WhiteWillow Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ja z gumowych pr?łbowałem tylko 9-tek i 13-tek. Zbroiłem je w ten oryginalny systemik z kotwiczką docią?źając delikatnie lameta ołowianą. Pracują jak ta lala przy czym ta druga wielkość o wiele lepiej 25cm te?ź kupiłem, ale p?łki co le?źy w pudełku i czeka na jesienny trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 troling s4p na jesieni? na plyciznach? czy z lip sculami? czemu nie wybrac woblera ponad s4p jak juz z lipsculem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Lip scull + dopalacz w postaci cię?źarka o stosownej gramaturze Na woblery w trollingu w tym łowisku szczupaki reagują niestety przeciętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Korzystam z tych najmniejszych. Na płytkiej i na głębokiej wodzie. Płynącej i stojącej. Skuteczne draństwo. Poza szczupłymi i okonkami trafiały się często sandacze. Boleniom r?łwnie?ź smakowała, a i wąsatego udało się skusić. To, co mi się podoba, to uniwersalność. Dla mnie istotna cecha, jeśli przychodzi łowić na r?ł?źnych wodach i w r?ł?źnych warunkach. No i mnogość wariant?łw zbrojenia ograniczona tylko moją wyobraźnią (choć zwykle kombinuję przy ka?źdej okazji z r?ł?źnymi wabikami). Nie chcę pean?łw strzelać, ale dobra rzecz, przynajmniej na moich wodach się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dla mnie przyneta rewelacyjna, zwłaszcza ze zastosowaniem plastikowego łebka ?źe sterem i kotwiczką. Tak uzbrojony pracuje bardzo agresywnie, znakomicie pracuje przy wolnym prowadzeniu, na płytkie blaty m?łj wunderwaffe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ja rownie?ź zakochalem się w 4playach choć pr?łbowałem do tej pory tylko kilka razy. Testowalem 9cm - z offsetem -praca piękna, z gł?łwką 5g co proponuje producent to jakaś ?źenada, guma leci na łeb, teraz dopiero będę testował z mniejszymi gramaturami 2 i 3 g.13cm na offsecie i lipsculu pracuje pięknie, planuję sprawdzić ją w osadzie na sandacza, ju?ź wiem ?źe z 10g gł?łwką nie pracuje ;pW planach na jesień jerkowanie 19cm gumką, muszę tylko jakiś systemik dozbrajania opracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Szczupaki u mnie tną je od maja - świetna praca z sytemikiem tylko mo?źna go podkleić dobrym klejem przed łowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 systemik jest fajny, ale przez niego stracilem najwieksza lage jaka w zyciu widzialem - zeslizgnal sie po plastiku - na zwyklym systemie na 100% by siedzial... ;( w sumie na 19cm z lipsculem nie wyjalem 1 ryby - to samo na ofseta. wszystkie ryby na 13cm lipscul albo 19cm z systemikiem wlasnej roboty z fotek wyzej w watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) OdświeżęKupiłem na próbę kilka sztuk. Dziś zrobiłem testy na płytkiej wodzie z pojedynczymi trzcinami i pojawił się problem z s4p 13 uzbrojonym w system z kotwiczkąPodczas prowadzenia gdy guma uderzyła w zanurzoną trzcine (odruchowo zaciąłem) wyciągłem gume z rozerwanym "pyszczkiem" przez drut... Przy każdym następnym rzucie się zsuwała. Uzbroiłem więc drugą gume i po jakimś czasie podobna sytuacja i wyciągłem to samo...Miał ktoś podobnie? Edytowane 26 Października 2012 przez damian22777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 OdświeżęKupiłem na próbę kilka sztuk. Dziś zrobiłem testy na płytkiej wodzie z pojedynczymi trzcinami i pojawił się problem z s4p 13 uzbrojonym w system z kotwiczkąPodczas prowadzenia gdy guma uderzyła w zanurzoną trzcine (odruchowo zaciąłem) wyciągłem gume z rozerwanym "pyszczkiem" przez drut... Przy każdym następnym rzucie się zsuwała. Uzbroiłem więc drugą gume i po jakimś czasie podobna sytuacja i wyciągłem to samo...Miał ktoś podobnie? Miałem podobnie swego czasu. Po tym, jeśli używałem tej gumy to tylko z samym offsetem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Ja łowię 9cm z tym systemikiem i kotwiczką no i nie zauważyłem takiego efektu rozrywania gumy, kilka zawad już miałem na S4Play i jak na razie gumy są bez uszkodzeń (wersja najmniejsza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 U mnie to samo - wersja 13 cm, z montowaną fabrycznie kotwicą znosi podszarpywania bez zająknięcia. Gorzej ze szczupaczymi zębami, no ale trudno z tego akurat zrobić gumowej przynęcie zarzut Inna rzecz, że do tej pory miałem na S4P same puste/ chybione względem kotwicy brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 dawalem wyzej 2 przyklady co zrobic by sie guma nie rozpadala - na oryginalnym systemie rzadko wytrzymywala kilka ryb/zaczepow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giewont Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 gooral.Mógłbyś wstawić zdjecie samego drucianego stelarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie mam. Poprostu biore kawalek dentalu robie oczko na koncu uzywajac okraglych kombinerek zakrecam oczko robie drugie podobne kilka cm dalej i 3ciew miejscu gzie konczy sie rowek w gumie. Reszte drutu zaginam o 90st w gore przewlekam na wylot i zaginam jeszcze raz o 90st w kierunku przodu przynety. Mniej wiecej na wysokosci 1szej kotwiczku zaginam go jeszcze raz w dol i wbijam w gume. Oprocz tego oplatuje gume przebijajac ja na wylot z boku na bok cienkim drucikiem miedzianym dzieki temu caly systemik ma mocniejsze podparcie i nie tnie tak gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja mam Soft 4 Play 8cm i do tego zwykła główka jigowa - dla mnie to porażka, ta guma w takiej kombinacji w ogóle nie pracuje.Próbowałem kombinować z długością haka-sytuacja się troszkę poprawiła(pracuje przy szybkim prowadzeniu).Jak dla mnie nr1 z firmy savage jest cannibal i w ogóle rippery typu kopyto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mialem to samo. Pozniej mi.kumpel powiedxial ze gliowki musza byc mal kilka g max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja mam Soft 4 Play 8cm i do tego zwykła główka jigowa - dla mnie to porażka, ta guma w takiej kombinacji w ogóle nie pracuje.Próbowałem kombinować z długością haka-sytuacja się troszkę poprawiła(pracuje przy szybkim prowadzeniu).Jak dla mnie nr1 z firmy savage jest cannibal i w ogóle rippery typu kopytoA powiem Ci ze taka niepracująca guma przy obstukiwaniu na agresywnie dna czasem może czynić cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Łowienie i zbrojenie 4Play zależy od tego gdzie chcesz łowić.Do jigowania najlepiej głowka jiggowa.Do obławiania płytszej zarośniętej wody używaj haku offsetowego.Lipscull jest dobry do trollingu i twitchingu.Do opadu cięższa głowka jiggowa będzie dobra. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Według mnie przy główce praca przynęty jest bardzo oszczędna, natomiast przy systemiku z kotwiczką guma rozwija pełnię swoich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giewont Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Z Waszych wypowiedzi wynika że najlepiej specyficzną pracę tych przynet można wykorzystać przy zbrojeniu hakiem offsetowym i przy systemiku z kotwicą. Czy systemik z kotwicą dociążacie, aby zejść głębiej? Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Giewont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mz zaburzy to prace przynety. Ew mozesz dac lipsculla ale przyneta na dolki to nie jest obstawiam tam 2 3 m max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Lip scull na głęboką toń się nie nada, główka 15gr+ albo hak offsetowy z sporym dociążeniem będzie do dołków jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mz z taka glowka kiepsko pracuje. Lipsculle sa conajmniej 2 o roznej gl. Pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.k Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja nie stosuje dociążeń i żadnych główek jigowych bo praca przygasa.Najlepiej pracuje na haku offsetowym , systemie z kotwicą i obławiam płytkie porośnięte akweny -na haku offs-.Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi