Skocz do zawartości
  • 0

Korek wlewu paliwa ze wskaźnikiem

r.t.

Pytanie

Witam,

Czy ktoś kiedyś podejmował się rozebrania i złożenia korka wlewu ze wskaźnikiem paliwa? Tak kombinuję, bo u mnie przydało by się wyczyścić szybkę od spodniej strony w czymś takim: http://twinpower.com.pl/korek-paliwowy-z-miernikiem-poziomu-paliwa-25l/ 

pozdrawiam

Artur

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Szybka od wewnątrz zaszła nalotem po reakcji oparów benzyny z tworzywem sztucznym :(

U mnie odpowietrznik nie wykręca się do końca, pewnie został jakoś zabezpieczony przed tym aby go nie zgubić. No nic, póki co działa i spełnia swoją rolę. Temat otwarty, jeśli ktoś podeśle rozwiązanie to wtedy się do tego dotknę, szkoda mi aby ta szybka popękała ..

Edytowane przez r.t.

• 0

ebay, boats.net pewnie, chociaż nie widziałem.

Znalazłem w UK firmę, która produkuje http://www.fozmula.com/product/fuel-tank-caps-and-gauges/, jest jeszcze http://www.capsandgauges.com/2-1-4-Threaded-Gauges_c5.htm

Znajdę więcej czasu to zadzwonię do tych z UK ale znając Anglików ciężko będzie kupić coś poza dystrybucją.. 

• 0

Zerknę też u siebie w sklepie który ma wszystko do łodzi motorowych, to jak będziesz w mocnej potrzebie  i cena będzie Ci odpowiadać to moge ci przywieść jadąc do PL w grudniu na święta.

Zerknij Marcinie, zerknij. A gwarantuję, że jeśli cena nie będzie przesadzona, jak w Yamaha PL to będziesz robił paczkę do Polski jeszcze w listopadzie, i to nie tylko do mnie :P

• 0
  • 0

Zerknij Marcinie, zerknij. A gwarantuję, że jeśli cena nie będzie przesadzona, jak w Yamaha PL to będziesz robił paczkę do Polski jeszcze w listopadzie, i to nie tylko do mnie :P

Biltema ma korki z miarka za 11 euro dla zbiorników od 23 do 29 L a korki dla mniejszych zbiorników za 10 e. 

http://www.biltema.fi/fi/Veneily/Moottori/Moottoritarvikkeet/Bransle-tillbehor/Polttoainesailion-korkki-2000034785/

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 1

• 0

A widziałem go dzisiaj, pokazał mi się w reklamach :P

Biltema ma korki z miarka za 11 euro dla zbiorników od 23 do 29 L a korki dla mniejszych zbiorników za 10 e. 

http://www.biltema.fi/fi/Veneily/Moottori/Moottoritarvikkeet/Bransle-tillbehor/Polttoainesailion-korkki-2000034785/

Podoba mi się. Czy mógł bm cię prosić o dowiedzenie się, czy będzie pasował do zbiornika Yamy 25l (ten w pionie) http://twinpower.com.pl/zbiornik-paliwa-25l-yamaha/ 

Jeśli tak, to chętnie przeleję CI kasę już dzisiaj :P

• 0

Pewnie, jutro/sobote bede tam w poblizu to sprawdze.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

No to git. Mogę zrobić zdjęcia oryginalnego korka, ilości zwojów na prowadnicy pływaka etc..

Poproś ich przy okazji, niech zrobią angielską wersję strony. Poszperał bym trochę bo widzę dla siebie fajne rzeczy a nic nie rozumiem w tym szatańskim dialekcie :P

• 0

No to git. Mogę zrobić zdjęcia oryginalnego korka, ilości zwojów na prowadnicy pływaka etc..

Poproś ich przy okazji, niech zrobią angielską wersję strony. Poszperał bym trochę bo widzę dla siebie fajne rzeczy a nic nie rozumiem w tym szatańskim dialekcie :P

Witam, Marcin jeżeli można to podłączył bym się pod zamówienie, ale potrzebuję korka do zbiornika 12 l  taki :

Z góry dzięki... .Pozdrawiam Grzegorz 

Ok, sprawdzę wymiary i dam Wam znać. 

Edytowane przez MarCinFin

• 0

Są dostępne w Polsce w serwisach yamaha marine. Kupowałem w tym roku, cena ok. 80 pln.

Ten biały nalot to od wody i rozpuszczalników w paliwie, nie da się wyczyścić bez rozebrania, a jak się rozbierze to można wyrzucić.

To może niech Kamil jeszcze poda namiar na ten serwis w PL, w którym kupował korek za 80zł, może to skórka za wyprawkę i niepotrzebnie zawracamy Marcinowi gitarę..

• 0

Dla będących w potrzebie.

Korki z Biltemy są uniwersalne, i na 99% pasują do każdego zbiornika. Dla pewności podaję wymiary:

Wersja 12l - wysokość stelaża plywaka 140 mm, głębokość korka (od rantu do uszczelki) - 10 mm. Średnica wewnętrzna korka razem z gwintem - 55/56 mm.

Wersja 23-29L różni się tylko wysokością stelaża pływaka, która wynosi 180 mm od krawędzi korka

Korki są skręcane więc można je rozkręcić. Pływak chodzi płynnie po prowadnicach. Zainteresowanych zajupem zapraszam na priv

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Czuję się zobowiązany, żeby to napisać żeby kolegi MarCinFin nie angażować zanadto...

Dzwoniłem dzisiaj do Liberty  Motors w Łodzi. posiadają w ofercie oryginalne korki Yamahy w cenie 79zł plus porto (dla zbiorników 12l i 25l taka sama cena). Dostawa ok 5-10dni. Na hasło "Jerkbait" otrzymacie rabacik.

Jestem w lekkim szoku, w Twin Power cena takiego korka oscyluje w granicach 250zł - nie pamiętam dokładnie ile bo dostałem zwarcia kiedy usłyszałem cenę :P

pozdr

Artur

• Like 2

• 0

Marcin, ja na razie odpuszczam zakup korka z biltemy pomimo, że mam już w głowie schemat podświetlenia tarczy :P

Podkusiło mnie, żeby napsikać czyścika do gaźników i trochę szybka odpuściła i stała się bardziej przejrzysta. Niemniej kiedyś pewnie jeszcze Ciebie zaczepię i poproszę o zakup tego koreczka... Tymczasem i tak wiele zrobiłeś dla nas.

Gdybyś kiedyś w sezonie od wiosny do jesieni był w PL, to zapraszam na wspólny wypad na ryby, jakkolwiek tego nie nazwać :P