Robert Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ja to Robert nie rozumiem o co chodzi. Albo jestem tępy albo nie czytam uważnie. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Dylematu nie mam. A na to zdanie nawet nie zwróciłem uwagi. Mnie się wiele zdjęć podoba w tym wątku. To akurat spodobało mi się ze względu na światło. A na uwagi - czekam, chętnie poczytam. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Jeśli chodzi o wyciąganie napisanych przez mnie poszczególnych zdań i słówek to bardzo praszę o pisanie na mojego priva i nie wciąganie do dyskusji innych uzytkowników j.pl. Nie wiem czym jest wędkarstwo dla niektórych z tego forum , lecz dla mnie jest pasją. Nie uważam sie ani za lepszego ani za gorszego boleniarza tylko dlatego, że niektórzy leczą swoje kompleksy wynikami na który składaja się sztuki x ilość x długość x kilogramy.Dla mnie liczy się możliwość spędzania wolnego czasu nad wodą i ganiania za boleniami. Bycie boleniarzem to dla mnie kultura i styl bycia, przynależność do danej grupy braci wędkarskiej którą połączył ten wspaniały gatunek. Nie traktuję wędkowania jako dyscypliny sportowej by komukolwiek coś udowadniać. Chciałbym tutaj dodać, że jeśli ktoś chce na siłę zweryfikować kto jest lepszy- czy gorszy, łowi większe - czy mniejsze ryby, robi takie- czy inne zdjęcia to proszę zrobić to zgodnie z metodologią badań naukowych.Panie Robercie zgodnie z wikipedią -Krytyka (łac. criticus - osądzający) jest to – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych); a zgodnie z definicją zawartą w Słowniku j. polskiego krytyka jest to -surowa lub negatywna ocena kogoś lub czegoś.Krytyka więc nie jest wskazana gdyż sama w sobie wykazuje osobę (krytykującą) stawiającą się wyżej i narzucającą swój sposób myślenia nad innymi. Ja krytyki się nie boję, lecz nigdy nie spotkałem się z sytuacjami by krytyka uczyła. Wielu młodych adeptów wędkarstwa korzysta z forum celem zdobycia wiedzy , informacji i znalezienia odpowiedzi na nurtujace ich pytania. Czytanie krytycznych uwag może ich jedynie zniechęcić do korzystania z danego forum. Inną rolę spełniają rady i są one na pewno mile widziane- gdyż niosą funkcje informacyjne, komunikatów kierowanych przez osoby bardziej doświadczone podparte pewnym doświadczeniem dla zainteresowanych.Proszę więc by ewentualne nieścisłości i uwagi kierować na priva, a w wątku boleniowym zawierać porady pomocne w zrozumienu gatunku.Wszystkim forumowiczom życzę udanych połowów w duchu C&R, pozdrawiam D.W.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie trzeba było pisać życiorysu, poprawisz się w zdjęciach i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Darek, Robert ma po prostu taki styl bycia, ale nie ma co się obrażać, bo chciał Ci pomóc. Mnie się Twoja fota podoba, ale jak uwzględnisz na serio uwagi Roberta to będziesz robił jeszcze lepsze zdjęcia, a wtedy może będą się nadawały nawet do kalendarza. Nie jestem fotografem i uważam, że nie każdy wędkarz musi być. Fajnie, że jakieś rybki łowisz, a ich wielkość, zdjęcia – sprawa drugorzędna. Zauważ, ze gdybyś ryby nie złowił to i fotografii by nie było … Pozdr,RK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 @robert2 KW PSR poproszę więcej patroli PSR na Bugu <_<, w tym roku nikt mnie nie kontrolował... a skala nocnego kłusowania się nasila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Aaaaaaa teraz dopiero zrozumiałem Ominąłem w całej dyskusji komentarz Roberta. Sorry bo dopiero teraz poskładałem wszystko do kupy. Uwagi co do poprawy warsztatu - wskazane! Mnie tak ogólnie zdjęcie się podoba, ale jest kilka kwestii do poprawy (jeśli miałoby być idealne). Z plastyką nie jest źle, fakt mur możnabyło wykorzystać (dlaczego nie) albo z niego zrezygnować - mur przy tym świetle mógłby dać ciekawe zdjęcie. Tło to rzeczne jest fantastyczne więc pewnie to droga łatwiejsza ale też pewniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Darek, Robert ma po prostu taki styl bycia, ale nie ma co się obrażać, bo chciał Ci pomóc. Mnie się Twoja fota podoba, ale jak uwzględnisz na serio uwagi Roberta to będziesz robił jeszcze lepsze zdjęcia, a wtedy może będą się nadawały nawet do kalendarza. Nie jestem fotografem i uważam, że nie każdy wędkarz musi być. Fajnie, że jakieś rybki łowisz, a ich wielkość, zdjęcia – sprawa drugorzędna. Zauważ, ze gdybyś ryby nie złowił to i fotografii by nie było … Pozdr,RK akurat Darka dobrze znam i łowi bardzo konkretne Rapy.Poniżej foto jednej z wielu ale na forum zagościł niedawno.Fotka bardzo fajna,Bolek sportowy więc wstawił.Wątpię też w to że Darek się przejął zbędnymi wywodami a już obraził napewno nie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Marcin, dzięki za info. Tydzień temu jeden złoczyńca z siatami zdjęty z Bugu, więc chyba ekipa z Małkini coś robi. Czasami, żeby coś wskórać to nie trzeba się pokazywać. Na przyszłość, żeby nie było off topów dzwoń lub ślij maile – www.psr.waw.pl, bo te nasze gadu-gadu ma niewiele wspólnego z boleniami 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 OK, poprawie się pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 OK, poprawie się pozdrawiam. Spokojnie Mnie się podoba, że publikujesz zdjęcia, piszesz o rybach. To nie forum fotograficzne choć staramy się tutaj doskonalić warsztat fotografii Czekam na kolejne! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Rapka z malowniczej warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Eh kurcze krępus taki.Fajny Rapiszon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Komentarzy i uwag Roberta nie nazywałbym zbędnymi wywodami, są fachowe i trafne; zna się facet to pisze, a my możemy się czegoś nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 PS. Cześć Robert2. Wróciłeś na j.pl jak widzę. Trochę Ci się dziwie ale szanuję Twoją decyzję. Pozdrawiam. A Tobie coś nie pasuje? Bo ponownie nie rozumiem - tym razem jednak niczego nie pominąłem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 www.rhlures.comrhplus@poczta.onet.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Jakoś trudno mi sobie wyobrazić żeby coś mogło się stać rybie leżącej na trawie. Na co dzień stykam się z rybami o wiele delikatniejszymi niż bolenie. Nie zauważyłem żeby leżenie na trawie jakoś im szkodziło. Nie kładę ich za to na kamieniach betonie i piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Robert, rozumiem ale ja dochodzeń nie robię. Mam wiele obowiązków, z którymi muszę się?uporać i jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości to reaguję - nie wykluczam możliwości pomyłki (jestem omylny) ale można do mnie napisać, wytłumaczyć. Niestety, co mnie smuci, a jednocześnie zdaję sobie, że jest to nierealne - zasług wszystkich użytkowników dot. działań na rzecz ochrony środowiska nie znam. Czy masz wpływ? Tak - tylko nie napisałeś do mnie w tej sprawie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 OK. Nie ciągnijmy. PozdrawiamRemek P.S.Tutaj nie banuje się codziennie ... robi się to bardzo, bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Komentarzy i uwag Roberta nie nazywałbym zbędnymi wywodami, są fachowe i trafne; zna się facet to pisze, a my możemy się czegoś nauczyć.Chwilunia miałem na myśli wywody na temat wymiaru ryby a nie jakości zdjęcia,więc nie wciskaj mi tu pan dyrdymałów jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Nie wciskam nikomu dyrdymałów, następnym razem patrz co piszesz i gdzie, to nie będziesz się musiał później tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi