Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Na 100% Shadka,bardzo fajna gumka o mocno wyczuwalnej pracy.Bolki faktycznie grubaśne piekne :D gratki.Ja dzis trafiłem tylko 60-taka ale tez gruby i bardzo waleczny jak na swoje rozmiary B)

..jeden mały zabieg i Shadka zamienia się wdrobiąca uklejkę której nie wyczujesz na kiju <_< ...

Tasiek, fajnie to kopały rapuchy podczas nadchodzącego frontu...

Patu, Tasiek w zasadzie każda Wasza fotka jest godna podziwu, ale te dwie ostatnie z Bolkiem genialne, pozdrawiam

Michał

Dzięki za miłe słowo :D.

Staramy się, aby kultowy wątek nie umarł i ozdobiony był fotografiami z naszymi, odrzańskimi rapami.

Nie zawsze wychodzi jak w zamyśle, ale fotografowanie na pływadle postawionym w nurcie, często w pełnym slońcu nie należy do łatwych.

PozdRAWiam :D

Gratulacje @loko ładny boleń.

U mnie wczoraj gruba ryba zaatakowala 10cm raptora prowadzonego przy dnie w glebokiej rynnie i po kilkunastu minutach walki spadla. ( Pisze ryba bo na tego raptora prowadzonego przy dnie mialem juz szczupaczka )Na pocieszenie z tej samej rynny godzine pozniej trafił sie bolen. Tym razem spod powierzchni.

.

Sprzet: PST 895-2 8'9 do 30g, Morethan Branzino 3000, PP 0,15 z FC do 7kg, Raptor 8 by Tomy.

Pozdrawiam.

post-4679-1348915773,2169_thumb.jpg

post-4679-1348915773,304_thumb.jpg

Piękna rybka , świetne zdjęcie. Widzę że wykorzystujesz FC do 7kg jak się sprawuje? Czy ktoś z was przyponów wolframowych przy polowie bolenia używa? Mi kilka sztuk chlapaków do 35cm udało się wyciagnać ale generalnie można czy niezaleca się używać wolframowych przyponów?

Fajne foty siwypike :D

Ja wybrałem się wczoraj z kolegą przed nadchodzącym frontem i to był strzał w 10 :mellow:,mieliśmy kilkadziesiąt brań istne szaleństwo :huh: ok 30szt udało się wyjąć w tym kilka potężnych jesiennych rapiszonów.Ryby brały z powierzchni i w pół wody.Na zdjęciu wisienka z tortu :mellow:

.

Sprzęt:Batson 2,60 10-28 żyłka P-line 0,20 młynek Stradic 3000.

post-1897-1348915773,7004_thumb.jpg

post-1897-1348915773,7822_thumb.jpg

Dzieki za mile slowa, staram sie obserwowac najlepszych a nie zawsze sie udaje :D

Co do FC i wolframow to stosowalem przypony dragona surfstrandy, surflony ale ostatnio zmienila sie kolorystyka na jasny siwy i nie bardzo mi odpowiadaly. Dlatego idac za rada kolegi zaczalem stosowac FC i jestem bardzo zadowolony. Na moich odcinkach Wisly podczas polowow boleni trafiaja sie szczupaki i sandacze, wiec przypon jest obowiazkowy.

No @loko dales czadu- gratulacje piekny bolen.

Pozdrawiam.

@loko - kawał ryby,zazdroszczę i oczywiście gratuluję!

Swoją drogą to też kiedyś trafiłem z kumplem na nagłą zmianę pogody kiedy łowiliśmy szczupaki,zaczęły żerować tak intensywnie że wyglądało to jak wieczorne gonitwy sandaczy za drobnicą,jedna gruba siedemdziesiątka wyskoczyła cała nad wodę za jakąś drobną rybką,chwilę później już ją uwalniałem

Ciekawe przedstawienie.