrzebie i cena będzie Ci odpowiadać to moge ci przywieść jadąc do PL w grudniu na święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 W zależności od ceny, może też bym się zapisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A co się z nim stało? Złamany? Jak został gwint to rozwierć i po umyciu dobierzesz śrubę o takiej samej średnicy.Nie,nie złamany. Obraca się cały czas .Raz odpowietrzy, raz nie i wtedy zbiornik robi się wklęsły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Zerknę też u siebie w sklepie który ma wszystko do łodzi motorowych, to jak będziesz w mocnej potrzebie i cena będzie Ci odpowiadać to moge ci przywieść jadąc do PL w grudniu na święta.Zerknij Marcinie, zerknij. A gwarantuję, że jeśli cena nie będzie przesadzona, jak w Yamaha PL to będziesz robił paczkę do Polski jeszcze w listopadzie, i to nie tylko do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Są dostępne w Polsce w serwisach yamaha marine. Kupowałem w tym roku, cena ok. 80 pln.Ten biały nalot to od wody i rozpuszczalników w paliwie, nie da się wyczyścić bez rozebrania, a jak się rozbierze to można wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 http://www.ebay.de/itm/Tankdeckel-Fullstandanzeige-L17cm-Entluftung-Tragetank-Aussenborder-Tank-Benzin/331913853847?_trksid=p2047675.c100623.m-1&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D38052%26meid%3Dbe95255846944467bc8dbbfc61ed3bc7%26pid%3D100623%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D122222617210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Zerknij Marcinie, zerknij. A gwarantuję, że jeśli cena nie będzie przesadzona, jak w Yamaha PL to będziesz robił paczkę do Polski jeszcze w listopadzie, i to nie tylko do mnie Biltema ma korki z miarka za 11 euro dla zbiorników od 23 do 29 L a korki dla mniejszych zbiorników za 10 e. http://www.biltema.fi/fi/Veneily/Moottori/Moottoritarvikkeet/Bransle-tillbehor/Polttoainesailion-korkki-2000034785/ Edytowane 17 Listopada 2016 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 http://www.ebay.de/itm/Tankdeckel-Fullstandanzeige-L17cm-Entluftung-Tragetank-Aussenborder-Tank-Benzin/331913853847?_trksid=p2047675.c100623.m-1&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D38052%26meid%3Dbe95255846944467bc8dbbfc61ed3bc7%26pid%3D100623%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D122222617210 A widziałem go dzisiaj, pokazał mi się w reklamach Biltema ma korki z miarka za 11 euro dla zbiorników od 23 do 29 L a korki dla mniejszych zbiorników za 10 e. http://www.biltema.fi/fi/Veneily/Moottori/Moottoritarvikkeet/Bransle-tillbehor/Polttoainesailion-korkki-2000034785/Podoba mi się. Czy mógł bm cię prosić o dowiedzenie się, czy będzie pasował do zbiornika Yamy 25l (ten w pionie) http://twinpower.com.pl/zbiornik-paliwa-25l-yamaha/ Jeśli tak, to chętnie przeleję CI kasę już dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Pewnie, jutro/sobote bede tam w poblizu to sprawdze. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Pewnie, jutro/sobote bede tam w poblizu to sprawdze. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaNo to git. Mogę zrobić zdjęcia oryginalnego korka, ilości zwojów na prowadnicy pływaka etc..Poproś ich przy okazji, niech zrobią angielską wersję strony. Poszperał bym trochę bo widzę dla siebie fajne rzeczy a nic nie rozumiem w tym szatańskim dialekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giepol Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam, Marcin jeżeli można to podłączył bym się pod zamówienie, ale potrzebuję korka do zbiornika 12 l taki :Z góry dzięki... .Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) No to git. Mogę zrobić zdjęcia oryginalnego korka, ilości zwojów na prowadnicy pływaka etc..Poproś ich przy okazji, niech zrobią angielską wersję strony. Poszperał bym trochę bo widzę dla siebie fajne rzeczy a nic nie rozumiem w tym szatańskim dialekcie Witam, Marcin jeżeli można to podłączył bym się pod zamówienie, ale potrzebuję korka do zbiornika 12 l taki :Z góry dzięki... .Pozdrawiam Grzegorz Ok, sprawdzę wymiary i dam Wam znać. Edytowane 17 Listopada 2016 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Są dostępne w Polsce w serwisach yamaha marine. Kupowałem w tym roku, cena ok. 80 pln.Ten biały nalot to od wody i rozpuszczalników w paliwie, nie da się wyczyścić bez rozebrania, a jak się rozbierze to można wyrzucić.To może niech Kamil jeszcze poda namiar na ten serwis w PL, w którym kupował korek za 80zł, może to skórka za wyprawkę i niepotrzebnie zawracamy Marcinowi gitarę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Kupowałem przez liberty motors w Łodzi.Są tam chłopaki zajmujący się częściami marine.Jutro poszukam opakowania na którym jest oryginalny numer części i zamieszczę tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 No to git, czekamy..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 MAR-COMBI-CP-12MAR-COMBI-CP-25Wydaję mi się, że ogarnie to każdy serwis i salon Yamaha marine. Tak jak pisałem wcześniej, swój kupowałem w LIberty Motors w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Dla będących w potrzebie.Korki z Biltemy są uniwersalne, i na 99% pasują do każdego zbiornika. Dla pewności podaję wymiary: Wersja 12l - wysokość stelaża plywaka 140 mm, głębokość korka (od rantu do uszczelki) - 10 mm. Średnica wewnętrzna korka razem z gwintem - 55/56 mm. Wersja 23-29L różni się tylko wysokością stelaża pływaka, która wynosi 180 mm od krawędzi korkaKorki są skręcane więc można je rozkręcić. Pływak chodzi płynnie po prowadnicach. Zainteresowanych zajupem zapraszam na priv Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Czuję się zobowiązany, żeby to napisać żeby kolegi MarCinFin nie angażować zanadto...Dzwoniłem dzisiaj do Liberty Motors w Łodzi. posiadają w ofercie oryginalne korki Yamahy w cenie 79zł plus porto (dla zbiorników 12l i 25l taka sama cena). Dostawa ok 5-10dni. Na hasło "Jerkbait" otrzymacie rabacik. Jestem w lekkim szoku, w Twin Power cena takiego korka oscyluje w granicach 250zł - nie pamiętam dokładnie ile bo dostałem zwarcia kiedy usłyszałem cenę pozdrArtur 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Marcin, ja na razie odpuszczam zakup korka z biltemy pomimo, że mam już w głowie schemat podświetlenia tarczy Podkusiło mnie, żeby napsikać czyścika do gaźników i trochę szybka odpuściła i stała się bardziej przejrzysta. Niemniej kiedyś pewnie jeszcze Ciebie zaczepię i poproszę o zakup tego koreczka... Tymczasem i tak wiele zrobiłeś dla nas.Gdybyś kiedyś w sezonie od wiosny do jesieni był w PL, to zapraszam na wspólny wypad na ryby, jakkolwiek tego nie nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
r.t.
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
7
6
Popularne dni
16 Lis
10
17 Lis
10
27 Mar
7
26 Mar
6
Top użytkownicy dla tego pytania
r.t. 11 odpowiedzi
radeqs 7 odpowiedzi
MarCinFin 7 odpowiedzi
chojny83 6 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lis 2016
10 odpowiedzi
17 Lis 2016
10 odpowiedzi
27 Mar 2017
7 odpowiedzi
26 Mar 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
r.t.
Czuję się zobowiązany, żeby to napisać żeby kolegi MarCinFin nie angażować zanadto... Dzwoniłem dzisiaj do Liberty Motors w Łodzi. posiadają w ofercie oryginalne korki Yamahy w cenie 79zł plus porto
radeqs
Może się komuś przyda. Jako zamiennik pasuje korek z tego linku: https://zefir.sklep.pl/zbiorniki-paliwa/2804-korek-wskaznik-poziomu-paliwa-18cm.html. Jest też dostępny na allegro pod hasłem "korek ze
tom3
A jak wymienić sam odpowietrznik , bo mam uszkodzony.
Opublikowane grafiki
52 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi