Robert Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Z tą wagą to już nie przesadzajmy tak Ale fakt faktem bolek Wiślany, można powiedzieć, że w końcu coś swojego wzięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Z tą wagą to już nie przesadzajmy tak Robertowi chodzi o przepał «spalanie przez silnik większej ilości paliwa, niż przewiduje norma» Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Toruński boluś z wczorajszego wyjazdu. Przyneta - raptorek w wersji L.C. od Tomy'ego. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Trafne spostrzeżenie - boluś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Nie mogło być inaczej w tym przypadku. Łowienie Boleni jest tak ekscytujące , że te pisane przez duże B - Bolenie nie dają się łowić zawsze, wszędzie i każdemu. Łowienie jednak ryb tego gatunku na niemal każdym wyjeździe powoduje, że jesteśmy na właściwej drodze do poznania gatunku, osiągania perfekcji w metodzie połowu i zostania Boleniarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Piękny boluś z bystrym wzrokiem i foteczka klasowa.Dobra do kalendarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Mi się fotka też podoba, boleń z tych sportowych, ale ładnie zaprezentowany, fotka ostra i z większą przyjemnością patrzę na taką fotografię niż na większego bolenia sfoconego byle jak, byle czym i byle gdzie. Tu doceniam wysiłek żeby stworzyć coś lepszego.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Bardzo ładny bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Mi się fotka też podoba, boleń z tych sportowych, ale ładnie zaprezentowany, fotka ostra i z większą przyjemnością patrzę na taką fotografię niż na większego bolenia sfoconego byle jak, byle czym i byle gdzie. Tu doceniam wysiłek żeby stworzyć coś lepszego.pozdrawiamwujekDokładnie. Po prostu boleń na ładnej , dobrej technicznie fotografii z klimatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Dzisiaj parka sportowych Rapek przy testach i ustawianiu wobków i to zdjęcie na pewno nie nadaje się do kalendarza no ale już dość ciemnawo było .Darek fotka fajna ma klimat rybka też.A dyskusja na temat rozmiaru ryby typu czy to Boleń,boluś czy sroluś tudzież tła jest mocno porywająca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Filary mostów, warkocze i łachy w ich okolicy to znakomite miejsca na rapy. Mi ta fotka podoba się, wpada w oko. Nie jest mega-wybitna ale nie jest też zła. Świato mioznabyło wykorzystać ciut lepiej, zapewne po prawej stronie hitogramu zostało jeszcze ciut do wyciagnięcia a i kadr bym lekko uporzadkował..tyle z technikalii P.S. Robercie, wiesz, ze o gustach się nie dyskutuje . Jeden woli blondynki, inny rude.. a jeszcze inny maserakoibisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ja porównywałem to zdjęcie do większości fotografii gdzie ryba jest zrobiona komórką, utytłana w piachu lub błocie, zdjęcie jest niedoświetlone lub prześwietlone i do tego nieostre. Na tym tle zdjęcie jest dobre i przyjemnie się na nie patrzy, a filary mi nie przeszkadzają, wnoszą coś nowego i interesującego w tło.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Tomy, to po co jest regulamin umieszczania zdjęć na forum?Cyt. Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Tomy, to po co jest regulamin umieszczania zdjęć na forum?Cyt. Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii.... a skąd wiesz, że ryba nie ma ów wymiaru. Od oceny, dochodzeń itp są moderatorzy i admin - chyba, że aspirujesz na straznika texasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 A dyskusja na temat rozmiaru ryby typu czy to Boleń,boluś czy sroluś tudzież tła jest mocno porywająca. I to jest dobre podsumowanie tej dyskusji.Gratuluję wszystkim rybek. U mnie niestety ostatnio zupełne zero, martwa woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Patu, na nikogo nie aspiruję, ale myślę, że doskonale potrafisz ocenić wielkość bolenia i nie tylko, bo przerzucasz mnóstwo tych ryb (no chyba, że nigdy ich nie mierzysz). Po prostu nie raz pojawia się jakaś fota i od razu znika bo to, bo śmo, a innym razem te same odstępstwa od regulaminu nie mają skutku. Jak prześledzisz wątek pstrągowy, to znajdziesz ryby nieco powyżej 30cm, niezbyt ciekawie sfotografowane, a mimo to wiszą. P.S. Mnie akurat fotki kol. siwypike'a się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Nie jestem numeromaniakiem, mierzę tylko ryby wybitne ( i to bardzo rzadko). Reszta na oko, z dokładnością do 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No i właśnie o tym mówię. Już nie dyskutuję i nie zaśmiecam wątku. Gratki dla wszystkich, którzy regularnie łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Dziękuję wszystkim którym zdjęcia się podobają. Co do klimatów to obławiałem filary i taka rapka się trafiła. Jak większość kolegów stosuje zasadę C&R, więc przestawianie pontonu dla lepszego ujęcia nie wchodzi w grę. Pływam sam , więc nastawy aparatu to jedno a zdjęcie z samowyzwalacza to drugie. Znam swój aparat ale każdy kto pływał i robił zdjęcia wie , że czasem trudno jest zrobić dobrą fotkę w pojedynkę, tym bardziej na wodzie. Każdy ma prawo do swojego zdania, lecz pamiętajmy, że pasja jaką jest wędkarstwo powinna łączyć a nie dzielić. Osobiście bardzo lubię zdjęcia kolegi patu ( gratki za rybki i dla fotografa ) gdzie podoba mi się sposób prezentacji ryby i efektu rozmycia tła. Nie oznacza to jednak, że bedę robił wywody na temat aparatu , szkła, ekspozycji, warunków itp., itd., oraz tym samym zwracał uwagę innym co jest nie tak. Nie jestem fotografem i popełniam błędy, ale w tym wątku najważniejszą, pierwszoplanową postacią powinien być boleń i tego się trzymam. Życzę wszystkim zawsze udanych połowów, dużych Boleni i pięknych zdjęć. Pozdrawiam. P.S. Tomy moje gratulacje, fajny boluś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 siwypike - extra! jest klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Prócz standardowych ochów i achów troszkę rzeczowych uwag nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi