TAURUS1989 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 W sieci nie ma zbyt wielu zdjęć pokazujących wnętrze tytułowego multiplikatora dlatego wstawiam foty z serwisu mojej "zetki" Daiwa Z2020HL Multiplikator całkowicie rozkręciłem, wyczyściłem i umyłem. Ze śrubek usunąłem stary loctite żeby przy skręcaniu w całość nałożyć "klej" od nowa Foty c.d Na koniec zdjęcia przekładni z suwmiarkąnajwęższe miejsce na pinionietrzpień plastikowy w najszerszym miejscu w którym przechodzi przez pinionw najwęższym miejscu na pinionie grubość ścianki = +- 0,5mm 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zmierzyłeś może średnicę i grubość koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 A średnica koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Średnicy koła nie mierzyłem, zapomniałem Skupiłem się na pinionie i najwęższym jego miejscu bo kumplowi w tym właśnie miejscu strzelił przy zacięciu... korzenia Nie pamiętam co to była za maszynka ale nie było szans dokupić tą część i multik poleciał do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Świetnie to wyglądaDzieki za foty Ile czasu zajal taki serwis?Zadowolony jesteś z pracy kołowrotka po serwisie ?To ardentem smarowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 wczoraj go rozkręciłem i wszystko wyczyściłem, dzisiaj smarowanie i składanie do kupy(nie lubie wszystkiego na raz robić) Łożysko szpuli szumiało, po myciu w benzynie i naoliwieniu ucichło... zobaczymy na jak długo Generalnie jestem zadowolony z pracy tego multiplikatora Użyłem do serwisu oliwki i smaru ardenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 wczoraj go rozkręciłem i wszystko wyczyściłem, dzisiaj smarowanie i składanie do kupy(nie lubie wszystkiego na raz robić) Łożysko szpuli szumiało, po myciu w benzynie i naoliwieniu ucichło... zobaczymy na jak długo Generalnie jestem zadowolony z pracy tego multiplikatora Użyłem do serwisu oliwki i smaru ardenta Do jakich celów ten multik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Głównie jerki i gumy do max 100gr Zetka robi wrażenie bardzo mocnej konstrukcji ale szkoda by mi jej było podpiąć pod kija mocniejszego niż 30lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 wczoraj go rozkręciłem i wszystko wyczyściłem, dzisiaj smarowanie i składanie do kupy(nie lubie wszystkiego na raz robić) Łożysko szpuli szumiało, po myciu w benzynie i naoliwieniu ucichło... zobaczymy na jak długo Generalnie jestem zadowolony z pracy tego multiplikatora Użyłem do serwisu oliwki i smaru ardenta W jakiej pozycji ustawic magnetyka, by latwo wymienic szpulke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Trzeba wykręcić cały magnetyk żeby dostać się do szpulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Fajne zdjęcia(jakim aparatem były robione )i dobra, estetyczna praca.Pozdrawiam Edytowane 15 Grudnia 2018 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Nie pamiętam jakim aparatem te foty były robione ale napewno już go niemam W styczniu o ile wcześniej nie sprzedam Zetki będę ją przesmarowywał smalcem SLP works pomimo tego że na rybach ją miałem przez te 2 lata może 10razy Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Mateo1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 ... i to się nazywa przekładnia i to się nazywa kołowrotek do łowienia ryb ..... a nie jakieś micromoduły do "dręczenia" narybku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 sa duzo tansze alternatywy,bo tak naprawde czym on sie niby wyroznia ,poza duza waga,cena i slabodostepnoscia na rynkuchociazby niezawodny i w zasadzie niezniszczalny daiwa zillion CC(zreszta ktorykolwiek z modeli),dziala w tym samym przedziale wagowym, a kultura pracy napewno nieustepuje tej Z-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 sa duzo tansze alternatywy,bo tak naprawde czym on sie niby wyroznia ,poza duza waga,cena i slabodostepnoscia na rynkuchociazby niezawodny i w zasadzie niezniszczalny daiwa zillion CC(zreszta ktorykolwiek z modeli),dziala w tym samym przedziale wagowym, a kultura pracy napewno nieustepuje tej Z-ceZillion CC to na pewno godna uwagi maszynka ale Daiwa np. ma większe przełozenie co do jerków jest wskazane.Jak dla mnie Zillion nie jest tańsza alternatywą tylko tańszym multikiem o innym przeznaczeniu.Na plus Z-ki :- głębsza szpulka- daleko wysunięty wodzi- terkotka- hamulec 3 D- więcej i lepsze łożyska- mocniejsza przekładnia - wieksza korba ( chyba)i pewnie kilka innych. Top to top, a czy warta swojej ceny to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 -glebsza szpula,uwazam ze 160m linki 20lb w zupelnosci wystarczy-daleko wysuniety wodzik,widziales wodzik zilliona i rzucales tym mlynkiem?-terkotka,99,9% mlynkow na rynku go nie ma -hamulec 3D,prosze cie,za to regulacja magforce-z wzorowa-lepsze lozyska,hm-mocniejsza przekladnia,napewno nie-wieksza korba ,rowniez nieo reszcie ,warto by bylo rozebrac i porownac wnetrznosci,dla mnie zillion jest mniej plastikowyhej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Któryś raz przewija się temat terkotki. W warunkach polowych w Zetce i Zillionie terkotki były dla mnie niemalże niesłyszalne. Więcej hałasu robi wysnuwająca się plecionka. Osobiście, jak dla mnie mogłoby jej nie być. Znacznie lepiej rozwiązane jest to w Shimano.Ale i tak najbardziej realistyczna terkotka to ta: https://www.ebay.pl/itm/264089472703?ViewItem=&item=264089472703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) zaden z zillionow o ktorych tu mowa nie mial terkotkirozmawiamy o modelu z 2008r,kolejne wersje napewno Z bije na glowe Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Nories Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jesli nie widac roznicy, to po co przeplacac ? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 zaden z zillionow o ktorych tu mowa nie mial terkotkirozmawiamy o modelu z 2008r,kolejne wersje napewno Z bije na glowe Jebnułsja, miało być o Steezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 A dlaczego porównujecie Zetkę do Zilliona? To jak bym porównał Alphasa do Steeza... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 A dlaczego porównujecie Zetkę do Zilliona? To jak bym porównał Alphasa do Steeza...A dlaczego by nie ? Ma zilliona, nie ma Z. Więc probuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 W takim razie ok... i już nie przeszkadzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 A dlaczego by nie ? Ma zilliona, nie ma Z.Więc probuje dokladnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 (edytowane) -glebsza szpula,uwazam ze 160m linki 20lb w zupelnosci wystarczy-daleko wysuniety wodzik,widziales wodzik zilliona i rzucales tym mlynkiem?-terkotka,99,9% mlynkow na rynku go nie ma -hamulec 3D,prosze cie,za to regulacja magforce-z wzorowa-lepsze lozyska,hm-mocniejsza przekladnia,napewno nie-wieksza korba ,rowniez nieo reszcie ,warto by bylo rozebrac i porownac wnetrznosci,dla mnie zillion jest mniej plastikowyhej!- nie wystarczy do przynęt 100-200 gramów, zapewniam Cię. Linki 30-50 LB czy też PE 3 / PE 4 wchodzą w grę.- Miałem Zilliona Type R i TW 1016- a Z ma a to plus- czyżby przekładnia w Zillionie była tak mocarna jak w Z-ce czy Ryodze ??? Rozbierałem pewnie z 30 multików. Z na pewno ale nie pamiętam czy Zilliona tak wiec pojęcie mam. Zresztą dyskusja bez sensu. Jeden kupi Tipo, Drugi Audi a trzeci Bentleya chociaż wszystkie mają 4 koła i jeżdżą. Edytowane 17 Grudnia 2018 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi