slawas1 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Oj tak boleń potrafi się pokazać. Kiedyś zaczepiłem ripperka o jakiś krzaczor tuź przy samym szczycie główki i za źadne skarby nie mogłem go odhaczyć , więc przyklęknąłem i wyciągam go ręką z głową nisko nad wodą. Nagle boleń przypiepszył w rybkę tuź przy twarzy , zachlapał mnie wodą a ja ze strachu aź na tyłek usiadłem bo najpierw myślałem źe ktoś kamieniem rzucił. Dopiero po chwili dotarło do mnie źe to był ON ! Oj podniósł mi ciśnienie. Tak w ogóle to piękne bolki koledzy. Gratulacje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 ...jeden z kilku niedzielnych chlapaczy 70- .Wszystkie na woby ( RH, Kris, Raptor).. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ładnie Panowie łowicie:)Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Bardzo piękny okaz , gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ... chlapacze 70cm strach pomyśleć co będzie jak zaczną brać grube rapy Graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Latajace rapy, latajace rapy... Gratuluje Patryk pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Gratulacje Patryk!!!Fajny rapciak i swietnie sfocony pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Latajace rapy, latajace rapy... Gratuluje Patryk pozdrawiam Dzięki panowie...Daniel, nie latające rapy tylko latający Guzu w kierunku nach Oder <_< ...Kiedy wpadasz, rybska pytają o Ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Skoro o latających mowa to ten nadleciał z przelewu huknął w RH8 i się zdziwił po rozmowie wychowawczej wrócił na swój rewir niestety nie był koleżeński i nie ostrzegł kilku swoich młodszych kolegów . Sprzęt:Batson 2,60m żyłka P-line 0,20 młynek Stradic 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Ładne rapy. Faktycznie przybierają na wadze, u nas też. Podbierałem ostatnio po ciemku jednego chwytem pod brzuch i myślałem, że pobiję wszelkie rekordy, pięknie walczył. Przykładam miarkę, a tam wyraźnie -70 Połamania wszystkim!Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Witam Gratuluje wszystkim boleniomaniakom Pięknie chłopaki na tej Odrze łowicie RESPEKT Ja po blisko dwumiesięcznej przerwie od łowienia na Wiśle zaczynam powoli przecierać stare ścieżki. Na razie bez rewelacji jeśli chodzi o długosć ale za to grubas okropny. Pieknie walczył i wrócil do wody w wyśmienitej formie I jak zwykle, niezawodnie dziwna mina na zdjęciu. . Patyk Dragon Millenium Heavy Duty SFast, Stelka 3000, żyła 0,22(już mnie ten szum plecionki drażnił) i na końcu zestawu stary poczciwy Salmo Dreszcz prowadzony z nurtem w pół wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Z dzisiejszego porannego wypadu :)Nadwarcianski bolek 47cm 1,7kg na ukleje rh8. Ok sorki nie przeglądałem regulaminu mój błąd bolek nie wymiarowy zdjęcie usunąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Boluś raczej http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5362& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Widac parcie na szkło chłop miał ogromne <_< 6. Publikujemy zdjecia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjecia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej: Boleń - 65cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 47cm - 1,7kg. Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 No... To jak 47cm boleń ma 1,7kg, to mi się na ostatnim wypadzie udało z 7 kilo tych boleni przewalić Przyznam jednak że nie przyszło mi do głowy by któregoś tu pokazać... A tak bajdełej - my mamy chyba jakąś narodową przywarę polegającą na gardzeniu czytaniem wszelkich regulaminów, instrukcji, manuali etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 No... To jak 47cm boleń ma 1,7kg, to mi się na ostatnim wypadzie udało z 7 kilo tych boleni przewalić Przyznam jednak że nie przyszło mi do głowy by któregoś tu pokazać... A tak bajdełej - my mamy chyba jakąś narodową przywarę polegającą na gardzeniu czytaniem wszelkich regulaminów, instrukcji, manuali etc. Przeglądałem raz jeszcze pamięć wagi i rzeczywiście w ferworze emocji nie zauważyłem ,iż waga przełączona była na lbs ,a nie KG. Wiec prawidłowa waga po przeliczeniu ~0.77Kg. hoin <-Widzisz ,a mi przyszło do głowy nie zagłębiając się w regulamin (co okazało się błędem) żeby pokazać największego złowionego przeze mnie bolenia. Jeden ekscytuje się słomką ,a drugiego kij nie rusza. Jeśli juz wracamy do regulaminu to dobrze ze zwróciłeś uwagę na liczbę mnoga my . Mógłbyś sobie darować uszczypliwości... Przeprosiłem raz, skasowałem zdjęcie , nie ma co się napinać nikt nikogo za to w pierwszym szeregu nie ustawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Powróćmy, społeczność expertów boleniowych, do pokazywania swoich ryb. Ten wątek jest po to by jednoczyć ludzi, którzy kochają tą rybę. PozdrąwiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Byłem dzisiaj od 18 do 20 30 i dawno takiej pustyni nie widziałem. Jakieś jaziory się spławiały, w sumie całkiem pokaźne ale bolenie zrobiły sobie dzisiaj wolne.2 słownie dwa ataki piędziesiątaka.Z dna i w toni też nic się nie działo. Nawet ukleja zdawała sobie sprawę, że dzisiaj nic jej nie grozi i beztrosko pływała w stadkach po 3-4 sztuki w tą i z powrotem. Tak jak zawsze około 19 00 robila się niespokojna. Jutro zmiana pogody, cisienie leci na łeb (oczywiście jeśli ICM się nie myli) może nawet jakaś burza się napatoczy bo dosć ciepło 26 stopni. Pojedziemy zobaczymy, zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ja dziś podobnie zauważyłem słabe zerowanie bolenia, spróbowałem coś wyłuskać na RH z dna i zagryzł w ostateczności sandacz ale w miejscówce która obseruje od kliku tygodni zauważyłem, ze od 3 dni wszystkie ataki bolenia wiążą sie z jego wyskokiem w całości nad wodę. Dziś jak i w ostatnich dniach każdy atak pokazywał piękna rybę kilkanaście cm nad powierzchnią.. tak jakby gonił ukleje z samego dna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Zależy od miejsca. Też łowiłem dziś w Warszawie od 18, a skończyłem o 20:10. Zostałbym z pół godziny dłużej, ale niechcący narobiłem trochę zamieszania. Złowiłem jednego 72 cm. Ryba chodziła – ostatnio jak z zegarkiem w ręku zaczyna się na mojej miejscówce o 19:20 i trwa do aż po zmroku (jak długo nie wiem, bo nie łowię w nocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 @robert2 - Z ciekawości, jaki odcinek? Ja łowiłem powyżej siekierkowskiego. Jeszcze wczoraj się gotowało a dzisiaj cisza jak makiem zasiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 ja też powyżej siekierek. ale to prawda.. ostatnio działały jak w zegarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Bolenie skaczą jak mają dużo pokarmu. Widziałem to wiele razy ale w tym roku jest coś dziwnego. U nas normalnie ciąg uklei zaczynał się w ostatnim tygodniu sierpnia. Trwał około 7-10 dni i koniec. W tym roku jest słaby i rozwleczony w czasie. Często ryby płyną tylko wieczorem. Bardzo trudno trafi na odpowiedni moment bo są dni, że w ogóle nie idą. Mam to związek z temperaturą wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Srebrna rybka - z dedykacją dla mojego wcześniaczka Oliwierka.Bądź silny.... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi