r.t. Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam, Czy ktoś kiedyś podejmował się rozebrania i złożenia korka wlewu ze wskaźnikiem paliwa? Tak kombinuję, bo u mnie przydało by się wyczyścić szybkę od spodniej strony w czymś takim: http://twinpower.com.pl/korek-paliwowy-z-miernikiem-poziomu-paliwa-25l/ pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Znalezione przez przypadek. Może się komuś przyda.http://allegro.pl/korek-czujnik-poziomu-paliwa-pro-02983-i6673278032.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Znalezione przez przypadek. Może się komuś przyda. http://allegro.pl/korek-czujnik-poziomu-paliwa-pro-02983-i6673278032.htmlCena super.Kupując zbiornik 12 L +taki korek ze wskaźnikiem poziomu płacimy połowę tego co orginał Yamahy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Płacimy połowę a na jakości tracimy kilkukrotnie.niby taki sam a jednak nie.ja ww korek kupiłem razem ze zbiornikiem i wskazania poziomu lipa,pewnie ze względu na plastykowy pływak,mocowanie metalowe hałasuje na łódce,szkiełko po roku żółte zapewne przez to że paliwo wlewa się do wskaźnika,i trzebauważać przy tankowania bo wypada uszczelka z korka.zanim coś porównasz kolego do Yamahy proponuje najpierw przetestować Edytowane 26 Marca 2017 przez busz231 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Płacimy połowę a na jakości tracimy kilkukrotnie.niby taki sam a jednak nie.ja ww korek kupiłem razem ze zbiornikiem i wskazania poziomu lipa,pewnie ze względu na plastykowy pływak,mocowanie metalowe hałasuje na łódce,szkiełko po roku żółte zapewne przez to że paliwo wlewa się do wskaźnika,i trzebauważać przy tankowania bo wypada uszczelka z korka.zanim coś porównasz kolego do Yamahy proponuje najpierw przetestowaćPrzeczytaj jeszcze raz , porównałem tylko cenę i nic poza tym . Ale fajnie ,że podzieliłeś się informacją ,że jest to lipa i przekonałeś mnie ,że dokonałem trafnego wyboru kupując ori zbiornik Yamaha do Yamahy .Inni użytkownicy pewnie się zastanawią przed zakupem mając takie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 wymieniłeś markę więc porównałeś.i zapewne spore grono tak to odbierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Ja z kolei mam całą linię Yamahy, razem ze zbiornikiem. Korek jest lipny. Gwint od odpowietrznika bardzo szybko siadł.Mam też zbiornik Hulka i z nim jest wszystko w porządku.Wszędzie można trafić lipę... Edytowane 26 Marca 2017 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ja z kolei mam całą linię Yamahy, razem ze zbiornikiem. Korek jest lipny. Gwint od odpowietrznika bardzo szybko siadł.Mam też zbiornik Hulka i z nim jest wszystko w porządku.Wszędzie można trafić lipę... To sie musiałeś postarać bo ten w Hulku to lipa jakich mało , ot zwykły wkręt . W oryginalnym Yamahy jest bez porównania lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrek84 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ja z kolei mam całą linię Yamahy, razem ze zbiornikiem. Korek jest lipny. Gwint od odpowietrznika bardzo szybko siadł.Mam też zbiornik Hulka i z nim jest wszystko w porządku.Wszędzie można trafić lipę...Potwierdzam korek od odpowietrznika w zbiornikach Yamahy to straszna lipa i co gorsze nie da się tego naprawić a może macie na to jakiś sposób bo walczę z tym odpowietrznikiem już 2 lata? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 "To się musiałeś postarać bo ten w Hulku to lipa jakich mało , ot zwykły wkręt . W oryginalnym Yamahy jest bez porównania lepszy" I tu się mylisz. Ten z Hulka i z Yamahy użytkuję dokładnie tak samo.Czemu niby w Yamahce jest o niebo lepszy?Bo w Hulku jest na motylku a u Yamahy nie?Oba mają plastikowe gwinty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 W hulku jest on w formie wkręta w przeciwienstwie do tego w zbiorniku Yamaha ktory ma kształt jak śrubka. Podstawowe pytanie oba zbiorniki miałeś od nowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Oba zbiorniki nadal mam, od nowości ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 To nie wiem , ja mam nowy Yamahy i lepszego korka odpowietrznika nie spotkałem ani w hulku ani w bigjoe ani w pochodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 No ja też nie wiem ???? Podałem tylko swój przykład. Do Yamahy nic nie mam, mam dwa silniki Yamahy i nie mam do nich zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r.t. Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 MAR-COMBI-CP-12MAR-COMBI-CP-25 Wydaję mi się, że ogarnie to każdy serwis i salon Yamaha marine. Tak jak pisałem wcześniej, swój kupowałem w LIberty Motors w Łodzi. Ukręciłem odpowietrznik. Właśnie kupiłem nowy Ori korek, czekam na dostawę 5dni. 90zł z przesyłką, jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 (edytowane) Odkopię wątek, bo udało mi się przy odkręcaniu uszkodzić korek z 12L zbiornika Yamahy. Posiada ktoś może informację gdzie aktualnie można kupić korek o symbolu MAR-COMBI-CP-12 lub pasujący, przyzwoicie wykonany zamiennik? Korki z allegro jak ten: https://allegro.pl/oferta/korek-zbiornika-paliwa-do-silnik-zaburtowy-12l-24l-12249907277 nie pasują do mojego zbiornika. Edytowane 22 Lipca 2022 przez radeqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Ktoś się orientuje, czy korek o nr 6YK246101000 pasuje zamiennie z korkiem MAR-COMBI-CP-12? Korki MAR-COMBI-CP-12 zostały wycofane z produkcji i są niedostępne. Ewentualnie jeśli ktoś ma oryginalny zbiornik Yamahy z tym korkiem: https://adriamarine.net/en/yamaha-fuel-tanks-and-accessories/8917-tank-cap-yamaha-12-25l.html mógłby zmierzyć rozmiar "gwintu" zbiornika paliwa na który nakręca się ten korek? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Może się komuś przyda. Jako zamiennik pasuje korek z tego linku: https://zefir.sklep.pl/zbiorniki-paliwa/2804-korek-wskaznik-poziomu-paliwa-18cm.html. Jest też dostępny na allegro pod hasłem "korek zefir 02983". Nie wiem jaka będzie trwałość, ale idealnie pasuje jako zamiennik MAR-COMBI-CP-12. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 (edytowane) Dokładnie taki mam zamiennik. Tylko wywaliłem pływak bo mnie chrobotanie strasznie irytowało. Działa od 3 lat. W orginalym ukręciłem odpowietrznik. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Września 2022 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Też ukręcił mi się odpowietrznik. Dzisiaj kupiłem ten polecany wyżej zobaczymy czy będzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Może się komuś przyda. Jako zamiennik pasuje korek z tego linku: https://zefir.sklep.pl/zbiorniki-paliwa/2804-korek-wskaznik-poziomu-paliwa-18cm.html. Jest też dostępny na allegro pod hasłem "korek zefir 02983". Nie wiem jaka będzie trwałość, ale idealnie pasuje jako zamiennik MAR-COMBI-CP-12. U mnie (Zbiornik Yamahay 25l z 2018 roku) niestety nie pasował, gwint by inaczej wykonany i zakręcenie wymagało bardzo dużej siły i był problem z odkręceniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 U mnie (Zbiornik Yamahay 25l z 2018 roku) niestety nie pasował, gwint by inaczej wykonany i zakręcenie wymagało bardzo dużej siły i był problem z odkręceniemOryginalny korek miałeś ze wskaźnikiem poziomu paliwa, czy tylko sam odpowietrznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Oryginalny korek miałeś ze wskaźnikiem poziomu paliwa, czy tylko sam odpowietrznik?Ze wskaźnikiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Moja Yamka i zbiornik jest o dekadę starsza od Twojej (2008 rok). Po Twoim poście jeszcze raz byłem sprawdzić, czy korek dobrze uszczelnia 12L zbiornik, ale w moim przypadku nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Korek przyszedł pasuje idealnie do zbiórnika 12l. Zakręca i odkręca bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Do zbiornika 25L być może ten należałoby sprawdzić?: https://zefir.sklep.pl/zbiorniki-paliwa/4741-korek-wskaznik-poziomu-paliwa-235cm.html Trzeba by zmierzyć długość stelaża do pływaka w oryginalnym korku, to może być jakaś podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
r.t.
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
7
6
Popularne dni
16 Lis
10
17 Lis
10
27 Mar
7
26 Mar
6
Top użytkownicy dla tego pytania
r.t. 11 odpowiedzi
radeqs 7 odpowiedzi
MarCinFin 7 odpowiedzi
chojny83 6 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lis 2016
10 odpowiedzi
17 Lis 2016
10 odpowiedzi
27 Mar 2017
7 odpowiedzi
26 Mar 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
r.t.
Czuję się zobowiązany, żeby to napisać żeby kolegi MarCinFin nie angażować zanadto... Dzwoniłem dzisiaj do Liberty Motors w Łodzi. posiadają w ofercie oryginalne korki Yamahy w cenie 79zł plus porto
radeqs
Może się komuś przyda. Jako zamiennik pasuje korek z tego linku: https://zefir.sklep.pl/zbiorniki-paliwa/2804-korek-wskaznik-poziomu-paliwa-18cm.html. Jest też dostępny na allegro pod hasłem "korek ze
tom3
A jak wymienić sam odpowietrznik , bo mam uszkodzony.
Opublikowane grafiki
52 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi