Pietruk Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Stary wątek z poprzedniego sezonu odkopany, czas zacząć nowy.Więc już tradycyjnie zaczynamy sezon podlodowy 2016/17 , na razie w teorii. Moje małe płytkie jeziorka ścięło, lód na tyle gruby był że łabędzie pieszo chodziły.Z brzegu przy mocniejszym tupnięciu lód pękał. Czyżby rychła zima... Edytowane 14 Listopada 2016 przez Pietruk 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Nie wywołuj wilka z lasu, najlepsza data skucia łowisk lodem 31 grudzień, jest jeszcze 48 dni sezonu na sandacza. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A ja wręcz się już nie mogę doczekać.U mnie na stawie - środek podlasia - było 2 cm lodu w sobotę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Panowie lód przed styczniem to jest dobry ale w drinkach.A na razie to do plywadel , i sukcesów rzycze 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Taki pierwszy lód to bardzo dobry jak się dupę na początku zmoczy to później głupotki przechodzą 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Panowie lód przed styczniem to jest dobry ale w drinkach.A na razie to do plywadel , i sukcesów rzycze rzycze , oj grubo grubo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Panowie lód przed styczniem to jest dobry ale w drinkach.A na razie to do plywadel , i sukcesów rzyczeTeż bym sobie ŻYCZYŁ, ale nie oglądać więcej takich baboli... Edytowane 14 Listopada 2016 przez kleniu25 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Nie wywołuj wilka z lasu, najlepsza data skucia łowisk lodem 31 grudzień, jest jeszcze 48 dni sezonu na sandacza. Też bym wolał sandacze, ale zima i nagle uginający się kiwoczek też mają swój urok.A po sprawiedliwości to sezon sandacza trwa pół roku, a ile trwa zimowy bezpieczny? Odpowiem, ostatnimi latami rzadko więcej niż 3 miesiące... Edytowane 14 Listopada 2016 przez Pietruk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Jestem zdecydowanym zwolennikiem lodu. Ale tylko w szklance. Dla mnie lód dopiero po 1 stycznia. Teraz hajda na szczupaki. Edytowane 14 Listopada 2016 przez godski 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja też już nie mogę się doczekać łowienia na lodzie.Zdesperowany nie jestem by włazić na cienki lód, więc poczekam cierpliwie na większe przymrozki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja tam nie mogę się doczekać - wędki już poszykowane u mnie z rzeki ryba już zeszła , szczupaka jak na lekarstwo 3 dni weekendu i tylko jeden 45cm. Zima może być wczesna - ostatnio prawie jej nie było - u ruskich już łowią , nawet na Ukrainie dowaliło śniegu u mnie też troszkę napadało , szkoda że dziś w dzień było na plusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 w weekend +10°C więc świdry jeszcze trochę poczekają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Też bym sobie ŻYCZYŁ, ale nie oglądać więcej takich baboli...No cóż jedni szukają ryb a inni baboli ,ale dla tych drugich będę bardziej sie starał .Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VERCASTO Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja tam nie mogę się doczekać - wędki już poszykowane u mnie z rzeki ryba już zeszła , szczupaka jak na lekarstwo 3 dni weekendu i tylko jeden 45cm. Zima może być wczesna - ostatnio prawie jej nie było - u ruskich już łowią , nawet na Ukrainie dowaliło śniegu u mnie też troszkę napadało , szkoda że dziś w dzień było na plusie Hej, co to za jeziorko bo wygląda znajomo?Ze szczupakiem na mazurach słabo trochę, w piątek cały dzień pływania w trollu i z rzutu nawet puknięcia nie mieliśmy we trzech. Każdy inną metodą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 U mnie wygląda to w ten sposób Wejść się dało...myślę, że zrobiliśmy dobre z 6 kroków wzdłuż brzegu PS.Byliśmy w woderach i dobrze znana woda max 50cm 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Roztopi się za chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Hej, co to za jeziorko bo wygląda znajomo?Ze szczupakiem na mazurach słabo trochę, w piątek cały dzień pływania w trollu i z rzutu nawet puknięcia nie mieliśmy we trzech. Każdy inną metodą. PozdrawiamTo jest rzeka Ełk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg71 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam.I u mnie postraszyło zimą , ale jak to ostatnimi laty bywało na lodzie połowimy pewnie dopiero w styczniu.Swoją drogą nie mogę się już doczekać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal DDL Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Imo elegancki stawik pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Od 3 grudnia zapowiadają nawet -10. Oby się sprawdziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Oby przyszła odwilż. Do końca grudnia aby nie zamarzło. Poźniej może być nawet metr lodu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Ja też nie lubię zimy....słabej 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Pewien portal pogodowy prognozuje w moim regionie mrozy nawet do -11 w nocy od najbliższego weekendu.Wyczuwam pierwszy lód w następny weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Pewien portal pogodowy prognozuje w moim regionie mrozy nawet do -11 w nocy od najbliższego weekendu.Wyczuwam pierwszy lód w następny weekend Sprawdź dzisiaj ten portal, u mnie czar już prysł ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Ja bym się tak nie podpalał ,na bezpieczny lód jeszcze za wcześnie.W nocy mróz w dzień na plusie i o nieszczęście nie dużo trzeba 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi