popper Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A może, instynktownie, ryby czują, że tam gdzie lód się kruszy, woda będzie lepiej dotleniona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Ale chodzi o to, że podobno zostają przy dziurze zrobionej pierzchnią, a uciekają od dziury zrobionej świdrem. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez Krzysiek Rogalski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Myślę, że ta hipoteza się nie obroni!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Słuchajcie, nie wiem, po prostu napisałem o tym, co sam kilkanaście razy zaobserwowałem. Dlaczego tak się działo, po prostu nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Myślę, że chodzi tu o sposób czyszczenia dziury świdrem oraz o jednostajny hałas który następuje podczas wiercenia.Pierzchnią bijemy zazwyczaj na cieńszym lodzie, kilkoma uderzeniami i czyścimy przerębel nie hałasując a świdrem często jest to pare "długich" sekund i w większości przypadków wypłukiwanie śryzu góra-dół w momencie wyciągania świdra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dawno nie kiwałem i miło się zaskoczyłem, taka odskocznia od biegania po pas w Sanie, no i pierwsza kiełbaska zaliczona 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dawno nie kiwałem i miło się zaskoczyłem, taka odskocznia od biegania po pas w Sanie, no i pierwsza kiełbaska zaliczona okonek.jpgfajne kolorki ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziek Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Na jeziorach w okolicach Augustowa - Dreństwo, Tajno zbliża się nieubłagalnie przyducha ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Na jeziorach w okolicach Augustowa - Dreństwo, Tajno zbliża się nieubłagalnie przyducha ... Po kilkunastu dniach pokrywy lodowej ???To nie są płytkie jeziora. Kiedyś lód trzymał od listopada do marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Myślę, że ta hipoteza się nie obroni!... W naszym pięknym hobby, jest taka ilość zmiennych że niemal każda teoria jest do potwierdzenia i obalenia... to nie matematyka, to przyroda. I to jest fajne. Każda sytuacja jest inna, i nawet mając dużo wiedzy i doświadczenia bywamy zaskakiwani. Tak mówią ci co mają to doświadczenie... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg71 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 W końcu i ja się wybrałem z błystką.Znalazłem godzinkę przed pracą i zaliczyłem 3 okonki, największy 21 cm. Brania były dalej, ale musiałem się zbierać do pracy, szkoda Wybieram się w czwartek, może jeszcze tam będą, chętne do współpracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Dyskusję o echosondach i kamerkach na lodzie przeniosłem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/9490-echosonda-i-kamera-podwodna-na-lodzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 mam pytanko, jak lód na Mazurach gruby ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 U mnie już po lodzie. Dziś utonął 68 latek, 41 latka walczy o życie. Lód miał max 6 cm. Wpadły 3 osoby...wyszły dwie...stan jednej niepewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 a jak podlasie okolice augustowa ? kolega albatros ma info ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 mam pytanko, jak lód na Mazurach gruby ???? Na Nidzkim cienko, niecałe 15 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 a jak podlasie okolice augustowa ? kolega albatros ma info ?tak w skrócie---lód trzyma i nie puszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Podpowie ktoś z kolegów jaki jest gruby lód na Jeziorze Bielsko i okolice?Mam możliwość odwiedzenia krewniaka a on straszył cienkim lodem 5cm myślałem że to plotka z targu,jak jest naprawdę? Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Fred A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 czyżby to był ostatni czas na łapanie z lodu w tym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUE_CHEER Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam,chyba jeszcze potrzyma. Chociaż do marca, bo u mnie oksy się rozkręcają. W zachodniej części Wielkopolski lód 10-12 cm ( na małym i osłoniętym akwenie ). Pzdr 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam,chyba jeszcze potrzyma. Chociaż do marca, bo u mnie oksy się rozkręcają. W zachodniej części Wielkopolski lód 10-12 cm ( na małym i osłoniętym akwenie ). PzdrFajna fota. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 U nas lód trzyma i bardzo dobrze. Zima jest to musi być zimno (i lód). Mam nadzieję, że aura w lutym też dopisze. Z efektami tej zimy tak sobie, ale najfajniejsze i tak jest samo łowienie. Choć coś lepszego też się czasem przyplątało Reszta rybek to głównie rozmiar Grand Prix, znaczy się poniżej 15cm (zaczerpnięte z radosnej twórczości nowosądeckich organizatorów GP Polski. Co tam się promuje ? ) 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Piękny garbek???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi