Mordeo Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 http://epoznan.pl/news-news-71783-Karambol_na_krajowej_„piatce”_piec_samochodow_i…_motorowka_w_jednym_z_nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kleniojazie Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 O kurr.... zdaje się ze to łódka Sebastiana M. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobertsWalters Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Na 100% Sebastian ,jego łódka i samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cyprys19 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Wolał bym nie mieć "takiego pecha" ...Współczuję koledze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Cóż życie. Ale jak nie z jego winy będzie miał nową łódkę. Pewnie ten z tyłu mu zawalil w dupę jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Biedny Sebastian. Nie dalej jak miesiąc temu rozmawiałem z nim o ewentualnym kupnie jego łodzi.Przed chwilą rozmawiałem z chłopakami.Nic im się nie stało.Sprzęt i auto niestety zniszczone.Dwa auta wjechały im w tyłek na światłach... Edytowane 18 Listopada 2016 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerek48 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Współczuje właścicielowi takich strat.Bardzo tylko ciekawie mnie jak wygląda z fotek że łódka a przyczepą znalazła się w samochodzie .Duża musiała być siła uderzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oliweX Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Trzeba przyznać że łódka została naprawdę solidnie przymocowana do przyczepki.Bo jak widać na zdjeciach to nie łódka sama wpadła do samochodu tyllko razem z przyczepką.Grunt że nikomu nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Współczuję koledze teraz tylko dobry rzeczoznawca może pomóc, chociaż nie liczył bym na kokosy od ubezpieczyciela . Ja jakieś 3 lata temu miałem ''małą stłuczkę'' na światłach , jeżdżę przepisowo szczególnie po mieście , nie stać mnie na mandaty, a więc jak zapala się pomarańczowe światło to ja się zatrzymuję i właśnie na skrzyżowaniu taki gówniarz wjechał mi w doopę bo ''myślał że ja przeskoczę'' nawet nie hamował , dobrze że jeszcze nie zapaliło się zielone na skrzyżowaniu bo wtedy ja bym przywalił komuś ,a po uderzeniu znalazłem się na środku skrzyżowania . U mnie pękł tylko zderzak (golf4) ten gnojek miał jakieś tam audi wbił mi się pod spód i w sumie to uratowało mnie koło zapasowe przed tym uderzeniem , trochę tam gdzie siedzi zapasówka się pogięła podłoga , u niego poszła maska, chłodnica i lampy z ubezpieczenia dostałem 2tys. warsztat same wycinanie i spawanie wycenił na 2tys, bo teraz niby się nie opłaca aut klepać, sam sobie to wyklepałem i pomalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cys82 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Wyceny "rzeczoznawców" przysyłanych przez ubezpieczyciela sprawcy to istna porażka. We wrześniu kierowca ciągnika siodłowego zagapił się, nawet nie hamował, skasował Passata, a ten uderzył jeszcze w tył mojej Skody. Rzeczoznawca "wycenił" szkodę na całe 6300 zł. Po konsultacji z kolegą, który zajmuje się likwidacją szkód, poprosiłem ubezpieczyciela o wycenę mojego auta przed szkodą i pojechałem do warsztatu z sieci naprawczej ubezpieczyciela sprawcy. Ostatecznie cały koszt naprawy zamknął się w kwocie 15 000 zł + koszty samochodu zastępczego. Dodatkowo codzienne atrakcje (telefony od ubezpieczyciela sprawcy) związane z terminem oddania samochodu zastępczego w gratisie. Na szczęście jak w przypadku kolegów nic nikomu się nie stało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_moto Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Panowie po co pitolić się z naprawami w warsztatach marnych, tanich oddaj auto do serwisu i niech serwis z ubezpieczycielem się przepycha . Przykład kolega miał małą kolizje Landem wycena ponad 17 tyś auto oddane do serwisu wypłacono serwisowi ponad 24 tyś można . Edytowane 19 Listopada 2016 przez marek_moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jak szkoda jest z oc sprawcy to piękna sprawa.Są firmy które weryfikują wartość szkody,załatwiają auto zastępcze na okres naprawy itd.Ogólnie wyciągają na maksa tyle kasy ile się da,trzeba tylko trochę powalczyć o kasę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 A jak z AC to wszystko zależy czy się myśli przy zawieraniu umowy...Ja żonie wpisałem że naprawa tylko u autoryzowanego dealera,ochrona zniżki itd.w tym roku jak wracaliśmy z wczasów gość nam wywaliłem w tył i jeszcze popchnął na inne auto.Auto warte 33 tys.Serwis szkody oszacował naprawę na ponad 50tys.Ubezpieczyciel nie miał wyboru i poszła szkoda całkowita.Wypłacono nam 22 tys.a naprawa u mega dobrego fachowca 10 tys...Tak więc trochę zostało.Dlatego trzeba myśleć przed a nie po fakcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Pierwsza podstawowa zasada odwołujemy się po wycenie rzeczoznawcy z firmy sprawcy dzwonimy po niezależnego rzeczoznawce PZM i w załączamy taka wycenę do odwołania. Jeśli dalej kwota nas nie satysfakcjonuje idziemy do adwokata. Przykład z mojego życia kupiłem auto za oszałamiającą sumę 2900 po dwóch tygodniach szkoda parkingowa zarysowany przedni zderzak i lekko wgnieciony błotnik rzeczoznawca dopatrzyl się jeszcze jakiegoś uszkodzenia mocowania lampy. Pierwsza wycena z OC sprawcy wartość pojazdu 3500 szkoda 1200. Rzeczoznawca PZM wartość pojazdu 5000 szkoda 3300 łącznie dostałem 2400 i dałem sobie spokój nie chciało mi się pisać kolejnego odwołania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Bez przesady. Jak rzeczoznawca widzi żeś dupa i się zgodzisz to proponuje wycenę po kosztach i na amortyzacji. U mnie w tym roku było dwoje drzwi + szyba i lusterko. Wycena 12500, zrobiłem za 1300. Auto wyszło prawie za darmo. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cys82 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Rzeczoznawcy mają swoje programy do wyceny. Roboczogodzina = 48 zł - w rzeczywistości ponad dwukrotnie zaniżona w porównaniu do cen z serwisu. Koszt części w wycenie obniżony o 30-sto procentowy rabat ( ?? ). Takie cuda były w mojej wycenie. Sprawę załatwiłem bezgotówkowo, serwis zajął się ściąganiem kasy z ubezpieczalni sprawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 U mnie w tym roku było dwoje drzwi + szyba i lusterko. Wycena 12500,Z jakiego materiału są te drzwi?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gabriel Kozdraś Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 To już wiem dlaczego moje OC i AC poszło o 100% do góry w tym roku.Nie da się normalnie, na wszystkim trzeba zarobić.... co za kraj co za ludzie..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemow Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Najważniejsze ze Im się nic nie stało! Dwóch moich znajomych zginęło wioząc troche większą łódkę bo pan z ciężarówki troche się zagapił ( tak powiedział w sądzie) . Wbił łódke razem z lawetą az pod przednie fotele. Ubezpieczenie to raczej formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cys82 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 To już wiem dlaczego moje OC i AC poszło o 100% do góry w tym roku.Nie da się normalnie, na wszystkim trzeba zarobić.... co za kraj co za ludzie.....Nie tylko Twoje OC poszło do góry..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Bez przesady. Jak rzeczoznawca widzi żeś dupa i się zgodzisz to proponuje wycenę po kosztach i na amortyzacji. U mnie w tym roku było dwoje drzwi + szyba i lusterko. Wycena 12500, zrobiłem za 1300. Auto wyszło prawie za darmo. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaTo kto za to niby zapłacił co do kieszeni schowałeś??? Wygląda,że my wszyscy ....w podwyższonych składkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Zostawcie chłopaka zarobił to ma , a ubezpieczalnie to to samo co banki zmowa cenowa.Tak Psulek jest winny podniesienia stawek :-) Edytowane 19 Listopada 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Najważniejsze że chłopakom nic się nie stało. Reszta to tylko kawał metalu i plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Szczęście w nieszczęściu .... dobrze że wszyscy cali , a reszta to dobra doczesne .... Kolega wracając z kilku dniowej wyprawy sumowej miał pod domem wypadek .... chcąc ominąć wybiegające na drogę zwierze wpadł w poślizg i dachował kilkukrotnie z przyczepką z River Foxem - sumarycznie autko do kasacji podobnie jak przyczepka , a łódka z silnikiem ocalała... pływa i łowi do dziś. Wędki sumowe jednoczęściowe przewożone w samochodzie tak się ułożyły że jedna z nich po złamaniu przebiła fotel pasażera z przodu i wbiła się głęboko w konsole .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Jak zwykle odbijacie koledzy od tematu i tego co się stało, i każdy kolejno bedzie sie tu chwalił ile zarobił na szkodzie...... Jak potrafisz i udało ci sie ze zostało na górkę, super. Całe szczęście ze Sebastian jadący na zawody do Grudziądza chyba ? jest cały i nic poważnego im sie nie stało, ucierpiał tylko lub aż cały dobytek, lodka,auto,przyczepka,silnik dziobowy,silnik spalinowy,pudełka z przynetami, kije, trzeba bedzie sie troche po męczyć z ubezpieczycielem, ale najważniejsze Że cali i zdrowi !!! Edytowane 20 Listopada 2016 przez PiernikTorunski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 To kto za to niby zapłacił co do kieszeni schowałeś??? Wygląda,że my wszyscy ....w podwyższonych składkach. Wobo, w powyższych przypadkach to takie pieniądze skasuje serwis, albo większe, bo już o wspomniany 30% rabat nie chciał mi się kłócić jak i o zaniżone nieco roboczogodziny. Nie widzę powodu, żebym dostał mniejszą kwotę za swój poświęcony czas i pieniądze. Co do składek - pokazało się kilka kluczowych wyroków ostatnimi czasy, bo ubezpieczyciele dymali ubezpieczonych bez wazeliny, jak się okazało niezgodnie z przepisami. Więc nie było wyjścia. @chlodnica - drzwi aluminiowe do Espace - 4000 sztuka. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mordeo
http://epoznan.pl/news-news-71783-Karambol_na_krajowej_„piatce”_piec_samochodow_i…_motorowka_w_jednym_z_nich
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi