gwacker Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam, łowię bolenie od roku (znaczy uczę się łowić), ostatnio nawet parę razy łowiłem w nocy, ale nie było jakichś oszałamiających rezultatów. Wczoraj jednak pobiłem swój boleniowy rekord o ponad 20 cm. (łowienie w nocy coraz bardziej mi się podoba, dwa dni wcześniej z tej samej miejscówki uderzył mi sumek, po 40 minutach przetarła się żyłka, no ale cóż chyba sam nie wierzyłem ze jestem w stanie go wyciągnąć. Nawet go nie widziałem ) boleń równo 90cm, ile ważył nie wiem. kołowrotek SHIMANO EXAGE 3000 SRB, żyłka 0,22mm, przyneta to 9 cm wobler schodzący max do 1,5m o drobnej pracy. . Chciałem się też zapytać o przynęty jakie używacie do nocnego łowienia. Chciałbym uzupełnić asortyment woblerów, ewentualnie innych skutecznych przynęt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Piękny boleń ,gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Hol wczorajszej rapki, trafiły się 2, ale to i tak sukces przy ciszy jaka panowała na łowisku http://www.youtube.com/watch?v=mkVglisvN4E&feature=playe r_embedded Minusem wypadu było złamanie kabłąka w stradicu 4000 od 2 wędki, teraz przez jakiś czas trzeba się pałować za bolkami z kręciąłem 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 @gwacker No, no... niezłe początki, gratulacje. Do nocnego łowienia przynęty takie jak w dzień; do obławiania raf woblery płytko schodzące i lekkie gumy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 WIELKI nocny bolen!Super Ryba! Masz wiecej fotek moze ? pokaz wiecej To ryb z Warty ? Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam, łowię bolenie od roku (znaczy uczę się łowić), ostatnio nawet parę razy łowiłem w nocy, ale nie było jakichś oszałamiających rezultatów. Wczoraj jednak pobiłem swój boleniowy rekord o ponad 20 cm. (łowienie w nocy coraz bardziej mi się podoba, dwa dni wcześniej z tej samej miejscówki uderzył mi sumek, po 40 minutach przetarła się żyłka, no ale cóż chyba sam nie wierzyłem ze jestem w stanie go wyciągnąć. Nawet go nie widziałem ) boleń równo 90cm, ile ważył nie wiem. kołowrotek SHIMANO EXAGE 3000 SRB, żyłka 0,22mm, przyneta to 9 cm wobler schodzący max do 1,5m o drobnej pracy. . Chciałem się też zapytać o przynęty jakie używacie do nocnego łowienia. Chciałbym uzupełnić asortyment woblerów, ewentualnie innych skutecznych przynęt pozdrawiam Wow 90 cm, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Gratki, kawał ryby Teraz to już będzie ciężko o nową życiówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Piękna ryba, gratuluję.Z tymi 90cm to nie pomyłka/chochlik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwacker Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Sam nie mogłem uwierzyć. Mierzyłem dwa razy, a zdjęcia mam jeszcze dwa na brzegu, jednak słabej jakości, bo robione samowyzwalaczem. Trzecie w miarę wyszło i tak zostawiłem co by go długo nie męczyć mam też kilka zrobionych przy wypuszczaniu Tak, jest to ryba z Warty, podejrzewam że w ty miejscu akurat pływa więcej takich... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwacker Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 kolejne zdjęcia niestety też jakością nie grzeszą , robione teefonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No to zostało tylko szczerze pogratulowac pierwszej 90tki w tym roku .Takie ryby zdarzają się niezmiernie rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 kolejne zdjęcia niestety też jakością nie grzeszą , robione teefonem . jak duch jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Boleń to nie mój gatunek, ale takiej świnki nie wypada nie pogratulować p.s. Rybka na pierwszy rzut oka nie wygląda na 90, ale na drugi (wnikliwszy) jak najbardziej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Gratuluje (i po cichu zazdroszcze ) Dobrze wiedziec, ze w Warcie mozna jeszcze spotkac takie okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 gratulacje 90 cm super naprawde super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Gratuluje wszystkim łowcą boleniowych zdobyczy a zwłaszcza tobie @gwacker 90-tki (kawał rapy) Rapka made by Oder: Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1655 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Panowie rybki jak rybki ale te Wasze zdjęcia ich soczystość to coś wspaniałego. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Panowie rybki jak rybki ale te Wasze zdjęcia ich soczystość to coś wspaniałego. Pozdrawiam BartekŚwietność i soczystość fotek zawdzięczamy kunsztowi naszego nadwornego fotografa @patu A piękne rybki są już dziełem matki natury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No to zostało tylko szczerze pogratulowac pierwszej 90tki w tym roku .Takie ryby zdarzają się niezmiernie rzadko. Nieee no na tych zawodach 97cm padła na 100%, niemniej qwacker - wielkie brawa i wielkie gratz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Chyba chodziło o pierwszą 90-tkę na tym forum, bo w kraju to już kilka padło dziewięćdziesiątek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 To nie jest pierwsza 90 na forum. Dwa lata temu Robert zapodał 92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Ja na początku tego roku po świętach miałem 90 ... w pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Gratulacje @Forecast - zawsze to 90-tka Ja z kolei miałem na myśli pierwsze 90, 90+, na tym forum, w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Hol wczorajszej rapki, trafiły się 2, ale to i tak sukces przy ciszy jaka panowała na łowisku http://www.youtube.com/watch?v=mkVglisvN4E&feature=playe r_embedded Minusem wypadu było złamanie kabłąka w stradicu 4000 od 2 wędki, teraz przez jakiś czas trzeba się pałować za bolkami z kręciąłem 2500 a ja zapytam z ciekawości, oglądałeś kiedyś pysk rybki po odczepieniu z grippa? Nie używam tej machinerii od pierwszego szczupłego, któy zrobił sobie jesień średniowiecza z pyska. Myślę, że bardzo podobny efekt mają szanse odnieść inne gatunki. W czym problem, aby rybkę złapać ręką? Boleń nie ma zębów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Chyba chodziło o pierwszą 90-tkę na tym forum, bo w kraju to już kilka padło dziewięćdziesiątek.Pozdrawiam...dokładnie o to chodziło...Panowie, czytajcie ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi