Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Zrozumiałe,proszę tylko o jakąś ogólnikową wskazówkę,żebym mniej więcej wiedział kiedy dać sobie spokój bo strasznie uparty jestem :mellow:

Ostatnie trzy wayrazy to na wielki Twoj plus w podejsciu do tematu.

Szczerze - to mozna by tak klikac z pol godziny w klawiature na zadany temat.

Napewno we wczesniejszy latach zesmy go rozpracowywali. Poszukaj. Watki miały chyba przeszlo 100 stron. :D

Mimo wszystko musiałbys wiele od siebie napisac, co zaobserwowales na te chwile i na jakim etapie jestes w tym roku.

Tylko Ci moga osiagnac wynik, ktorzy caly rok IDA za boleniem.

Ok...Z doswiadczenia Mazowieckiel Wisły...

Nie mowie tu o zlowieniu 1 czy 2 przypadkowej sztuki w listopadzie czy grudniu. Na te chwile powinienes wiedziec gdzie skupia sie wieksza ilosc boleni. Fantastyczne wyniki osiagalismy do polowy pazdziernika, pozniej było juz mniej ryb.

Niestety temperatura i metabolizm - na ktory niemamy wplywu. Bolen siedział i nie potrzebowal naszych ,, gumakow ,,.

Wytypowanie miejsca tak na oko, bym sie nie odwarzył. Zwyczajnie sie mozna pomylic.

Wracajac do watku, tylko swiadomosc tego ze wiedzielismy gdzie grupuje sie pazdziernikowy bolen - pozwalała nam wytrzymac listopadowe łowy. Zazwyczaj krotkie - 3-4 godziny. Zimna woda doskwiera :( Nie powiem, jesli co drugi dzien mielismy rybe to byl to naprawde sukces. Niema co liczyc na okazy. Biora takie same 50taki jak latem. Byc moze wieksza ryba jest ostrozniejsza i młodzierz ja wyprzedza a moze poprostu jej brak. Poza tym nie ma dwoch zdan: wg mnie Rh i shady musza byc opanowane na maxa.

Ps po 4 godzinach wygrywała jednak chec spotkania sie z sandaczem.

widzę, że i u Ciebie RH12 darzy :D.

Ja to bym powiedział, że RH króluje, w tym wątku, jako przynęta boleniowa, w poprzednich latach pewnie było tak samo.

...przy polowaniu na denne grubasy jest niezastąpiona ...

http://img5.imageshack.us/img5/1513/rh12.png

Uploaded with ImageShack.us

Gratuluje wszyskim jesiennych klocków :D

Naprawdę miło popatrzeć jak wymiatacie chłopaki

Ja z braku czasu w ciągu dnia i braku umiejętności łowienia z dna odpuściłem.

Uganiam się już za zedami po ciemku.

Może kiedyś jak już pływadło sie pojawi postaram się zgłębić umiejętność łowienia tych pięknych ryb z dna ale na rszie odpuściłem obstawione przez grunciaży miejsca :D

Teraz wolę jednak samotność i spokój nocy.

Pogratulować listopadowych zdobyczy. Ja korzystając ostatnio z zacnej słonecznej pogody byłem powalczyć w poniedziałek jak i wtorek na sprawdzonej miejscówce ale bryndza totalna nawet brania - bolki zrobiły już sobie chyba zrobiły na dobre wolne i wyemigrowały w jakieś ustronniejsze nieznane głębsze miejsca. Pora pobiegać za mętnookimi :D