Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam nie wiedziałem,że boleniom to szkodzi, z pstrągami uważam bo wiem, że są delikatne tak jak i wszystkie łososiowate.Podobno nawet sucha ręka może uszkodzic śluz, naskórek i spowodowac potem np. pleśniawkę.O boleniach tego nie wiedziałem ,kładąc je na otoczaki. Więcej już tego nie powtórzę.

Ryby puszczam delikatnie powoli na spokojnej wodzie. Ale macie rację już nigdy ich tak nie będę kładł.Sorry, pozdrawiam.

PS. A widziałem na tym forum zdj. ryb ubrudzonych piaskiem, np.boleń z d. 9.05.2011 .Znalazłem też zdjęcia z rybami na kamieniach Wprawdzie w regulaminie fotek nie znalazłem nic o kamieniach, ale rozumiem, że to szkodliwe.Mea culpa.

Jak widzisz, widzicie zdjęcia ryb, któa waszym zdaniem są nieodpowiednie, wystarczy zgłosić moderatorowi i to on zadecyduje czy powinny znaleźć się na forum.

Chcemy tu dawać najlepszy przykład i wiele takich przykładów można znaleźć na fotografiach kolegów.

Wszystko jest kwestią chęci...

Mateusz tu nie chodzi o to jakie zdjęcia będą oglądane, zamieszczane czy weryfikowane.

Bardziej chodzi mi oto aby zwracać uwagę na to jak z rybami nie powinno się postępować niż chować-usuwać zdjęcia nieodpowiednie.

Zła fotka nie będzie ogladana, ale rybie to wcale nie pomoże. Trzeba właśnie zwracać uwagę co jest niewłaściwe w obchodzeniu się z rybami a nie udawanie, że wszystko jest OK bo np. zdjęcia już nie ma w galerii.

Wszystko się zgadza, tylko my o tym trąbimy od przeszło 5 lat. Ciężko jest pisać po raz setny, że na piachu się rybki nie kładzie.

Więc decyzją redakcji postanowiono, że fotki, na których rybki są traktowane w oczywisty sposób nie właściwie, zostają usunięte, a odpowiedni komentarz trafia do użytkownika, który taką fotkę umieścił.

Także lekcja dociera do osób, które nie pomyślały o dobrze swojej zdobyczy...

Witam.

Dzis w końcu i do mnie uśmiechnęło sie szczęście. Szczerze to nie wiem czy rybka miała wymiar jerkbaitowy bo uważam ze mierzenie ryb jest bez sensu dlatego zrezygnowałem z tego całkowicie :D

.

Złowiony w warkoczu na szybko prowadzonego thrilla.

pozdrawiam

post-3549-1348915527,3774_thumb.jpg

Wspólnie z kolegą wybraliśmy się na rybki :D Niestety szału nie było z powodu wody ,która podniosła się o ok 70cm i tak jak ostatnim razem brania całkowicie ustały ,jednak z rana coś się wydłubało jak zawsze na GLOOGA - MIKADO UV - 0.2 - DRAGON MAXIMA :D :D

http://img88.imageshack.us/img88/1047/201105261025.jpg

http://img109.imageshack.us/img109/1866/201105261027.jpg

Wyjec ma rację, woda poszła tragicznie w dół, były miejsca, że nawet boleniowego wobka nie mogłem przeciągnąć, bo mi wiślane śmieci zbierał. Efekt - jedna podpaska, myślałem że zwymiotuję :lol:

Tym z Włocławka trzeba by chyba coś do picia postawić, żeby przestali się bawić tamą.

Na to się jeszcze nakłada pogoda typu - raz duszno, raz wieje, raz kropi, znowu duszno.

A takie nadzieje wiązałem z tym weekendem :wacko: Może w niedzielę się poprawi.

Dzisiaj pogoda nie wróżyła dobrych brań całą drogę na łowisko lało na miejscu też dopiero ok 5:30 przestało .

Niestety przewidywania sprawdziły się wymęczyłem 1 szt 66cm , u @bolenjanusza też była 1szt ok 55cm .

Rzeka Narew

Przynęta Rapala Long Casting 10cm

Wędka CD XLS 3,05 do 32g

Kołowrotek Shimano Super X 4000GTM

Żyłka 0,20

.

post-1234-1348915536,6599_thumb.jpg