Skocz do zawartości

Savage gear Soft 4Play opinie?

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Z Waszych wypowiedzi wynika że najlepiej specyficzną przcę tych przynet można wykorzystać przy zbrojeniu hakiem offsetowym i przy systemiku z kotwicą. Czy systemik z kotwicą dociążacie, aby zejść głębiej?

Taki system dociążałem cyną (z braku lamety ołowianej)i powiem ,że mogę sie tym bawić nawet na 4 m i działa świetnie  :)

• 10 miesięcy temu...

Co woda to różne opinie na ich temat. Mnie nie przekonały, savague wpadło na rynek robiąc dużo szumu a spora część wędkarzy wpadła w siłdła marketingowej sieczki. Przynęty interesujące tak jak wszystkie inne relaxy, dragony czy też ostatnio ciekawe robinsony lub mikado.  Miałem jedynie styczność z cannibalem, dla mnie materiał to porażka. Zostaję przy starych sprawdzonych gumkach.

Mnie tam pod pasowały, wystarczy dobrze uzbroić i w opadzie wyczyniają cuda  :lol: . A co do tych 8 cm, to rzadko bo rzadko je stosowałem ale jakieś tam okonie się wieszały z tego co pamiętam. Minusem według mnie tej 8 cm gumki jest jej twardość, po uzbrojeniu nie jest to to samo co 9.5 i 13. Jest po prostu sztywna, ale jakby to to agresywnie poprowadzić to też różne wariacje wyprawia :D

Co woda to różne opinie na ich temat. Mnie nie przekonały, savague wpadło na rynek robiąc dużo szumu a spora część wędkarzy wpadła w siłdła marketingowej sieczki. Przynęty interesujące tak jak wszystkie inne relaxy, dragony czy też ostatnio ciekawe robinsony lub mikado.  Miałem jedynie styczność z cannibalem, dla mnie materiał to porażka. Zostaję przy starych sprawdzonych gumkach.

Bardzo cenię sobie Twoją wypowiedź w tym temacie.

Rozmawiamy o S4P, a Ty piszesz, że miałeś tylko styczność z canibalem...

Po co w ogóle zabierasz głos?

Moja babcia, gdyby żyła, powiedziałaby, że "w dupie byłeś gówo widziałeś".

• Like 2

Bardzo cenię sobie Twoją wypowiedź w tym temacie.

Rozmawiamy o S4P, a Ty piszesz, że miałeś tylko styczność z canibalem... A

Po co w ogóle zabierasz głos?

Moja babcia, gdyby żyła, powiedziałaby, że "w dupie byłeś gówo widziałeś".

Bo miałem nieodpartą chęć wyrażenia opinni o Cannibalu o którym ktoś wspomniał kilka postów wyżej. Boli Cię to? Nie przekonały mnie opinnie znad wody więc darowałem sobie wywalanie pieniędzy na tą gumę.  internetowe frazesy mam głęboko. W tym temacie pełno postów, które nic nie wnoszą i nie wyrażają żadnej opinni o S4P nie wspominając o innych gumach Savage. Nie wyskakuj jak Filip z konopii. Bohatera zgrywasz? 

Edytowane przez zielan

Taaa. To prawdziwy ból dupy.

To pierwsze forum forum na którym się zarejestrowałeś??

Może napiszesz coś o mepsach.. w końcu to też przynęta spiningowa albo o sliderach...?

Reszta rozmowy jak masz ochotę to na priv.

Bo ten mój post to też taki z dupy.

• 7 miesięcy temu...

Ogólnie tego typu swimbaity kiedy dostają ciężar "na pysk" tracą praktycznie całą swoją akcję. Nie spisuje się główka, nie spisuje się czeburaszka. Zbroić toto tylko albo systemikiem z obciążeniem i kotwicą, albo offsetem z małym dociążeniem na łuku haka. Inne patenty zabijają i akcję i urok tego typu przynęt. Aha, czym większe przynęty, tym lepsza ich akcja przy lekkim szarpaniu.

• 1 miesiąc temu...

Mój nowy sposób zbrojenia soft4play-a  :) Praca przy jednostajnym zwijaniu wężowa, w opadzie rewelacja!!! Przy główce jigowej jest to nieosiągalne :)

Haczyk gamakatsu worm 36 1/0 nakłuwam od "dupy" strony bo tak łatwiej i wychodzi zawsze równo w osi  :P do tego główka czeburaszka składowa w moim przypadku jest to 4gr ze względu na płytkie łowisko na którym łowię :) Soft 4play 9,5cm. Polecam!!! 

post-58942-0-40734100-1440438202_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...

Ja najczęściej używałem ich w rozmiarze 9,5cm. Miałem na nie sporo szczupaków (zbrojenie zwykłą główką jigową), a i okonie sie meldowały (w przedziale 25-40cm). Miałem również gumy w rozmiarze 13cm, ale na nie szczupaki żadko się kusiły na moich wodach.