Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

łowię bolenie od roku (znaczy uczę się łowić), ostatnio nawet parę razy łowiłem w nocy, ale nie było jakichś oszałamiających rezultatów. Wczoraj jednak pobiłem swój boleniowy rekord o ponad 20 cm.

(łowienie w nocy coraz bardziej mi się podoba, dwa dni wcześniej z tej samej miejscówki uderzył mi sumek, po 40 minutach przetarła się żyłka, no ale cóż chyba sam nie wierzyłem ze jestem w stanie go wyciągnąć. Nawet go nie widziałem ;))

boleń równo 90cm, ile ważył nie wiem. kołowrotek SHIMANO EXAGE 3000 SRB, żyłka 0,22mm, przyneta to 9 cm wobler schodzący max do 1,5m o drobnej pracy.

.

Chciałem się też zapytać o przynęty jakie używacie do nocnego łowienia. Chciałbym uzupełnić asortyment woblerów, ewentualnie innych skutecznych przynęt

pozdrawiam

post-4990-1348915595,0269_thumb.jpg

Hol wczorajszej rapki, trafiły się 2, ale to i tak sukces przy ciszy jaka panowała na łowisku

http://www.youtube.com/watch?v=mkVglisvN4E&feature=playe r_embedded

Minusem wypadu było złamanie kabłąka w stradicu 4000 od 2 wędki, teraz przez jakiś czas trzeba się pałować za bolkami z kręciąłem 2500 :(

Witam,

łowię bolenie od roku (znaczy uczę się łowić), ostatnio nawet parę razy łowiłem w nocy, ale nie było jakichś oszałamiających rezultatów. Wczoraj jednak pobiłem swój boleniowy rekord o ponad 20 cm.

(łowienie w nocy coraz bardziej mi się podoba, dwa dni wcześniej z tej samej miejscówki uderzył mi sumek, po 40 minutach przetarła się żyłka, no ale cóż chyba sam nie wierzyłem ze jestem w stanie go wyciągnąć. Nawet go nie widziałem ;))

boleń równo 90cm, ile ważył nie wiem. kołowrotek SHIMANO EXAGE 3000 SRB, żyłka 0,22mm, przyneta to 9 cm wobler schodzący max do 1,5m o drobnej pracy.

.

Chciałem się też zapytać o przynęty jakie używacie do nocnego łowienia. Chciałbym uzupełnić asortyment woblerów, ewentualnie innych skutecznych przynęt

pozdrawiam

Wow 90 cm, gratulacje.

Sam nie mogłem uwierzyć. Mierzyłem dwa razy, a zdjęcia mam jeszcze dwa na brzegu, jednak słabej jakości, bo robione samowyzwalaczem. Trzecie w miarę wyszło i tak zostawiłem co by go długo nie męczyć :D mam też kilka zrobionych przy wypuszczaniu

Tak, jest to ryba z Warty, podejrzewam że w ty miejscu akurat pływa więcej takich... :mellow:

.

post-4990-1348915595,1728_thumb.jpg

post-4990-1348915595,2694_thumb.jpg

Hol wczorajszej rapki, trafiły się 2, ale to i tak sukces przy ciszy jaka panowała na łowisku

http://www.youtube.com/watch?v=mkVglisvN4E&feature=playe r_embedded

Minusem wypadu było złamanie kabłąka w stradicu 4000 od 2 wędki, teraz przez jakiś czas trzeba się pałować za bolkami z kręciąłem 2500 :(

a ja zapytam z ciekawości, oglądałeś kiedyś pysk rybki po odczepieniu z grippa? Nie używam tej machinerii od pierwszego szczupłego, któy zrobił sobie jesień średniowiecza z pyska. Myślę, że bardzo podobny efekt mają szanse odnieść inne gatunki.

W czym problem, aby rybkę złapać ręką? Boleń nie ma zębów...