Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2016/17

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że chodzi tu o sposób czyszczenia dziury świdrem oraz o jednostajny hałas który następuje podczas wiercenia.

Pierzchnią bijemy zazwyczaj na cieńszym lodzie, kilkoma uderzeniami i czyścimy przerębel nie hałasując a świdrem często jest to pare "długich" sekund i w większości przypadków wypłukiwanie śryzu góra-dół w momencie wyciągania świdra.

Myślę, że ta hipoteza się nie obroni!... ;)

W naszym pięknym hobby, jest taka ilość zmiennych że niemal każda teoria jest do potwierdzenia i obalenia... to nie matematyka, to przyroda. I to jest fajne.

Każda sytuacja jest inna, i nawet mając dużo wiedzy i doświadczenia bywamy zaskakiwani. Tak mówią ci co mają to doświadczenie...

• Like 2

W końcu i ja się wybrałem z błystką.Znalazłem godzinkę przed pracą i zaliczyłem 3 okonki, największy 21 cm. Brania były dalej, ale musiałem się zbierać do pracy, szkoda :( Wybieram się w czwartek, może jeszcze tam będą, chętne do współpracy.

Podpowie ktoś z kolegów jaki jest gruby lód na Jeziorze Bielsko i okolice?Mam możliwość odwiedzenia krewniaka a on straszył cienkim lodem 5cm myślałem że to plotka z targu,jak jest naprawdę?

Edytowane przez Fred A

U nas lód trzyma i bardzo dobrze. Zima jest to musi być zimno (i lód). Mam nadzieję, że aura w lutym też dopisze.

Z efektami tej zimy tak sobie, ale najfajniejsze i tak jest samo łowienie. 

Choć coś lepszego też się czasem przyplątało

post-50427-0-79641700-1485498892_thumb.jpg

Reszta rybek to głównie rozmiar Grand Prix, znaczy się poniżej 15cm  ;)   (zaczerpnięte z radosnej twórczości nowosądeckich organizatorów GP Polski. Co tam się promuje ? :unsure: )

• Like 18

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...