Skocz do zawartości

Ile wart jest wobler?

korol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WontMiss

Sam mnie wyręczyłeś, nie wnosząc niczego do tego wątku. Ja bym się nie odzywał. Napisałem wyraźnie, że proszę ZNAWCÓW, a skoro nie wyhaczyles że te są inne niż te oferowane w fishing Marcie, znaczy do grona nie należysz.

Nie mam pojęcia, skąd bierze się twoja mądrość? Naiwność dziecka? leniwość młodzieńca? niekumatość zgreda? 

Rusz dupsko lub mózg (wybierz co wolisz) i się wysil.

Posiadam przynęty starsze ode mnie i jestem w stanie określić ich wartość bo wkładam w to trochę wysiłku a ty co? ... ile warte a potem na OLX

A poza tym podałem ci moja wycenę. Za tanio? to weź razy x

• Like 7

To równie dobrze można w małego woblerka wkleić kilka drogich kamieni, boczki okleić folią ze złota i już można mówić, że 'najdroższy wobler świata', a przy tym jaki praktyczny by był :)

MacDaddy’s Million Dollar Lure Edytowane przez Bartek_C

Gość WontMiss

Widzicie i dalej swoje. Pani Wiola która wystawia te wobki i która jako pierwsza w Polsce była ich dystrybutorem zna temat ale nie aż tak dobrze. Np. wie że dwa srebrne z serii Basic Minnow są już nie do zdobycia i mają zupełnie inna wartość, niż ta która zdaje się wam że znaleźliście. Nie musicie wklejać mi linków z olx bo na nawet wiem gdzie mieszka osoba która je wystawila:). Pozdrawiam.

A po co w takim razie jest ten wątek pane inteligent?

Zaraz mi się przypomina dowcip o kulturze i sztuce. "Jak się ma taką sztukę przed sobą, to i kulturę ciężko zachować".

Nawiązując do powyższego krótko bym odpowiedział "иди на ...".

Trochę nie w temacie, ale brak kindersztuby taki drażniący trochę jest.

• Like 3

Studząc złe emocje i wracając do tematu, można pokusić się o odpowiedź na tytułowe pytanie. Wabler, podobnie jak każdy inny gadżet, jest wart tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić. A zapłacić można naprawdę dużo. To już zależy od umiejętnego marketingu i legendy jaką mu przypiszemy. Salmo z grubym sterem, rękodzieło, zabójcza łowność, duże rozmiary, JDM. W praktyce dopatrujemy się, najczęściej bezskutecznie, nadzwyczajności, choć zdało by się uzasadnić przed samym sobą pokaźne uszczuplenie budżetu. Świadomość posiadania jest ostatnią instancją usprawiedliwienia. Niechętnie i przyparci do muru wymamroczemy, że Megabass za trzycyfrową kwotę jest czasem mniej skuteczny od Glooga Nike za niespełna dwie dychy. To tak jak z zegarkami. Wszystkie pokazują godzinę...

• Like 6