Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

E tam ...ja ostatnio złowiłem takiego 107,4 cm ale akurat się wyczerpały baterie w aparacie:P

A tak poważnie to skoro był złowiony na GPP -to musiał być zmierzony co do mm:) Więc w tym przypadku nie ma co gdybać czy wygląda na tyle itd...

Gratuluje łowcy takiego rapera:)

Edycja--> Można wyniki sprawdzić na stronce PZW :D

97.5cm :D)

I ja wczoraj takiego średniaka 65+ wydłubałem z warkocza.

Przynęta jakoś dziwinie w tym roku nr1 Hermes, w poprzednim sezonie nie złowił żadnej ryby.

Przerzuciłem się już całkiem na łowienie po ciemaku. Ryby jakieś takie bardziej aktywne, tylko fotki szkaradne :D

No i jak bolek przestaje zajadać sandokany się budzą do życia.

Dzisiaj wieczorem powtórka

Sorry za delikatny OT, ale potrzebuję porady fachowców. Jakiego rozmiaru kotwice zakładacie do RH12? Ja na szybko podpiąłem jakieś zdjęte z woblera Salmo Perch (kotwice chyba nr 4). Efekt taki, że przeorałem koryto rzeki jak pługiem.

RH8 i 10 kotwiczki nr 8

RH12 - nr 6

Taką ja sugestię dostałem Roberta.

Co do uklejki RH. Kółeczka łącznikowe ważna sprawa, max 4 mm, ale 3 mm podobno lepsze.

Ja na szybko podpiąłem jakieś zdjęte z woblera Salmo Perch (kotwice chyba nr 4). Efekt taki, że przeorałem koryto rzeki jak pługiem.

A wędkarze z Małkini narzekali, ze w weekend woda w Bugu była taka zamulona, teraz wiadomo dlaczego :mellow:.

A wędkarze z Małkini narzekali, ze w weekend woda w Bugu była taka zamulona, teraz wiadomo dlaczego :mellow:.

:lol: dobre :lol: Tyle że to akurat nie mogła być moja sprawka, łowiłem tym razem dużo niżej.

A te kółeczka to możesz jakieś konkretne polecić? Najlepiej coś mocnego, ale jednocześnie dającego się łatwo rozgiąć i założyć. Istnieje w ogóle coś takiego?

:lol: dobre :lol: Tyle że to akurat nie mogła być moja sprawka, łowiłem tym razem dużo niżej.

A te kółeczka to możesz jakieś konkretne polecić? Najlepiej coś mocnego, ale jednocześnie dającego się łatwo rozgiąć i założyć. Istnieje w ogóle coś takiego?

Ja stosuje kółeczka łącznikowe Mustad.

Jako ciekawostka bo fota słaba po zmroku z ostrością na mojej brzydkiej gębie zamiast na rybie :D

Generalnie wygladał jakby zaliczył siatkę, miał okropnie postrzępione wszyskie płetwy.

Czyżby kłusole wypuzczali bolki czy to jeszcze pamiątka po tarle ?? Co o tym sądzicie ?

.

post-2991-1348915591,8824_thumb.jpg

A dzisiaj siadł taki oto cwaniaczek, nie mierzony ale do 70 na oko z centa zabrakło :D

Jak na razie największy w tym roku

.

Przy płetwie grzbietowej miał zapięty wobek więc przy okazji uwolniłem biedaka.

Wobek notabene mój z przed 1,5 tygodnia - Embarassed

Przemku, znając życie 1,5 tygodnia temu miałeś piękną rybę na kiju, co Ci wobka ukradła :lol: Tak to czasem bywa. Dobrze, że trafiła na swojego tym razem.