Skocz do zawartości

Bolenie 2011

Tomek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Analityk, to jest bolo mojego kolegi Rafała ( na fot)i to On na szybko przezbroił się z sandacza na bolenia:):):D Czy obniża skuteczność ?? On na czerwoną 0.15 miał dwie ryby i dwa konkretne huknięcia ja na 0.13 ciemno-zieloną miałem jednego i jedno branie:)Warto dodać, że Odra jest niska i bardzo czysta, a bolenie zaczęliśmy łowić o godz. 10.30, kiedy woda była dość mocno prześwietlona.....przykosa schodziła z 1m na 2, a główny nurt rzeki obmywał drugi brzeg.....pozdrawiam serdecznie

Kurcze, prawie nam wątek spadł na 2 stronę

dzisiejszy jesienny rapiszon -70

]

Ziom - Twoje wyniki w jesiennych bolkach mi imponują. Gratki. :unsure: Tym większe gratki, że to z moich stron ryby - czyli to te które mnie wielokrotnie zignorowały. Dla mnie jesienne, grube bolki jakby zapadły się pod ziemię (a tam wobki nie schodzą) - ostatnio nawet pokazywały się na powierzchni ale i tak nie dawały się złowić. Jeden krótki tylko zagryzł chyba przez przypadek (choć dobry i taki na podtrzymanie na duchu ;) )

Jak ty to robisz człowieku? Jak możesz to napisz parę słów o tym jak prowadzisz przynęty i o charakterze miejsc w których łowisz.

Pozdro

Kurcze, prawie nam wątek spadł na 2 stronę

dzisiejszy jesienny rapiszon -70

]

Ziom - Twoje wyniki w jesiennych bolkach mi imponują. Gratki. :unsure: Tym większe gratki, że to z moich stron ryby - czyli to te które mnie wielokrotnie zignorowały. Dla mnie jesienne, grube bolki jakby zapadły się pod ziemię (a tam wobki nie schodzą) - ostatnio nawet pokazywały się na powierzchni ale i tak nie dawały się złowić. Jeden krótki tylko zagryzł chyba przez przypadek (choć dobry i taki na podtrzymanie na duchu ;) )

Jak ty to robisz człowieku? Jak możesz to napisz parę słów o tym jak prowadzisz przynęty i o charakterze miejsc w których łowisz.

Pozdro

...ja bym w tym przypadku nie odpuścił...zawsze znajdzie się jakiś sposób <_< ...

...ja bym w tym przypadku nie odpuścił...zawsze znajdzie się jakiś sposób <_< ...

Tydzień albo dwa temu byłem nad wodą ze znajomymi - bolki pokazywały sie na główkach niezbyt często ale w sumie jakby dodać to co każdy z nas widział przez 5-6 h to zebrałoby się z kilkanaście powierzchownych ataków (mniej lub bardziej zdecydowanych). Nikt z nas nie złowił bolka. Problemem dla mnie było to że ryby pokazywały się raz w danym miejscu i już nie powtarzały ataku - gdzieś odchodziły. Tym samym rzuty w miejsca (czy okolice) gdzie sie pokazywały były nieskuteczne. Poszukiwania ich w klatkach na powierzchni i przy dnie pod warkoczami również nie dały efektu.

Wczoraj małe boli pokazywały sie dość raźnie w okolicy odrzańskiej zatoki - olewały wszystko co miałem w pudełku, różne tempa prowadzenia też nie pomogły. Kolega miał puste branie z powierzchni, na spławianego wobka.

Myślałem kiedyś, że aktywnego jesiennego bolka łatwo złowić - jak zwykle byłem w błędzie. Podobne jak wyżej sytuacje niestety nie są rzadkością. Ale szukam szukam sposobu.