Czoper Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Pracowity urlop u kolegi Czasu nie marnuje na leżakownie tylko łowi i łowi..Taki to pożyje Proszę proszę...padaka wymiata Ładniuchnyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Wybaczcie że tak trochę OT ale dlaczego Wujku używasz 3m kija do cykania z jednostki ? 2m to za krótko do Bolka? Tak czy inaczej gratuluje i zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Wczoraj od 21 30 do 22 30 bolenie pięknie żerowały a w pobliżu grasowała burza 1 wyjęty niewielki 65 cm, dużo większy 70+ spadł po krótkim holu. Poza tym 3 bardzo mocne brania w warkoczu niestety niezapięte.Zdjęcia nie wrzucam bo brzydkie po ciemku cykane przez ojca ( obciął mi głowę oczywiście ) Po 22 30 musieliśmy się ewakuować w towarzystwie wyładowań elektrycznych i ulewnego deszczu Ale wreszcie było u nich widać chęć współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dokładnie tak samo było u mnie, na mojej wiślanej miejscówce pierwsze branie o 20:45 - bolek ok 50cm, potem o 21:00 - 68cm, chwilę potem potężne udeżenie w nurcie za kantem i po ok. minucie przeciągania liny ryba wypieła się z wobka Generalnie klimat przechodzącego frontu mocno bolki pobudził, bo odwiedzam to miejsce regularnie i takiego żerowania, jak wczoraj nie zaobserwowałem.Dzis powtórka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dziś masakra Już się ołowiane chmury zbierają więc może być ciężko z tym łowieniem. Ja też się nakręciłem ale jak będzie lało i trzaskało z nieba prądem to lipa. A wszystko wskazuje na to że tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Wybaczcie że tak trochę OT ale dlaczego Wujku używasz 3m kija do cykania z jednostki ? 2m to za krótko do Bolka? Tak czy inaczej gratuluje i zazdroszczę Do tej pory używałem 3,20 nawet z pontonu i nie robiło mi to różnicy, ale ostatnio połowiłem kijkami w okolicy 2,5 i rzeczywiście na pływadło są wygodniejsze. wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Wygodniejsze w transporcie, nie przeszkadzają na pokładzie, ale hol na krótszym kijku nie może się równać z holem ryby na dlugim kiju, teraz sam używam na łódce kija min 2,60, no chyba, że do jerkowania cięższymi przynętami lub cięższego opadu zdecydowanie lepiej spisują się kije krótkie i sztywneEsencja wedkowania jest na delikatnym dłuższym kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Coś w temacie krótkich kijków. Batson XST 1025F, 2,60m,10-28g w akcji. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 I CD Blue Rapid, 2.52cm, 6-25g, oraz boleń złowiony na ten kijek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wygodniejsze w transporcie, nie przeszkadzają na pokładzie, ale hol na krótszym kijku nie może się równać z holem ryby na dlugim kiju, teraz sam używam na łódce kija min 2,60, no chyba, że do jerkowania cięższymi przynętami lub cięższego opadu zdecydowanie lepiej spisują się kije krótkie i sztywneEsencja wedkowania jest na delikatnym dłuższym kiju Dobre, naprawde dobre Az bym chetnie poznal jakies argumenty ukryte w tej esencji. Jesli mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 hmmmmm przy kiju 3,05 po 14 godzinnej orce z pontonu wraz z Guzem i Xavim na drugi dzień nie mogłem utrzymać szklanki w dłoni bo wszystko bolało w związku z tym gdzie jest sens się katować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 A Szpiegu co to za kijek tak Cię zmęczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 nie mogłem utrzymać szklanki w dłoni bo wszystko bolało bylo pic z gwinta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wygodniejsze w transporcie, nie przeszkadzają na pokładzie, ale hol na krótszym kijku nie może się równać z holem ryby na dlugim kiju, teraz sam używam na łódce kija min 2,60, no chyba, że do jerkowania cięższymi przynętami lub cięższego opadu zdecydowanie lepiej spisują się kije krótkie i sztywneEsencja wedkowania jest na delikatnym dłuższym kiju Dobre, naprawde dobre Az bym chetnie poznal jakies argumenty ukryte w tej esencji. Jesli mozna... Chyba chodzi o to, że ryba się mniej na dnie łódki szamocze i dużej ją widać po wypuszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Kuba ale herbate ?? <_< <_< <_< Wujek XLS 3,03 do 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wygodniejsze w transporcie, nie przeszkadzają na pokładzie, ale hol na krótszym kijku nie może się równać z holem ryby na dlugim kiju, teraz sam używam na łódce kija min 2,60, no chyba, że do jerkowania cięższymi przynętami lub cięższego opadu zdecydowanie lepiej spisują się kije krótkie i sztywneEsencja wedkowania jest na delikatnym dłuższym kiju Dobre, naprawde dobre Az bym chetnie poznal jakies argumenty ukryte w tej esencji. Jesli mozna... Chyba chodzi o to, że ryba się mniej na dnie łódki szamocze i dużej ją widać po wypuszczeniu. No chyba ze to o to chodzi by splywala po wypuszczeniu a nie dawala dyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Myślałem że tym do 25g to bym się nie zdziwił. Tego do 32 w ręce nie miałem.Co do łowienia z pływadła kijami długimi i krótkimi to na początku brałem jeden 3m i jeden 2,50, potem brałem tylko krótki. Odległości rzutowe podobne, wrażenia z holu i kontrola nad rybą lepsze. Swoją drogą też mnie ciekawi ta esencja holu na długim kiju. pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 ona wtedy odpoczywa brzuchem do góry jak amury w jednym hipermarkecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wygodniejsze w transporcie, nie przeszkadzają na pokładzie, ale hol na krótszym kijku nie może się równać z holem ryby na dlugim kiju, teraz sam używam na łódce kija min 2,60, no chyba, że do jerkowania cięższymi przynętami lub cięższego opadu zdecydowanie lepiej spisują się kije krótkie i sztywneEsencja wedkowania jest na delikatnym dłuższym kiju Dobre, naprawde dobre Az bym chetnie poznal jakies argumenty ukryte w tej esencji. Jesli mozna... Chyba chodzi o to, że ryba się mniej na dnie łódki szamocze i dużej ją widać po wypuszczeniu. No chyba ze to o to chodzi by splywala po wypuszczeniu a nie dawala dyla Eee nie przesadzajcie, ja do tej pory łowiłem Batsonem 3.20 do 28g i jakoś nie widziałem żeby ryba była bardziej wymęczona, to kwestia techniki, mocy sprzętu nie długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 hmmmmm przy kiju 3,05 po 14 godzinnej orce z pontonu wraz z Guzem i Xavim na drugi dzień nie mogłem utrzymać szklanki w dłoni bo wszystko bolało w związku z tym gdzie jest sens się katować ? ano bolalo, bo to jest sygnal dla ciebie, ze twoje miesnie, sa slabiutke ojj słabiutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 hmmmmm przy kiju 3,05 po 14 godzinnej orce z pontonu wraz z Guzem i Xavim na drugi dzień nie mogłem utrzymać szklanki w dłoni bo wszystko bolało w związku z tym gdzie jest sens się katować ? ano bolalo, bo to jest sygnal dla ciebie, ze twoje miesnie, sa slabiutke ojj słabiutkie. nie wydaje mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 ktoś komuś wjechał na ambiche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 O mięśniach to na siłowni a o wędkach to w innym dziale A tu....Wczorajszy wieczór przyniósł kilka rybek, dwie spełniały kryteria j.plSilne zdecydowane branie, kilka pięknych odjazdów na grającym hamulcu. Jedna, szybka fotka i z powrotem do wody wędka Team Dragon 2,7 m, cw 10-35g kołowrotek Shimano Ultegra 3000 XT plecionka PowerPro 10 lb przynęta, wobler boleniowy RG (Romana Gawlasa) 7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Bardzo ładne bolki.Mnie pogoda trochę zniechęca do wieczorowych wypadów.Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Fajne wieczorne rybska! Gratuluje Mi sie jakos na Odrze jak dotad wieczorami niespecjalnie szczescilo.W tym roku trafilem 2 pozne ryby , ale pozne to znaczy ze okolo godziny 20tej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi