Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Loko my mamy z Danielem taki ambitny plan zeby znowu jechać ale jak narazie czekamy aż Odra trochę w dół pójdzie. Pytanie brzmi czy sie doczekamy ? :D W ta niedziele ostatnio kiedy bylismy ( Daniel chyba wyedy nawet z Toba rozmawial przez telefon) urosła chyba z metr.

Słoneczny dzień ostatnio to rzadkość, zwolniłem się nawet wcześniej z pracy żeby powędkować bo słoneczko ładnie przygrzewało, niestety po dojechaniu nad wodę oberwanie chmury,ale że przebyłem prawie sto kilometrów szkoda by było choć przez chwile nie porzucać. Miejscówka nowa ale w powietrzu aż pachnie rapiszonem. Pół godziny obławiania zmiana przynęt i w kolejnym rzucie bach i kołowrotek ładnie śpiewa. Jak dla mnie wystarczy na dziś dwa, tygodnie poszukiwań i wreszcie znalazłem swoje bolenie.

.

post-3768-1348915719,3133_thumb.jpg

post-3768-1348915719,4053_thumb.jpg

Słoneczny dzień ostatnio to rzadkość, zwolniłem się nawet wcześniej z pracy żeby powędkować bo słoneczko ładnie przygrzewało, niestety po dojechaniu nad wodę oberwanie chmury,ale że przebyłem prawie sto kilometrów szkoda by było choć przez chwile nie porzucać. Miejscówka nowa ale w powietrzu aż pachnie rapiszonem. Pół godziny obławiania zmiana przynęt i w kolejnym rzucie bach i kołowrotek ładnie śpiewa. Jak dla mnie wystarczy na dziś dwa, tygodnie poszukiwań i wreszcie znalazłem swoje bolenie.

.

Taki czorny :D

Tomek gratuluję. Wiedziałem, że w końcu na nie trafisz.

Trudno bez pomocy rozpracować nowy teren ale się udało. Dzisiaj miałem na kiju cztery grube, udało się wyjąć tylko dwa, pozostałe dwa się spięły. Bohaterem była dziś RH 10 Fotki cykali mi dziś napotkani wędkarze i zbyt dobitnie widać miejscówkę więc dla boleni lepiej jak zdjęć nie wrzucę.

Jak chciałeś ukryć miejscówkę to trzeba było sobie zrobić fotkę na tle nieba. Ta zbełtana woda z pianką, miejscowym powie prawie wszystko :D

Miejscowi lubią wodę z pianką tylko jak chmielem jest zaprawiona tak więc się nie obawiam ;)

Z resztą Robert tu nie o miejscowych się rozchodzi a o przyjezdnych . Miejsc podobnych, nawet w mojej okolicy jest sporo ale nie darzą niestety dlatego zapycham prawie setkę kilometrów żeby po pracy ze dwie, trzy godziny pomachać.

Trochę na ożywienie wątku...po miesiącu pobytu na obczyźnie w końcu udało się wrócić i wyskoczyć nad rzekę...oto dwa dzisiejsze bliźniaki rozmiarowo 72/73cm ale kolorystyka bajeczna..takich Wujku w Wiśle nie złowisz ;)

ps.pierwszą fotkę strzelił 65letni starszy Pan.. :mellow:

łowiący na podrywkę :angry: :angry:

starał się..nie ukrywam że było wesoło... hehe :mellow:

.

post-3202-1348915728,6232_thumb.jpg

post-3202-1348915728,7359_thumb.jpg

Niezłą „parówkę ” capnąłeś, no i komarom się nie dałeś :D

Moskitiere tylko do foty zdjąłem,nie polecam nikomu wypadu bez tego wynalazku w najbliższym czasie na spacer po Wiśle.

Bolo schabik niezły był i po przejściach,co po buźce widać :wacko: