Warszawiak Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam panowie tak jak w temacie szukam Blanku waga nie ma znaczenia może być ciężki.Długość kija ponad 3m dwu składowyWaga nie istotneMetoda połowu stacjonarna Grunt ewentualnie Boja z brzegu zestaw będzie wywożony łajbąC.W. 200 - 500 grLinka jaką będę używał to średnio 100-150 lbJeśli czegoś jeszcze nie na pisałem to proszę o wyrozumiałość.Do kija będzie przypięty multik Penn 309.Zna może ktoś te blankihttp://www.harrisonrods.co.uk/catfishrods.htmPzdr Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 O Harrisona myślę że możesz podpytac @Buja, a co do reszty to przypomnij 21.05 żebyśmy przemacali co Irek chowa za szafą. Parę mocnych blanków kiedyś u niego widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Eee glownie do 40-50LBS... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Krecac sie kolo pytania to jezeli wchodzi w rachube mniejsza dlugosc (ale za to wieksze mozliwosci w holu z lodki) to spojrzalbym na blanki Lamiglasa z serii heavy jigging/saltwater...sa tam 2 szt 2,6m, do 50 i nowy do 100LB.Zastrzegam, ze to jest nieco inne LB niz na freshwater... <_< Jak za krotko to spojrzalbym na np. serie saltwater/ G1000 surf/ bar...jest tam kilka mocnych rzeczy. Gumop.s. Osobiscie mam ten slabszy i jak na razie nie mialem dosc duzego cisnienia, zeby przypakowac adekwatnie aby móc uzywac - przerzucilem sie na blank 2,3m.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Osobiscie mam ten slabszy i jak na razie nie mialem dosc duzego cisnienia, zeby przypakowac adekwatnie aby móc uzywac - przerzucilem sie na blank 2,3m.. Bo Tobie Gumo to brak silnej woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Do takich kijow silna wola niepotrzebna......potrzebne takie ćwiczenia w oraniu jak odbywal młodszy Czeresniak na 4 Pancernych.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warszawiak Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Byłem dzisiaj w FC na wawelskiej pomacałem trochę blanków i najbardziej mi pod pasował batson SWB70M do 25lb Forecast SWB E-glass Saltwater ale się z nim szarpaliśmy decyzja jest taka że chyba zrobię z tego blanku kij trochę sobie pogadaliśmy. Jak zestaw będzie wywożony łódką a i większość holu będzie z łódki to ten kij w zupełnie wystarczy ma ogromną siłę nie byłem w stanie wykorzystać nawet połowy jego mocy a trochę ważę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A to zaczeli 3m produkowac? <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warszawiak Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Nie no wiesz że nie ale tak sobie w pracowni pogadałem i doradzili że skora i tak będę na łajbie to ten 213 cm w zupełności wystarczy a i pewnie jeszcze zapas będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 No i w sumie Irek nie mogl inaczej poradzic. 3m to bylby dopiero HOL jakby cos solidnego zawisło... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A pamiętasz te marchewkowe Sportexy co na kempingu w Macquinenzie oparte o szopke stały? Jeszcze dłuższe były - i w jednym kawałku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A pamiętasz te marchewkowe Sportexy co na kempingu w Macquinenzie oparte o szopke stały? Jeszcze dłuższe były - i w jednym kawałku ! Sportex Wolga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Nie pamietam czy to byly Sportexy...pamietam za to bóle zwiazane z wyjeciem czegos solidnego na cos dluzszego niz 240cm z niewielkiej lodki, gdzie nie ma pewnego oparcia... Takie dlugie kije to moze i sie stosuje tam gdzie jest silniejszy uciag wody aby zminimalizowac splywanie zestawu natomiast jaki z tego pozytek w Mequinenzie?Jak cos solidnego bedzie to hol konczy sie odpaleniem lodki... Natomiast kolo 2m jak dla mnie za krotko z uwagi na manewry lodka... Wszystko zalezy od warunkow i ryb. No ale kijem do lowienia na ochłapy nie bede sie zajmowal szerzej.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi