Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Tasiek u mnie woda też mega wysoka ale jak przestała w szybkim tempie przybierać to połowiłem,a swoją drogą to łowimy blisko siebie więc nie wiem czy bolki spłyną czy zostaną u mnie :lol:

Spoko! Jak na razie bolków w Oderce jest sporo i wystarczy dla każdego ;) :mellow:

Super bolki! Bardzo mi się podobają.

A jak z resztą łowców? Łowicie coś, czy raczej się nie da (stan wód)? Dajcie znać co u Was się dzieje.

Pozdrawiam

Remek

Daje znać :mellow:

Nasze górskie bolenie te rzeczne i zaporowe wyemigrowały do środkowej i północnej Polski nielegalnie i bez paszportów,łowcy powyższych proszeni są o ich odsyłanie. :lol:

A poważnie to dalej z nieba ciapie,woda wysoka i brudna,od środy na południu ma być poprawa pogody podobno.

U nas prawie 5m ( czyli 2 metry ponad stan).

Wczoraj z @taśkiem podziwialiśmy mega balety bolusi (od kilku do kilkunastu szt po +- 50cm), które zapędziły stado uklei w zalany brzeg i molestowały je aż miło...

Rzadki widok, zważywszy że na ustabilizowanej wodzie takich akcji jest jak na lekarstwo...

ja wczoraj zaliczyłem milutką wyprawę na Szczecińskie wody - w zasadzie w granicach miasta, że się tak wyraże... Celem był co prawda mister WĄS, ale chyba nie miały ochoty na serwowane zabawki. WOda faktycznie mega wysoka, niosąca sporo glonow, traw oraz kep zieleniny wyrwanej z brzegow oraz dna. na powitania dnia pepe17 zaliczył miłęgo bolesława ok 60cm spasionego jak na cwaniaczka z niemal stojącej wody przystało... Skusił się na thrill'a 7. pozniej przestawilismy sie glownie na trolla i tu poza kilkoma szczupaczkami 40-60cm nie działo się nic godnego uwagi...

na koniec dnia naszlo nas ze grom wody i mnogosc miejscowek ktore odwiedzilismy jest po prostu przytłaczający... za rozno mocne spady np z 2 na 14m. rynny, lokalne głęboczki po 12m wielkosci 20-50m. jest gdzie plywac i co robic... tylko trzeba bedzie sie na prawde mocno przylozyc by wybrac co ciekawsze miejsca... :D

Gratuluje tym którzy łowią i próbują :D

Ja nawet nie zaglądam nad Wisłę ( tylko tyle co z mostu ) nie chcę się denerwować. 3 metry powyżej stanu, zalane krzaki, kawa z mlekiem i płynące gałęzie.

I tak przez cały urlop który już się skończył :(

A miało być tak pięknie.

Jak woda opadnie zbaczymy czy będzie lepiej czy jeszcze gorzej niż przed wysoką.

Cały czas próbuję być optymistą