Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki, to wszystko pikuś. Na odcinku mojego kolegi po powodzi został tylko jeden bolek i on go łowi na okrągło :lol:

I to są proste dowody na to jak wędkarze są skuteczni w obecnych czasach.

Wystarczy sobie wyobrazić, że jeden z powyższych zabiera taką rapę i mamy taki efekt, że wyłowił wszystkie bolenie z odcinka :lol:

Ostatni boleń w Warszawie, a Wy go tak męczycie. Sadyści !!

Są przynajmniej dwa. Mój ma też znak szczególny (czerwona kropka). Jak ktoś go złowi to niech da znać :D Swoją drogą czy jest jakaś znana i bezpieczna metoda znakowania złowionych ryb? Np. przyklejanie im takich małych znaczków C&R?

.

post-905-1348915645,1071_thumb.jpg

Greg78 napisał(a) dnia pon, 04 lipiec 2011 12:10]Forecast , świetna rapa, GRATULACJE !!!

Mi udało się też wyłapać kilka , w tym jednego bardzo dobrze znanego

Pszemo znasz tego waćpana :D ???

Jeśli to ten sam to ciekawe kto go złapie nstępnym razem :D

Ładne rapciaki Panowie

Dobre, dobre ciekaw jestem ile twój miał cm bo może to faktycznie ten sam. Specjalnie go zmierzyłem bardzo dokładnie żeby przy kolejnym spotkaniu zobaczyć czy mu się urosło, miał 65 +

Przynęta napewno ta sama :mellow:

Frecast gratulacje, szczere gratulacje. Zdjęcie też rewelacja widać na nim radość :D

Greg78 napisał(a) dnia pon, 04 lipiec 2011 12:10]Forecast , świetna rapa, GRATULACJE !!!

Mi udało się też wyłapać kilka , w tym jednego bardzo dobrze znanego

Pszemo znasz tego waćpana Smile ???

Jeśli to ten sam to ciekawe kto go złapie nstępnym razem Smile

Ładne rapciaki Panowie

Dobre, dobre ciekaw jestem ile twój miał cm bo może to faktycznie ten sam. Specjalnie go zmierzyłem bardzo dokładnie żeby przy kolejnym spotkaniu zobaczyć czy mu się urosło, miał 65 +

Przynęta napewno ta sama Very Happy

Frecast gratulacje, szczere gratulacje. Zdjęcie też rewelacja widać na nim radość Smile

Mojego dokładnie nie mierzyłem ale wydaje mi się że miał około 60+-.

Może to inna sztuka ale podobieństwo duże :D

Gratuluję pięknych ryb Panowie.

Ciekawa sprawa z tym bolkiem Pszema.

Ja ostatnio z jednego miejsca w ciągu kilku dni wyjąłem 4 bolki - wszystkie jak z metra cięte 68cm.

Żadnych znaków szczególnych nie zaobserwowałem, ale nie wykluczone, że to był ten sam jegomość :mellow:

Pozdrawiam

Gratulacje Forecast - piękny boleń uwieczniony na pięknej fotografii.

Od kilku dni przejeżdżam codziennie koło Różnowa - aż żal, że na urlop nie wziąłem sprzętu <_< ...

Z tego co mi sie kojarzy @Krisu 23 mieszka gdzieś w pobliżu B) ...

Gratulacje Forecast - piękny boleń uwieczniony na pięknej fotografii.

Od kilku dni przejeżdżam codziennie koło Różnowa - aż żal, że na urlop nie wziąłem sprzętu <_< ...

Z tego co mi sie kojarzy @Krisu 23 mieszka gdzieś w pobliżu B) ...

No to masz czego żałować bo rybki tam są i to niezłe.

Wczoraj, pomimo niesprzyjającej aury wybrałem się z kolegą nad Wisłę w okolicach Kozienic. Wysoka woda o dziwo była w miarę przejrzysta i nie przypominała kawy z mlekiem. Bolenie były dość aktywne co jakiś czas ganiając ukleje przy powierzchni. W tym roku dopiero zaczynam przygodę z boleniami, które do tej pory pojawiały się jako przyłów podczas polowania na klenia. O dziwo podczas kilkugodzinnej wyprawy zaliczyłem 4 sztuki pomiędzy 55-60cm. Kilka brań niezaciętych i jedna spinka. Był to mój najlepszy wypad z boleniami w tle. Oczywiście wszystkie sztuki wylądowały ponownie w wodzie. Grupka grunciarzy nastawionych na leszcza, widząc jak wypuszczam z powrotem rybki posłała kilka niewybrednych inwektyw w moją stronę pukając się w czoło. Na nic zdały się tłumaczenia, że to sportowa ryba nie nadająca się do spożycia. Szczęśliwą przynętą okazały się 7cm raptorki @Tomiego.

U mnie woda na Wiśle masakra to z Krisem ruszyliśmy na kanał.Wczoraj też tam byłem i mimo kosmicznej ilości gejzerów na wodzie nie złowiłem nic,kompletne zero.Nie miałem co prawda całego arsenału przy sobie ale i tak do stojącej wody przekonać się nie mogę.Krisu po mojej relacji powiedział żebym temu największemu oznajmił że on po niego jutro przyjedzie :D .Był i to wszystko :lol: po 4godzinach siepania czym się tylko dało bez efektu dorobiliśmy sobie na szybko teorię że to nie są Bolki tylko Jazie i bez żalu pojechaliśmy do domu :lol:

Cezary super że Ci się wobki sprawdzają a na debili pukających się w czoło na widok C&R nie zwracaj uwagi ten podgatunek tak ma a w grupie to i kozaki z nich że hoho.

@Tomy jak przyszła do mnie paczka z wobkami dla Wojtka to od razu wycyganiłem od niego 2 szt. Wczoraj też pojechałem troszeczkę porzucać i pomimo widocznych ataków kompletne zero. Co prawda woda lekko się przybrudziła więc może to była przyczyna.

-albo zaczęły żerować na narybku tzw.sieczce.

Dero Boleń miazga!!!

@Dero1990 gratuluję, śliczna rapa.

Mój wczorajszy, późnowieczorny. Cieszy podwójnie, po pierwsze największy w tym sezonie, do magicznej 80 zabrakło tylko 3 cm, a po drugie pierwszy złowiony na własnoręcznie wykonany wobler :mellow:

http://img32.imageshack.us/img32/9203/bolo77.jpg

woblerek

http://img40.imageshack.us/img40/7281/wobw.jpg

Sprzęt ten sam co poprzednio: Team Dragon 2,7 m, 10-35g, Shimano Ultegra 3000 xt, plecionka PP 10 lb, przynęta - wobler boleniowy własnej produkcji, 8 cm i 19 g.