Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

no prosze i od razu widac ze wielu ryb nie lowi...

nie mam zamiarow sie bronic bo bylo juz napisane ze ryby sa okolowymiarowe (wg regulaminu forum). ale jak juz mowilismy chetnie wstawiamy relalacje czy inne fotostory, byle by cos z tego wynikalo...

pustych fotek z ryba mamy calkiem sporo a ciagle szukamy czegos nowego...

Aha i jeszcze jedno - wg tego co pisalem oraz rzeczywistosci - autorem fotek z latajacymi uklejkami jest pepe17. nie omieszkam przekazac mu waszych gratulacji...

a tymczasem wracam do pakowania sie na jutrzejsze ryby... tym razem bolki na wodach morskich ;)

Ja tutaj widzę jedno, że co niektórzy mogą więcej!!!

Wymiar ryb jest chyba jasny dla każdego i jest to 65cm, a niektóre zdjęcia chyba tej normy nie spełniają, ale chyba moderatorzy mogą więcej.

Ja przestałem zdjęcia wstawiać i raczej więcej tutaj już nie wstawię.

przestałeś wstawiać? czy przestałeś konkretnie łowić?

sorry, ale nie byłem tu w poprzednich latach i przeglądając bolki z byłych sezonów, nie rzucił mi się żaden Twój w oczy???

Pewnie nie dokładnie sprawdzałem , ale na priva możesz mi podesłać linki ze swoimi bolkami, chętnie zobaczę...

co do pojazdu na fotografa latających uklejek, to chyba Cie poniosło, moim zdaniem fajowe zdjęcia, jedne z lepszych, nie licząc zdjęć zawodowców...

Foto mniejszego bolka można wybaczyć z racji letniej posuchy :D

Albo czytaj ze zrozumieniem, co piszę albo nie zabieraj głosu. Czy ja coś pisałem z zdjęciach z uklejkami???????

Pisałem jedynie o bolkach nie spełniających minimum, a to jest różnica.

Pooglądaj dobrze to może dopatrzysz się moich bolków.

Sam wczorajszy wyjazd dał 6 sztuk w tym 4 dobrze wypasione bolki.

no prosze i od razu widac ze wielu ryb nie lowi...

No to troszkę byś się zdziwił czy nie łowię, ale ochy i achy zachowuję już dla siebie, bo ostatnio co niektórzy sobie mało w d... nie wejdą z tymi zachwytami.

ja tu nie widze jakiegos ukierunkowania w Twoja strone... ale moze zamiast szukac kolejnych punktow zaczepienia wstaw cos i zakoncz te pusta gadke...

Dobra panowie, czas skończyć dyskusje poboczne. Dałem się wypowiedzieć każdej ze stron. Fakt, pewnie teraz ktoś może zarzucić mi, że przerywam w momencie, w którym on się jeszcze nie wypowiedział ale ... trudno. Od tego momentu wracamy na tor Bolenie 2011. Wpisy nie związane z tematem tnę.

Swoją drogą narzekać łatwo, bardzo łatwo natomiast budować atmosfere dobrej wymiany doświadczeń jak widzę ciężko, bardzo ciężko. :(

Może coś na uspokojenie atmosfery i na zachętę dla niektórych żeby zamiast bić pianę wzięli wędki i poszli na ryby.

Ryby moje, foto by Czoper.

Rzeka Wisła, kij Batson 2.90 do 28g, żyła 0.22mm, kręcioł Shimano Ultegra 4000, obie ryby wzięły na mój wobler.

.

post-161-1348915838,8854_thumb.jpg

post-161-1348915838,9777_thumb.jpg

ładna rybka, ładne zdjęcie

tam chyba u Ciebie jeszcze nie taka niżówka jak u nas pod Tarnowem?

(wodowskaz powyżej Popędzynki 38,5m3/s!,poniżej ujścia Dunajca 92m3/s!,nic to mokre lato nie dało :angry: )

bolenie biły, ale te większe były bardzo ostrożne

sumy gdzieś się pochowały,a sandacza nie ma albo jest sporadycznie

Powodzie na przemian z niżówkami, a także zatrucia wody krakowskie kilka lat do tyłu zrobiły swoje :angry:

Może coś na uspokojenie atmosfery i na zachętę dla niektórych żeby zamiast bić pianę wzięli wędki i poszli na ryby.

Ryby moje, foto by Czoper.

Rzeka Wisła, kij Batson 2.90 do 28g, żyła 0.22mm, kręcioł Shimano Ultegra 4000, obie ryby wzięły na mój wobler.

Bardzo niegościnny kolega nic nie dał koledze połowić ;) A bolki wierne gospodarzowi nie ma co..chyba ustawione były ;) ;) Rybki na żywo jeszcze lepiej się prezentowały...a walczyłyyy jak szalone :mellow: Batson aż piszczał <_< <_<

dzięki za fajną wyprawę :D pozdro

Dzięki :D Tam gdzie łowiłem jest niska woda jak na całej Wiśle, ale boleniom to nie przeszkadza.

Kuba, na muchę nie połowiłem, Wisła jednak nie nadaje się do muchy, trzeba mieć duże zacięcie żeby próbować łowić w ten sposób bolki, albo niesamowite umiejętności żeby wchodzić w ten temat. Najlepsze rozwiązanie to wybrać się na bolenie z jakimś dobrym muszkarzem który pewnie otworzyłby oczy na niektóre sprawy. Ja w tym temacie jestem zupełnym laikiem. Na dalekich miejscach czasami ciężko sięgnąć do bolków spinem żeby ich nie spłoszyć co dopiero muchą, a przy brzegach jest często taki sajgon że moje umiejętności rzutowe są zbyt skromne żeby próbować je łowić.

Tomy wbrew pozorom ten z drugiej foty był trochę większy.

Patu, było fajnie, ale do czasu gdy pogoda nie zaczęła wariować i ryby zupełnie siadły, dobrze że udało się zdjąć te jedyne 2 które się pokazały.

Michał, bolki jeszcze gryzą, więc szykuj się na następny raz <_<

pozdrawiam

wujek

Dzięki :D

Michał, bolki jeszcze gryzą, więc szykuj się na następny raz <_<

pozdrawiam

wujek

Więc już ręce zacieram bo tym razem nie dam się tak łatwo :D wodę już poznałem więc nie będziesz taki cwany lis :mellow: :mellow:

ps. Jak tego drugiego przyrządziłeś w sosie czosnkowym czy pomidorowym ?? :mellow: <_< <_< hihihi wydało się