patu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie mam parcia nawet na metrówkę i nie jestem numeromaniakiem <_<. Łowię te ryby bo nieźle podnoszą poziom adrenaliny i są na tyle inteligentne, że można traktować je jako godnego przeciwnika ( w przeciwieństwie do niektórych gatunków). @Artech - dzięki za miły koment . Pozdrawiam odrzańsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Fajne zdjęcie z tym boleniem w locie koszącym, @Patu Na tym zdjęciu z rozdziawionym pyskiem, widać czerwony ślad w paszczy, a wobek w szczęce. Mógł być holowany przez Was wcześniej? PozdrawiamGrzesiek@Maynard - myślę, że to efekt przesunięcia się woba w pysku rapy po atomowym braniu i odjeździe...Nie znakuję rap i nie nadaję im imion , choć co któraś odpasiona, jesienna samiczka nazywana jest pieszczotliwie Mariolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Patryk, jak patrzę na Twoje zdjęcia od razu mnie ciągnie nad rzekę. pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Chłopaki mam pytanko....Łowicie bolenie na trola? czy też może łowiliście?jak tak to czy daleko wypuszczaliście wabik i najczęściej jaki był skuteczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Patryk,tasiek gratulacje ładnie dajecie popalić bolkom w tym sezonie no i te zdjęcia...super. Ja musze siedzieć w domu niestety bo deszcz za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Patryk,tasiek gratulacje ładnie dajecie popalić bolkom w tym sezonie no i te zdjęcia...super. Ja musze siedzieć w domu niestety bo deszcz za oknem Dzięki Tomek Może po ostatnich fotach tego nie widać ale kilka frontów się nad nami przetoczyło i do tego chyba z 8 razy padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Patryk,tasiek gratulacje ładnie dajecie popalić bolkom w tym sezonie no i te zdjęcia...super. Ja musze siedzieć w domu niestety bo deszcz za oknem Dzięki Tomek Może po ostatnich fotach tego nie widać ale kilka frontów się nad nami przetoczyło i do tego chyba z 8 razy padało U suma na fotce widac niezle niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nieźle to mieliśmy wody w łódce po przejściu przedostatniego .Dobrze,że nad naszą Odra rosną Baobaby ...było się gdzie ewakuować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Taki sportowiec 70+.Kij BR 2,70m 10-35g,multik Ryoga 2020hl z deka tuningowany,plećka Varivas PE 22lb+F.C.0,32mm.Przynęta-Raptor Long Cast 7,5cm 16g. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Gratuluję Tomy.Poniżej dwa frontowe, odrzańskie miśki.Pogoda była do bani, nad głowami co kilkadziesiąt minut przewalał się front.... ale nasz Team się nie poddał <_<.Obydwa złowione na wobler ( X i Thrill 7), jeden głębiej z napływu, drugi płycej z zapływu odrzańskiej ostrogi... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Patu u mnie na rzece by się taki Boleń nie zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 No patu opanował wątek,piękne klocki i do tego ślicznie ujęte na fotach jak zwykle zresztą.Macie panie psyche przy frontach burzowych na głową pływać,ciągniecie za sobą uziemienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dzięki.Bez ryzyka nie ma wyników <_< .Teoria głosi, że ryby są aktywne przed nadchodzącym frontem... czasami to się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Ten głębszy naprawdę niezły, podjadł stawiam, że to ten Thrillowy. PołamaniaGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Gratuluje pięknych boleni Dodam do forum Toruńskie rapy złowione na raptory od Tomy'ego. .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Siwypike - gratulacje Ja na tej niskiej wodzie nie mogę jakoś ich skusić do brania pozdrawiam, również z Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Ja dzisiaj na niskiej wodzie na Wisełce miałem tylko 1 bolenia i gdy miałem już wracac do domu na opasce na zestawie boleniowym miałem suma przez 30 min. gdy już miałem go wyciągac, po dotknięciu ręką dostał amoku i pozostał mi tylko wobler ogolony z kotwiczek i steru-jakieś felerne kółka łącznikowe, a żyłka 0,22 postrzępiona wytrzymała i ja też wytrzymałem. Tylko ryba odpłynęła z kotwiczkami w paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 wczoraj dwa krakowskie bolki. Nie duże, ale waleczne - 55 i 65 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Piękne rapy Wojciech dlatego ja na klonki się przerzuciłem i jakieś da się połapać a przy okazji rapki się wieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Kolega @siwypike zamieścił przepiękne zdjęcia.Bardzo mi się takie podobają Proszę o więcej z różnymi rybkami. Pozdrawiam Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Dziękuję Slavobeer za taką ocenę moich zdjęć. Dopiero się uczę nastaw aparatu i fotografii, wiec takie oceny cieszą . Dodaje więc zdjęcie jednego z wyżej przedstawionych boleni podczas walki w wodzie, a inne zdjęcia znajdują się w tematach i wątkach Tomy Hand Made oraz Sandacze 2011. Co do wątku kolegi wojciiecha z Torunia to nie jestem specjalistą od boleni, gdyż sam się jeszcze uczę. Z moich obserwacji wynika jednak , że na żerowanie boleni duży wpływ ma poziom wody. Można kontrolować skoki poziomu wody na stronie którą zamieszczam poniżej: http://www.armator.com.pl/stan_wod/Wisla/Torun/15Jeśli jest wysoki poziom Wisły, na poziomie 230-250 cm. to dobre są przelewy i rafy oraz główki za którymi tworzą się prądy wsteczne. Jeśli poziom wody jest niższy to należy obławiać okolice największych , najdłuższych główek które odbijają od siebie główny nurt. Duża presja wędkarska powoduje także, że najlepszą porą będą godziny wieczorne, nocne, oraz świt chyba że dysponuje się łodzią to można łowić cały dzień omijając miejsca dużej koncentracji braci wędkarskiej, obławiając fragmenty przykos. .Pozdrawiam i połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Siwypike - cenne uwagi i fajny link - dzięki! Też jestem na etapie nauki, w dodatku to raczej wczesny etap.Jeszcze raz gratki za ładne ryby w nie najłatwiejszych warunkach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Hmm Siwypike łapie ,ja łapałem ,Wojciiech zaczyna więc może jakiś cudowny tercet nad wodą się spotka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Gratuluję panowie rap. Pozdro z Zakopca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Hmm Siwypike łapie ,ja łapałem ,Wojciiech zaczyna więc może jakiś cudowny tercet nad wodą się spotka ?? No Wyjec, dobry pomysł - ognisko, piwko, porównanie wobków, jakieś wieczorne bolenie Jestem jak najbardziej za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi