Pszemo Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wczoraj wieczorem straciłem życiówke bolenia, pokazał się, w pierwszym rzucie wziął, tak szarpał wędką na plecionce że złapałem ją obiema rękami a hamulec w shimaniaku nic zaciął się , mogłem tylko czekać co pęknie plecionka czy wędka, na szczęście złamały się dwie kotwice - najlepsze Ownery ! Stałem tak jeszcze z 5 minut na brzegu z trzęsącymi się nogami by potem cisnąć wędką w ziemie, siąść i załamany złapać się za głowe I tutaj pojawia się odpowiedź na pytanie czy warto zainwestować w dobry kolowrotek, czy też kupić raz na rok lub dwa lata coś taniego Oczywiście nie chodzi tutaj o twoja osobe konkretnie. Ale spotykałem się z takimi opiniami i to jest dobry przykład, że warto. Bo ten bardzo dobry kręcioł nie zawiódłby w takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Oczywiscie ze lepiej, ten kreciął był zapasowy a wcale taki shit tez targowy nie był bo shimano nexave, normalnie używam spro red arców ale tez po sezonie wiślanym padają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Ja łowiłem i nieraz łowię shimano mam 2 modele exage i aliwio i po 3 latach użytkowania stwierdzam że hamulec nieraz się zastaje tzn jeśli się po łowieniu go nie rozkręca to potrafi się przyblokować wystarczy go ruszyć i jest ok a żeby tak się nie robiło wystarczy dbać o hamulec rozkręcać po łowieniu i przed łowieniem na nowo ustawiać co do modeli moich to exage 3 razy padła sprężyna kabłąka za to aliwio po kilku latach ciężkiej orki ciężkimi główkami za sandaczem dalej chodzi jak nowy w tej firmie to chyba tak jest im droższy tym bardziej awaryjny wczoraj wyholowałem na exage 70 cm brzanę i śmiga jak nowy więc to tylko kwestia zadbania , co do kręciołka polecam daiwe ale to wyższa półka cenowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wieczorem brały nieco większe i Daiwa R'Nessa dała im radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek kos Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wieść niesie że na Spinningowym Grand Prix Polski na Wiśle koło miejscowości Nowe złowiono bolenia 97 cm. Czekam na potwierdzenie tej informacji i może jakieś zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Ladne ryby Tomku. Napisalbys cos o szczegolach polowu - miejsce, technika. Przynete czesciowo widac Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wczoraj wieczorem 4 sztuki, niestety tylko jedna nadająca się na j.pl Drugiemu zabrakło centymetra wędka Team Dragon 2,7 m, cw 10-35g kołowrotek Shimano Ultegra 3000 XT plecionka PowerPro 10 lb przynęta, wobler boleniowy RG 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wieczorem brały nieco większe i Daiwa R'Nessa dała im radę quote] Szacun TOMEK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Dzisiejszy poranny wypad zaowocował nowym PB,80cm Złowiony na rafce na 7cm thrilla.Fotki nie wstawiam bo nie spełnia pewnych norm J.pl a niechce wzbudzać nie potrzebnych emocji Mariusz nieźle podbiłeś PB - Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Dziękuję @Guzu; ryby złowione w wodzie stojącej, po raz kolejny okazało się że przynęta nie jest najważniejsza, miałem kilkanaście brań, wyjść na większość przynęt które mam w pudełku boleniowym.Jednak łowienie już nie jest łatwe, trzeba znaleźć aktywne ryby i precyzyjnie podać przynętę, łowiłem cały dzień (od świtu do późnego wieczora) i dzisiaj już nie miałem siły jechać Ostatnia ryba dnia na niezawodnego Hermesa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Jeden z kilkunastu w tym sezonie, chyba miał wymiar Sorki za fotę, niestety nie potrafię robić fotek jak koledzy... Guide select Viper 3-18Stradic 4000 z przednim hżyłka 0,22 i klasyczny spirit andrzejowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Się posypało bolków. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Niezly spod krzaka Brawo @Wujek! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Żeby nie było że tylko z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wujku jak gacie sie spisuja ? ...ryba piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 ten rok jest jak narazie świetny, dostarcza mnóstwo wrażeń i doświadczeń. Poniżej 68cm - przynęta jak widać <_< , plecionka power pro Vermilion Red (miałem co do koloru małe obawy ale jak narazie bolki reagują na nią całkiem dobrze), millenium heavy duty super fast 2,7m (5-25) w tym roku dostaje po garach ale jest super. Miejscówka taka, w której bolki biorą na ostatnich metrach rzutu, wiec tylko to cudo i łomżyniaki dają radę dolecieć. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 @wujek - ależ złoty Twój bolek, piękny. Gratulacje! Środek sezonu, a ja przy książkach, porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wieść niesie że na Spinningowym Grand Prix Polski na Wiśle koło miejscowości Nowe złowiono bolenia 97 cm. Czekam na potwierdzenie tej informacji i może jakieś zdjęcie...Ryba miała 97,5cm... Potwór!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wczoraj wieczorem straciłem życiówke bolenia, pokazał się, w pierwszym rzucie wziął, tak szarpał wędką na plecionce że złapałem ją obiema rękami a hamulec w shimaniaku nic zaciął się , mogłem tylko czekać co pęknie plecionka czy wędka, na szczęście złamały się dwie kotwice - najlepsze Ownery ! Stałem tak jeszcze z 5 minut na brzegu z trzęsącymi się nogami by potem cisnąć wędką w ziemie, siąść i załamany złapać się za głowe Konkluzja na przyszość - sprawdź zestaw przed łowieniem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wieść niesie że na Spinningowym Grand Prix Polski na Wiśle koło miejscowości Nowe złowiono bolenia 97 cm. Czekam na potwierdzenie tej informacji i może jakieś zdjęcie...Ryba miała 97,5cm... Potwór!!!Doszła do mnie ta informacja w trakcie łowienia odrzańskich, weekendowych boleni. Jakoś wszystkie ryby zdawały się być małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 U mnie wczoraj 3 sztuki poniżej jerkbaitowego minimum. Cieszę się jednak niezmiernie, bo to ryby z Bugu. Od czasu przyduchy w 2009 jeździłem nad tą piękną rzekę raczej z sentymentu niż z wiary w sukces, a tu proszę, ryby wróciły. No i tym razem łowiłem na właściwym brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Na poczatku Gratuluje wszystkim Lowca Torped. Dla mnie ten rok nie jest laskawy. Od lutego na Menie byla gorsza nizowka jak w lato. Od kilku dni pokropilo troche i woda lekko drgnela. Ze 3 tygodnie temu na jaziowo-Kleniowego wobka walnal Bolek i rozgial mi ownerki. Dzis po nocce postanowilem podenerwowac okonki a wyszlo jak wyszlo. Wlasnie chcialem wyjac gume z wody a tu prosto z pod nog wystrzelil Bolus i pozarl Gume. Troche sie z nim pomeczylem bo bylem na lekko. Musze przyznac ze to byl najlepszy Hol w tym roku. Gdy Bolus se juz polynal w sina dal w kolejnym rzucie siadl jeszcze sredni okonek, potem juz nic sie dzialo. SPRZET: Tailwalk Trinis 631ML do 3/8OzDaiwa Steez 103HLPower Pro 10Lb + 1,5m FC sterna 6LBGuma to 10cm berkley realistix minnow na 10gr glowce. . P.s fota jest czarno biala bo cos mi aparat zaswirowal i lekko przeswietlil fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Ładna ryba Panie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wieść niesie że na Spinningowym Grand Prix Polski na Wiśle koło miejscowości Nowe złowiono bolenia 97 cm. Czekam na potwierdzenie tej informacji i może jakieś zdjęcie...Ryba miała 97,5cm... Potwór!!! Rybka widzę rośnie... Łowcą jest Wojtek Krzyszczyk i fotki raczej nie bedzie, bo nikt jej nie zrobił. Chyba, że sam łowca komórką... Jest co prawda kilku świadków, ale i tak to jeden z największych boleni w ostatnich latach i szkoda, że nie udało się zrobić foty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Rośnie, rośnie... bo wypuszczona, myślę że pod koniec sezonu będzie miała ze 102,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi