Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zaszokowało zestawienie filmu Roberta z filmem nakręconym kilka lat później. Chodzi oczywiście o C&R

Brakuje tylko sceny jak patroszą te ryby :lol:

Siatka jest zbyt krótka..są dłuższe?

ps. nie pamiętam tych czasów bo za młody jestem, może i dobrze? :unsure:

W dzisiejszych czasach pół jeziora by umarło...

Przepraszam za off top.

• 4 tygodnie później...

Nie specjalnie wypadł ten wątek w tym roku. Sezon był bardzo nietypowy ale nam rzutem na taśmę udało się jesienią ładnie połowić. Zapraszam tradycyjnie już na podsumowanie sezonu w filmie BOLENIE 2011

Bardzo fajny film , naprawdę miło się go oglądało

Faktycznie toto nowe ciekawie wygląda,nie wyobrażałem sobie nowej RH w ten sposób,film zobaczę jak będzie chwilka spokoju :D

ps. U mnie w mieście na starówce też często widać z mostków ukleje przy powierzchni i dodatkowo bolenie w natarciu,pouczająca rzecz,można zaobserwować jak poluje boleń na stojącej wodzie.

Najczęściej są to nagłe ataki od spodu na biedne rybki,czasem jednak bolenie pływają za uklejami,goniąc je i bawiąc się nimi,doganiają je żeby zaraz po tym zwolnić,ciekawa sprawa :D

Dzięki Lesiu :D zrobiłem co mogłem ale filmy z małpek nigdy nie będą profesjonalne. Jak sobie kupię coś co można nazwać kamerą to dopiero pokaże co potrafię :D

Oglądanie polujących boleni to kapitalne doświadczenie. Można tak lepiej zrozumieć charakter tej niesamowitej ryby.

Nowa przynęta jest brdzo udana. Na razie ją tylko testowałem. Pracuje bez zwijania w wolnym nurcie tak mocno, że czuć na kiju drgania. W stojącej wodzie reaguje żwawo na najmniejszy ruch wędką. Bardzo się przyda taka nowa zabawka. Będą 2 modele, 12 i 14 cm w dwóch wersjach wagowych. Nie wiem dokładnie ile ale tak od 18 do 40 g.

Oglądanie polujących boleni to kapitalne doświadczenie. Można tak lepiej zrozumieć charakter tej niesamowitej ryby.

W pełni się zgadzam,jak latem jestem w okolicy to zawsze zachodzę zobaczyć polujące bolenie. Sprawa jest o tyle ułatwiona że bolenie robią to zazwyczaj przy samym moście,więc wszystko idealnie widać z góry,ukleje pływające przy samej powierzchni i raz na jakiś czas przepływający pod nimi spory cień... Super sprawa.

Jest jedna ciekawostka związana z filmem. Występuje tam jedna ryba którą złowiliśmy jednego dnia na Ołówek a następnego na ukleję. Wyłapaliśmy to na zdjęciach. Na filmie też to zapewne jest. Ma 2 ciemne plamki u nasady płetwy ogonowej. Jak wyłapie to podam w której minucie filmu jest. A w 5 min. widać jak pływa najnowszy model uklei 14 cm :D

Jest jedna ciekawostka związana z filmem. Występuje tam jedna ryba którą złowiliśmy jednego dnia na Ołówek a następnego na ukleję. Wyłapaliśmy to na zdjęciach. Na filmie też to zapewne jest. Ma 2 ciemne plamki u nasady płetwy ogonowej. Jak wyłapie to podam w której minucie filmu jest. A w 5 min. widać jak pływa najnowszy model uklei 14 cm :D

Na filmie pracuje rewelacyjnie, czekam aż zaczniesz je robić na większą skalę i na pewno się zgłoszę.Mam takiego upierdliwego bolka co szargał mi nerwy kilka razy w tamtym roku, normalnie obwąchiwacz przynęt.