hm62 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Z Waszych wypowiedzi wynika że najlepiej specyficzną przcę tych przynet można wykorzystać przy zbrojeniu hakiem offsetowym i przy systemiku z kotwicą. Czy systemik z kotwicą dociążacie, aby zejść głębiej?Taki system dociążałem cyną (z braku lamety ołowianej)i powiem ,że mogę sie tym bawić nawet na 4 m i działa świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Systemik z kotwiczka dociazyc lameta i jest ok Ale mi 4play najlepiej sprawdzał sie w zestawie carolina rig - z dosyc krotkim przyponem od ciezarka około 15cm - swietna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Można także główkę powiedzmy 5 gr i zalać środek gumy silikonem , choć także widziałem jak pakowali do środka kuleczki z mosiądzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja system z kotwicą obciążałem śrucinami ołowianymi i wszystko było oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giewont Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Na jednym filmie widziałem jak ktoś łowił pstrągi i system z kotwicą miał dociażony lametą. A pstagi mu brały że hej. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Giewont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 u mnie się całkowicie nie sprawdziły, zbroiłem je główka dość lekka 5-7g, nie pracowały złe, wyglądają tez fajnie, ale to nie jest to, z czym czułbym się pewnie na wędce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Czy ktoś łowi na najmniejsze(8cm) 4play-e? Chcę spróbować je na okoniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Co woda to różne opinie na ich temat. Mnie nie przekonały, savague wpadło na rynek robiąc dużo szumu a spora część wędkarzy wpadła w siłdła marketingowej sieczki. Przynęty interesujące tak jak wszystkie inne relaxy, dragony czy też ostatnio ciekawe robinsony lub mikado. Miałem jedynie styczność z cannibalem, dla mnie materiał to porażka. Zostaję przy starych sprawdzonych gumkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Mnie tam pod pasowały, wystarczy dobrze uzbroić i w opadzie wyczyniają cuda . A co do tych 8 cm, to rzadko bo rzadko je stosowałem ale jakieś tam okonie się wieszały z tego co pamiętam. Minusem według mnie tej 8 cm gumki jest jej twardość, po uzbrojeniu nie jest to to samo co 9.5 i 13. Jest po prostu sztywna, ale jakby to to agresywnie poprowadzić to też różne wariacje wyprawia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Mnie porostu urzekła praca soft 4play lecz z główką lip scull, tylko nadają się na płytkie wody i na takie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Co woda to różne opinie na ich temat. Mnie nie przekonały, savague wpadło na rynek robiąc dużo szumu a spora część wędkarzy wpadła w siłdła marketingowej sieczki. Przynęty interesujące tak jak wszystkie inne relaxy, dragony czy też ostatnio ciekawe robinsony lub mikado. Miałem jedynie styczność z cannibalem, dla mnie materiał to porażka. Zostaję przy starych sprawdzonych gumkach.Bardzo cenię sobie Twoją wypowiedź w tym temacie.Rozmawiamy o S4P, a Ty piszesz, że miałeś tylko styczność z canibalem...Po co w ogóle zabierasz głos?Moja babcia, gdyby żyła, powiedziałaby, że "w dupie byłeś gówo widziałeś". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Bardzo cenię sobie Twoją wypowiedź w tym temacie.Rozmawiamy o S4P, a Ty piszesz, że miałeś tylko styczność z canibalem... APo co w ogóle zabierasz głos?Moja babcia, gdyby żyła, powiedziałaby, że "w dupie byłeś gówo widziałeś". Bo miałem nieodpartą chęć wyrażenia opinni o Cannibalu o którym ktoś wspomniał kilka postów wyżej. Boli Cię to? Nie przekonały mnie opinnie znad wody więc darowałem sobie wywalanie pieniędzy na tą gumę. internetowe frazesy mam głęboko. W tym temacie pełno postów, które nic nie wnoszą i nie wyrażają żadnej opinni o S4P nie wspominając o innych gumach Savage. Nie wyskakuj jak Filip z konopii. Bohatera zgrywasz? Edytowane 27 Listopada 2014 przez zielan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Taaa. To prawdziwy ból dupy.To pierwsze forum forum na którym się zarejestrowałeś??Może napiszesz coś o mepsach.. w końcu to też przynęta spiningowa albo o sliderach...?Reszta rozmowy jak masz ochotę to na priv.Bo ten mój post to też taki z dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Panowie czy ktoś zbroi 4playe w czeburaszkę oraz hak offsetowy? Jak przy takim zbrojeniu pracuje guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Ogólnie tego typu swimbaity kiedy dostają ciężar "na pysk" tracą praktycznie całą swoją akcję. Nie spisuje się główka, nie spisuje się czeburaszka. Zbroić toto tylko albo systemikiem z obciążeniem i kotwicą, albo offsetem z małym dociążeniem na łuku haka. Inne patenty zabijają i akcję i urok tego typu przynęt. Aha, czym większe przynęty, tym lepsza ich akcja przy lekkim szarpaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Wcześniej zbroiłem 4play-e główkami 3, 5 i 7gr gamakatsu 2/0, przynęta pracowała bardzo ładnie ale chciałbym sprawdzić czy offset + czeburaszka da lepszy efekt w postaci wolniejszego opadu, wężowej pracy z migotaniem na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Mój nowy sposób zbrojenia soft4play-a Praca przy jednostajnym zwijaniu wężowa, w opadzie rewelacja!!! Przy główce jigowej jest to nieosiągalne Haczyk gamakatsu worm 36 1/0 nakłuwam od "dupy" strony bo tak łatwiej i wychodzi zawsze równo w osi do tego główka czeburaszka składowa w moim przypadku jest to 4gr ze względu na płytkie łowisko na którym łowię Soft 4play 9,5cm. Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Uważaj bo te haki lubią pękać. Na dwie paczki ponad połowa pękła i to przy słabych zaczepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jak na zaczepach to pół biedy będę musiał sprawdzić ich wytrzymałość na "sucho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Najlepiej w ,,praniu" wyjdzie Może partię gorszą trafiłem ale okonie dobrze trzymają i do takiego zastosowaniu polecam je. Na grubsze ryby są lepsze haki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jakie haki byś polecił? Zależy mi na tym aby były niemalże identyczne co te gamakatsu worm 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Do jakich ryb poszukujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 szczupak sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Przynęty fajne i łowne. Korzystam z nich na płytkich wodach ok 1 - 1,5 m i w bardzo zarośniętych miejscach. Minus taki, że haki do nich są drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majdan Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja najczęściej używałem ich w rozmiarze 9,5cm. Miałem na nie sporo szczupaków (zbrojenie zwykłą główką jigową), a i okonie sie meldowały (w przedziale 25-40cm). Miałem również gumy w rozmiarze 13cm, ale na nie szczupaki żadko się kusiły na moich wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi