Skocz do zawartości

Na sandacza Avid Inshore Spining 70MHF ?

Casdamato

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy czy ta wędka nada się do łowienia z ł?łdki (gł?łwnie to mietk?łw) gł?łwki (koguty) od 10 do 25g (max 30g) zastanawiam się czy wędka nie ma za du?źej mocy (nie jest za sztywna) zale?źy mi ?źeby szczyt?łwka delikatnie pracowała i uginała się przy opadzie.

Dotej pory z brzegu łowiłem team dragonem od 18-42g i wędka była dla mnie za sztywna

długość 1,98m

przynęty 14-35g

akcja fast

dzięki za podpowiedź

pozdrawiam

Casd

Ten Avid jest bardziej uległy ni?ź dragony do 42g, ale jak dla mnie do sandaczowego opadu komfort zaczynał się od 15g gł?łwek :D Miałem jego kr?łtszego brata 6,6stopy i - 198cm, bo 70MHF o kt?łrym piszesz ma 213cm.

http://img714.imageshack.us/img714/3979/p1050898q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

model l?źejszy AIS70MF od 11 do 21 g będzie juz za słaby ? Nie ma nic pośredniego ? Co byście zaproponowali ?

mo?źe poprawie chce łowić gł?łwkami g?łwnie w przedziale od 17g do 25g w niekt?łrych przypadkach chce wejść do 30 g

Z pewnością AIS70MF będzie tutaj odpowiedni. Łowiłem identycznym Inshore'm z serii Legend i zaczynał pracować powy?źej 25g.

Do takich zastosowań posiadam i polecam kijek z serii Legend Elite do 5/8 uncji (17,7g).

model l?źejszy AIS70MF od 11 do 21 g będzie juz za słaby ? Nie ma nic pośredniego ? Co byście zaproponowali ?

mo?źe poprawie chce łowić gł?łwkami g?łwnie w przedziale od 17g do 25g w niekt?łrych przypadkach chce wejść do 30 g

Z pewnością AIS70MF będzie tutaj odpowiedni. Łowiłem identycznym Inshore'm z serii Legend i zaczynał pracować powy?źej 25g.

Do takich zastosowań posiadam i polecam kijek z serii Legend Elite do 5/8 uncji (17,7g).

Potwierdzam :D