Robert Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Tzw. syndrom drugiego brzegu Też to mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Gratulacje Kriss. Piekny bolen. Tutaj moja. W ostatnim rzucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Gratuluję ładnych boleni. Ja niestety mam taką przypadłość, że gdzie bym nie pojechał ładne bolenie biją pod przciwległym brzegiem. Zawsze. Sprawdza się na Odrze, Narwi, Bugu, nie wiem tylko jak z Wisłą, bo tam drugiego brzegu nie widzę Czy tylko ja tak mam? Ostatnie dwa prawie całe dni zwiedzałem Odrę od Brzegu Dolnego po Lubiąż, ale z marnymi efektami, jedynie dwa maluchy pierwszego dnia. Za to wrażenia estetyczne super, w niektórych miejscach miałem wrażenie, że byłem pierwszym człowiekiem nad nad rzeką w tym roku. Wszędzie tylko ślady zwierząt. Tez tak czasem mam, ale może to być przyczyna tego, że rapy widzą wędkarzy pomimo skradania się i robią sobie czasem przerwę w żerowaniu Marcel, fajna rapa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Dzięki, chłopaki. Tylko 71-72cm.Co do syndromu drugiego brzegu to mam tak tylko w przypadku polowania na szczupaki (idę jednym brzegiem, a drugi wydaje mi się ładniejszy wędkarsko). Z bolkami jest inaczej. W moich łowiskach, gdy bolki biją pod drugim brzegiem to po prostu tam rzucam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Marcel ale się spociłeś, cały mokry... ciężki hol? Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Witam. Dzisiaj udało mi się przechytrzyć na Sanie 3 bolki (okolo) 55, 60 i (mierzony, widoczny na zdjęciu) 68. 2 mniejsze siadly na spirita 7 a najwiekszy na bezsterowca @Tomy'ego jumper, wszystkie ryby wyjęte z warkoczów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajlip Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Największa wśród dzisiejszych wiślanych rapek, wszystkie na spirita 7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Brawo pięknie Felipe teraz to już na pewno do Ciebie zajadę heheh i Cię uzdrowię ! Ja dzisiaj też trafiłem ale fotka nie godna tego forum więc odpuszczam heheheh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Dzisiaj z kolegami pojechaliśmy na 3h sprawdzić nowe miejscówki, koledzy dopiero zaczynają przygodę ze spinem więc chciałem ich trochę podszkolić Jakież było ich zdziwienie jak pierwszym rzucie wyholowałem 60cm bolenia, po zmianie miejscówki uderzyła jeszcze fajniejsza rapka, miara pokazała równe 70cm. Po krótkiej przerwie znowu trochę porzucałem i zapiąłem trzecią rapę ale niestety po kilku sekundach spięła się. Tylko trzy godzinki ale bardzo udane Kij-Team Dragon 2.90 10-25g,plus Daiwa Exceler,żyłka 0.22,przynęta łomżyński bezsterowiec prowadzony w szybkim tempie,miejsce to zalane główki. 70cm A tutaj filmik jak bolek wraca do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dzisiaj o 4:00 rano wypadzik nad Wisłę,po kilku rzutach miałem już rapę na kiju ale spadła, duża w sumie nie była Po zmianie miejscówki, zacząłem obrzucać główkę i po około 30 minutach gwałtowne branie,hol trwał kilka minut i przyniósł wiele emocji, na brzegu zameldowała się moja życiówka- wypasiona rapa 81cm Niestety kolega bardzo się ode mnie oddalił i musiałem sam robić fotkę. Po przerwie na papierosa,znowu obławiałem tą główkę i wyjąłem jeszcze jednego 65cm. Także dzień na Wiśle bardzo udany choć się jeszcze nie zakończył i po południu jedziemy robić powtórkę z rozrywki Miejsce-zalana główka,przynęta-(życiówka połakomiła się na łomżyna a mniejszy na moją boleniówkę) kij i reszta osprzętu taka sama jak zawsze Życiówka 81cm A tutaj filmik jak wraca do wody,sorry za jakość niestety nakręcone telefonem ;/ I 65cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Tomek gratuluję nowej życiówki-piękna ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Gratulacje! u mnie tak samo w tym roku łomżyniak numer jeden.. staram się łowić po równo na większość przynęt ale łomżyniak pomaga w każdej sytuacji i każdej pogodzie.. na szczęscie nie można ich już tak łatwo dostać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Gratulacje! u mnie tak samo w tym roku łomżyniak numer jeden.. staram się łowić po równo na większość przynęt ale łomżyniak pomaga w każdej sytuacji i każdej pogodzie.. na szczęscie nie można ich już tak łatwo dostać <_< To zależy - teraz to na szczęście, ale jak go stracisz, to napiszesz niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 dostępne są cały czas ; ) tylko poprostu nie tak łatwo jak kiedyś (allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Wczorajszy na Hermesa.Mój PB 66cm.Mierzone na szybko.Może było i więcej ale... Złowiony przy Wiśłanej burcie na napływie,wobek Hermes.Wędka BR 9' 7-28g,Zauber 4000,pletka PP 10lb. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Dzisiaj na bogato wypadzik na 1 godzinke nad Prosnę i życiówka bolenia. Calutkie 65 cm . Pływa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Piękne 81 to już kawał Rapiszona brawo ! Moje może nie tak duże ale równie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspar Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Gratuluję łowcom ładnych rapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Jeden z dzisiejszych bolków. Brania do 19 później martwa woda. Kij batson RX6 2,9 10-21 gr. plecionka spiderwire 0,12 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 To się życiówki posypały gratuluję wszystkim łowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Również gratulacje dla wszystkich, aż miło popatrzeć na tyle zdjęć pięknych boleni.Ja dzisiaj ustanowiłem życiówkę bo złowiłem pierwszego w życiu na boleniową przynetę (wobler bezsterowy) takiego z 65 cm, i niestety jedno jedyne branie w ciągu 4 godzin - a próbowałem kilka sprawdzonych przynęt boleniowych. A to już trzecia podejście w tym roku, dwie poprzednie na pusto z boleniami i przestawiałem się na klenie które nieźle gryzły. Fajna ryba, fajnie walnęła, fajnie walczyła i fajnie odpłynęła.Zdjęcia brak - jak złowię większego to zrobię.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ostatnimi czasy pogoda rozpieszczała, to trzeba było szukać rybek...Wypad z @Pablito, tym razem bez życiówek, ale za to bardzo dobrze ilościowo.. no i jak zawsze w świetnej atmosferze, a jeszcze pogoda dopisała, więc czego chcieć więcej? A nowe kolorki Spirita REAL (kurde jakby nie mogło być BARCA ) baaaaardzo boleniom posmakowały Photo dzięki Pawłowi vel. Pablito PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Kamil,pozamiatałeś z tą fotką !!! Do kalendarza z nią !!! Ino szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi