mnietek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Świder ostry, wierci się lekko, ale przy ilości tak ze 120-130 dziur, bo tyle gdzieś zrobiłem, to idzie to odczuć. Zwłaszcza że lód dość gruby i na dodatek, brak wcześniejszej wprawy w wierceniu, bo to pierwszy wypad na lód w tym roku. Zaczynałem wiercić od sześciu otworów w linii, po kilku takich sesjach, było już pięć, później 4 i na koniec dałem radę wywiercić tylko 3 . Ale fajnie było, w przyszłą niedzielę pojadę tam znowu. Przy tak cienkim lodzie trzeba podejrzewac swider o nieostrosc, skoro rece od krecenia bola Edytowane 17 Stycznia 2017 przez mnietek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Kanal zeranski.7 okoni max 22cm.dwie plocie 23 i 29 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 dziś na zegrzu w 2h ok 20szt - może ze 3szt bez wymiaru. oczywiście pływają dalej. największe ok 30cm.bardzo delikatne brania za sam pyszczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Ja też zaliczyłem pierwsze wypady "podlodowe", niestety szału nie ma - coś na razie przystopowało po całości. Pojedyncze, lecz nie za wielkie się trafiają: Edytowane 17 Stycznia 2017 przez miramar69 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 to jest dopiero połów. masakra brawo Dla tego mistrza:) 24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Pulos1 w jakich okolicach łapałeś na zegrzu?i na jakiej głębokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 u mnie też od kilku dni słabo!!! chociaż dzisiaj miałem kilkanaście w przedziale od palczaka do 20+ i jednego 32 ale to wciąż nie to co powinno być dzisiaj polatałem trochę z echosondą i widać że ryba podchodzi ale nie bardzo chce współpracować!!! tak widocznie już musi być że rybki też muszą trochę pogrymasić 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Pulos1 w jakich okolicach łapałeś na zegrzu?i na jakiej głębokości po lewej stronie jadąc na serock. głebokość 2,3 - 2,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) to jest dopiero połów. masakra brawo Dla tego mistrza:)Heee!... A ja znam tego mistrza!... (To Mistrz Piotr!) Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Dokuś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Kanal zeranski.7 okoni max 22cm.dwie plocie 23 i 29 cm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dzięki pilot ja mnie jakoś dziwnie ciagnie w okolice zabić i stamtąd wędrówkę zaczynam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dzięki pilot ja mnie jakoś dziwnie ciagnie w okolice zabić i stamtąd wędrówkę zaczynamNie ma to jak sobie szyfrem porozmawiać!... 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 witamtaki tam okonekzdjęcie z tele więc słaba jakość 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Oj tam oj tam dokus oczka się kleją po ciężkim dniu nad wodą i stąd takie perły językowe pozdro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Pursuit piękny garb u mnie dzisiaj sporo takich 18-20 i z jeden taki ponad 25 cm grunt ze brania były i to się liczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 u mnie dzisiaj sporo dłoniaków i dwa zębacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak u was z brania mi bo umie to brania są na gra 2 m wodzie i wszystko tak max 10-15 m od pasa trzcin na głębokiej zero brań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 u mnie podobnie jeden zębaty kilka dłoniaków i pare 20+ i trafiła się jedna 30stka , a łowiłem na dziurach z wczoraj. Więc może być że kręcą się tam większe garby i zębate, ponieważ podnęciłem zanętą i przez ponad 2h nie podeszła żadna drobnica dopiero pod wieczór, co widać było na echo. Zobaczę czy jutro uda się coś jeszcze z tych dziur wydłubać 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak u was z brania mi bo umie to brania są na gra 2 m wodzie i wszystko tak max 10-15 m od pasa trzcin na głębokiej zero brań Marcin czytaj co piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Kupcie M6 x 16 - 10.9(czarne) z łbem stożkowym z gniazdem imbusowym - i nie ma prawa się nic odkręcać bez zbędnych nakrętek od góry Z góry przepraszam za OT. Tak jak Kolega Rebus doradził zastosowałem takie śruby, z tą różnicą, że srebrne w cenie około 40 gr za sztukę. Łby co prawda idealnie nie wchodzą do otworów, ale nie ma to znaczenia. Świder wierci jak nowy, nic się nie wykręca, a co za tym idzie nie trzeba co chwilę dokręcać śrub. Polecam ten patent wszystkim. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Dzis kanal zeranski 10 okonkow max 22 cm ale wiekszosc 10-12cm Brania delikatne jak szczypanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Umnie tez kiepsko zegrze za przepompownią w zalubicach 15 0koni 18-20 cm i ponad setka mniejszych 5-12 cm wszystko na blaszkę kolega trafił jednego 25 cm i to rekord dnia dzisiejszego zobaczymy jutro co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Trzy największe z tego sezonu 46cm,44,5cm oraz 44cm . To był dobry dzionek 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 gratuluję "jedrek" trafić trzy takie kobyły to rzeczywiście niezły fart niestety wczoraj u mnie totalna klapa, parę dłoniaków kilka leszczyków i płoteczka ale wszystko max 15cm próbowałem na dziurach na których przez dwa dni połowiłem a wczoraj lipa i jeszcze do tego noże się przytępiły i nie byłem w stanie zrobić więcej dziur żeby je namierzyć więc wieczorem miałem co robić a dzisiaj zobaczymy jak świderek gryzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Trzy największe z tego sezonu 46cm,44,5cm oraz 44cm . To był dobry dzionek Fajne ryby Jędrek, jak Ci się sprawuje ta podlodówka Dragona? W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi