Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, foto to nie jest moje dzieło - byłem nad wodą bez aparatu.

Akurat kiedy holowałem nad wodą zjawiło się kilku młodych ludzi z aparatami, no i jeden z nich pstrykał, a zdjęcia dostałem na pocztę.

Mi się podoba. :D

No to kurde masz facet farta :D - ja jak jestem sam nad wodą to se muszę solo sesam foty trzepać i nie wszystkie sa takie QL jak ta Twoja.

PZDR i dość offtop <_<

@Zanderix - ja nawet nie myślę, żeby brać się za samowyzwalacz na rybach, to mnie absolutnie przerasta :lol:

@Patu - fakt, że nietuzinkowe, widać że niewędkarz się bawił. :unsure: no ale cieszę się, że w ogóle mam go na fotce.

No i dzięki dla Was za gratki :D

Jako że jest to mój pierwszy post,na początek chciałem powitać serdecznie wszystkich łowców,jestem pod wrażeniem ryb które zamieszczacie w wątku,bardzo przyjemnie się ogląda piękne okazy na tak dobrze wykonanych zdjęciach.

Sezon zacząłem jak przystało 1 maja na Wiśle,pogoda na północy Polski była nieciekawa,wiało strasznie,woda była martwa ale pod wieczór jedna rybka zdradziła swoją obecność niedużym zawirowaniem na powierzchni.

.

Po dość długiej walce w nurcie boleń został zmierzony,sfotografowany i szybciutko wypuszczony.

Miarka pokazała 64cm,rapa skusiła się na bezsterowego siudaka.

post-4962-1348915466,6755_thumb.jpg

Gratuluję wszystkim :D

Warta! Nie śpimy ,nie śpimy łowimyyyy!;)

Wstałem o 6 ..od 7 zacząłem ustawiać swoje wobki a potem po godzince wkońcu zacząłem łowić.

Rybka uderzyła w szybko prowadzonego wobka przy samej główce (starej zniszczonej)- maks 2 metry przy mnie:)

Jest to moja zyciówka:) (w kwietniu pobijam rekordzik Jazia i Klenia a dzisiaj Bolka)-->szok,nie wierzę :D

Łowiłem kijkiem dragon-Millenium do 25 gr (super fast)

Młynek Spro Passion, żyłka 0.18

Pogoda jak to dzisiaj trochę deszczu,trochę słońca,trochę wiatru i tak w kółko .....

http://img807.imageshack.us/img807/1624/1003667.jpg

http://img28.imageshack.us/img28/3494/1003674r.jpg

do zobaczenia ziąmm:)))

Bobesku - ja się zapisuję na korepetycje z wyszukiwania warcianych miejscówek <_<

Piękny Bolas B)

Dzięki

Panie nie było go ani widu ani słychu:)

Tak mi poprostu ta miejscówka pachniała rapą i wyszło:)

Chodź wiedziałem,że rok temu tam ganiały za uklejkami:)..

No ale przez rok mogło się dużo pozmieniać:)

pozdro

Gratulacje dla wszystkich. Ja dziś wyskoczyłem na 2 godzinki na swoje śmieci :D 5 rapek skusiło się z dna na RH12. Aktywność bolków przy powierzchni zerowa za to w dołku na głębokości 6m skubały aż miło. Mam nadzieję że siedzi tam również gruby bolek.

Otwarcie sezonu boleniowego moge uznać za udane,biorąc pod uwage aktywnosć rap w podkrakowskiej Wisle. Ryb co prawda nie tak okazałe jak przedmówców,ale radosć z ich złowienia napewno nie mniejsza:)

http://images50.fotosik.pl/840/9c7a64e5416304cdmed.jpg

w pysku ryby wobler znany i lubiany:)

pozdrawiam

Kamil