wyjec Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Dzisiaj tylko takie (przepraszam za zdjęcie ale samowyzwalacza jeszcze nie opanowałem) Mikado UV , 0.2 , GLOOG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Przepraszam nie wiedziałem,że boleniom to szkodzi, z pstrągami uważam bo wiem, że są delikatne tak jak i wszystkie łososiowate.Podobno nawet sucha ręka może uszkodzic śluz, naskórek i spowodowac potem np. pleśniawkę.O boleniach tego nie wiedziałem ,kładąc je na otoczaki. Więcej już tego nie powtórzę.Ryby puszczam delikatnie powoli na spokojnej wodzie. Ale macie rację już nigdy ich tak nie będę kładł.Sorry, pozdrawiam. PS. A widziałem na tym forum zdj. ryb ubrudzonych piaskiem, np.boleń z d. 9.05.2011 .Znalazłem też zdjęcia z rybami na kamieniach Wprawdzie w regulaminie fotek nie znalazłem nic o kamieniach, ale rozumiem, że to szkodliwe.Mea culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Jak widzisz, widzicie zdjęcia ryb, któa waszym zdaniem są nieodpowiednie, wystarczy zgłosić moderatorowi i to on zadecyduje czy powinny znaleźć się na forum. Chcemy tu dawać najlepszy przykład i wiele takich przykładów można znaleźć na fotografiach kolegów. Wszystko jest kwestią chęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Mateusz tu nie chodzi o to jakie zdjęcia będą oglądane, zamieszczane czy weryfikowane.Bardziej chodzi mi oto aby zwracać uwagę na to jak z rybami nie powinno się postępować niż chować-usuwać zdjęcia nieodpowiednie. Zła fotka nie będzie ogladana, ale rybie to wcale nie pomoże. Trzeba właśnie zwracać uwagę co jest niewłaściwe w obchodzeniu się z rybami a nie udawanie, że wszystko jest OK bo np. zdjęcia już nie ma w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Wszystko się zgadza, tylko my o tym trąbimy od przeszło 5 lat. Ciężko jest pisać po raz setny, że na piachu się rybki nie kładzie. Więc decyzją redakcji postanowiono, że fotki, na których rybki są traktowane w oczywisty sposób nie właściwie, zostają usunięte, a odpowiedni komentarz trafia do użytkownika, który taką fotkę umieścił. Także lekcja dociera do osób, które nie pomyślały o dobrze swojej zdobyczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam.Dzis w końcu i do mnie uśmiechnęło sie szczęście. Szczerze to nie wiem czy rybka miała wymiar jerkbaitowy bo uważam ze mierzenie ryb jest bez sensu dlatego zrezygnowałem z tego całkowicie .Złowiony w warkoczu na szybko prowadzonego thrilla.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Nesta na 100% miała a nawet więcej.Ładna rybcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Wspólnie z kolegą wybraliśmy się na rybki Niestety szału nie było z powodu wody ,która podniosła się o ok 70cm i tak jak ostatnim razem brania całkowicie ustały ,jednak z rana coś się wydłubało jak zawsze na GLOOGA - MIKADO UV - 0.2 - DRAGON MAXIMA :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ładne rybki Panowie Na Pogodynce nie widać tego przyboru a 70 cm to sporo. Ciekawe z czego to wynika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Zapora we Włocławku kolego,zdarza się kilka takich wachań poziomu wody w tygodniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 No a co gorsza wczoraj poszła w górę a dziś dwa razy tyle spadła i z bolkami ciężko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Racja przecież z Torunia to już rzut beretem W Warszawie też mogiła, dzisiaj 5 godzin biczowania na 0. Brak oznak żerowania na powierzchi o nawet z dna nie chciały zagryzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Wyjec ma rację, woda poszła tragicznie w dół, były miejsca, że nawet boleniowego wobka nie mogłem przeciągnąć, bo mi wiślane śmieci zbierał. Efekt - jedna podpaska, myślałem że zwymiotuję Tym z Włocławka trzeba by chyba coś do picia postawić, żeby przestali się bawić tamą. Na to się jeszcze nakłada pogoda typu - raz duszno, raz wieje, raz kropi, znowu duszno.A takie nadzieje wiązałem z tym weekendem Może w niedzielę się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Tak samo u mnie w ujściu Narwi, ktoś się bawi w Dębe na zaporze.Wachania dochodzą do pół metra dziennie, i tak od kilku dni.Bolkom raczej to nie leży Sory za Off top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 U mnie na południu piękna pogoda,ale zerowe żerowanie-żadnych oznak i żadnych gatunków i zerowe wyniki. Woda bardzo niska na Dunajcu koło Czchowa, rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dzisiaj pogoda nie wróżyła dobrych brań całą drogę na łowisko lało na miejscu też dopiero ok 5:30 przestało .Niestety przewidywania sprawdziły się wymęczyłem 1 szt 66cm , u @bolenjanusza też była 1szt ok 55cm . Rzeka NarewPrzynęta Rapala Long Casting 10cmWędka CD XLS 3,05 do 32gKołowrotek Shimano Super X 4000GTMŻyłka 0,20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Gratuluję, w taką pogodę taki piękny boleń to coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Na Narwi w dół od zapory tak bedzie jeszcze przez dwa tygodnie. Ok. 8 wstrzymują, a ok. 18 puszczają.Psdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Bolek fajny, ale fotka z komórki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Fajne rybony Panowie. Ja dorzucam link do YT, bo w końcu zgrałem filmik z wypuszczania ładnego bolka.Jakość telefoniczna ale najważniejsze widać PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Podkład muzyczny jest cokolwiek wieloznaczny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Coś dla podtrzymania wątku Sorry za jakość ale nie mogę jakoś opanować samowyzwalacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Gratuluje Tomku - fajne rapiszony. Takie typowe sportówki (dlugie i nie za wysokie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Podkład muzyczny jest cokolwiek wieloznaczny ...Nic nie poradzę, byłem podekscytowany Tomek, super rybki! A na trzecim zdjęciu widać, że miał kto zrobić fotkę PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Dzięki, no fakt na 3 fotce miał mi kto zrobić zdjęcie ale nie umiał wiec szkoda czasu na naukę obsługi telefonu gdy rybka jest na brzegu Ogólnie trzy fotki robił mi znajomy a pozostałe z samowyzwalacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi