Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2016/17

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Świder ostry, wierci się lekko, ale przy ilości tak ze 120-130 dziur, bo tyle gdzieś zrobiłem, to idzie to odczuć. Zwłaszcza że lód dość gruby i na dodatek, brak wcześniejszej wprawy w wierceniu, bo to pierwszy wypad na lód w tym roku. Zaczynałem wiercić od sześciu otworów w linii, po kilku takich sesjach, było już pięć, później 4 i na koniec dałem radę wywiercić tylko 3  :)

Ale fajnie było, w przyszłą niedzielę pojadę tam znowu.

Przy tak cienkim lodzie trzeba podejrzewac swider o nieostrosc, skoro rece od krecenia bola

Edytowane przez mnietek
  • Like 2

u mnie też od kilku dni słabo!!! chociaż dzisiaj miałem kilkanaście w przedziale od palczaka do 20+ i jednego 32 ale to wciąż nie to co powinno być :unsure: dzisiaj polatałem trochę z echosondą i widać że ryba podchodzi :)  ale nie bardzo chce współpracować!!! tak widocznie już musi być że rybki też muszą trochę pogrymasić :whistling:

post-64950-0-76610700-1484678293_thumb.jpgpost-64950-0-44766100-1484678552_thumb.jpg

• Like 5

u mnie podobnie jeden zębaty kilka dłoniaków i pare 20+ i trafiła się jedna 30stka , a łowiłem na dziurach z wczoraj. Więc może być że kręcą się tam większe garby i zębate, ponieważ podnęciłem zanętą i przez ponad 2h nie podeszła żadna drobnica dopiero pod wieczór, co widać było na echo. Zobaczę czy jutro uda się coś jeszcze z tych dziur wydłubać ;)

post-64950-0-71797600-1484767298_thumb.jpg    post-64950-0-20393600-1484767387_thumb.jpg

• Like 3

Kupcie M6 x 16 - 10.9(czarne) z łbem stożkowym z gniazdem imbusowym - i nie ma prawa się nic odkręcać bez zbędnych nakrętek od góry :)

Z góry przepraszam za OT. Tak jak Kolega Rebus doradził zastosowałem takie śruby, z tą różnicą, że srebrne w cenie około 40 gr za sztukę. Łby co prawda idealnie nie wchodzą do otworów, ale nie ma to znaczenia. Świder wierci jak nowy, nic się nie wykręca, a co za tym idzie nie trzeba co chwilę dokręcać śrub. Polecam ten patent wszystkim. 

• Like 3

gratuluję "jedrek" trafić trzy takie kobyły to rzeczywiście niezły fart :good: niestety wczoraj u mnie totalna klapa, parę dłoniaków kilka leszczyków i płoteczka ale wszystko max 15cm :( próbowałem na dziurach na których przez dwa dni połowiłem a wczoraj lipa i jeszcze do tego noże się przytępiły i nie byłem w stanie zrobić więcej dziur żeby je namierzyć <_< więc wieczorem miałem co robić ;) a dzisiaj zobaczymy jak świderek gryzie :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...