Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2016/17

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Stary wątek z poprzedniego sezonu odkopany, czas zacząć nowy.

Więc już tradycyjnie zaczynamy sezon podlodowy 2016/17 :D , na razie w teorii.

Moje małe płytkie jeziorka ścięło, lód na tyle gruby był że łabędzie pieszo chodziły.

Z brzegu przy mocniejszym tupnięciu lód pękał.

Czyżby rychła zima...

post-51341-0-53735200-1479112519_thumb.jpg

Edytowane przez Pietruk
  • Like 3

Nie wywołuj wilka z lasu, najlepsza data skucia łowisk lodem 31 grudzień, jest jeszcze 48 dni sezonu na sandacza.  :D 

Też bym wolał sandacze, ale zima i nagle uginający się kiwoczek też mają swój urok.

A po sprawiedliwości to sezon sandacza trwa pół roku, a ile trwa zimowy bezpieczny? Odpowiem, ostatnimi latami rzadko więcej niż 3 miesiące...

Edytowane przez Pietruk

Ja tam nie mogę się doczekać - wędki już poszykowane :) u mnie z rzeki ryba już zeszła , szczupaka jak na lekarstwo :( 3 dni weekendu i tylko jeden 45cm. Zima może być wczesna - ostatnio prawie jej nie było - u ruskich już łowią , nawet na Ukrainie dowaliło śniegu :) u mnie też troszkę napadało , szkoda że dziś w dzień było na plusie :(

Ja tam nie mogę się doczekać - wędki już poszykowane :) u mnie z rzeki ryba już zeszła , szczupaka jak na lekarstwo :( 3 dni weekendu i tylko jeden 45cm. Zima może być wczesna - ostatnio prawie jej nie było - u ruskich już łowią , nawet na Ukrainie dowaliło śniegu :) u mnie też troszkę napadało , szkoda że dziś w dzień było na plusie :(

Hej, co to za jeziorko bo wygląda znajomo?

Ze szczupakiem na mazurach słabo trochę, w piątek cały dzień pływania w trollu i z rzutu nawet puknięcia nie mieliśmy we trzech. Każdy inną metodą.

Pozdrawiam

Hej, co to za jeziorko bo wygląda znajomo?

Ze szczupakiem na mazurach słabo trochę, w piątek cały dzień pływania w trollu i z rzutu nawet puknięcia nie mieliśmy we trzech. Każdy inną metodą.

Pozdrawiam

To jest rzeka Ełk

• Like 1

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...