Skocz do zawartości

Shimano Stella FE - opinie

pablotor

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Model 3000SFE jeszcze niedawno był w tym sklepie pod Berlinem (patrz dział ogólne) za około 400,00 EUR. Są dobrzy ludzie na forum którzy co 1-2 tygodnie mogą tam zajrzeć i ściągnąć za niewielką opłatą. Ja się tam niestety nie wybieram ponownie w najbliższym czasie. Brak sprzedaży wysyłkowej.

Taniej nie widziałem.

Witam.

Pytanie czy ktoś posiada, u�źywa, widział u kogoś lub w sklepie nową Stelle FE. Przymierzam się do kupna tego kołowrotka w rozmiarze 4000 i interesuje mnie opinia innych u�źytkownik�łw.

Młynek u�źywany będzie przewa�źnie na Wiśle... sporadycznie jeziorko jakieś.

Moja 4000 FE przez dwa lata jest gdzieś około 100 dni w sezonie na bardzo ciężkim łowisku. Zaprzęgnąłem ją j do ciężkiej orki gumami pod sandacza . Troch poobijana ale mechanizm kręci jak masełko , luzów brak a łowisko trochę trudniejsze niż Wisła . Wszelkiego rodzaju RedArki , Stradiki Rarenium czy inne klękają po roku góra dwóch sezonach . Jedne z niewielu  które wytrzymują to TwinPowery i Stellki. Jak się zdecydowałeś to "będziesz pan zadowolony " :)

• Like 1

Model 3000SFE jeszcze niedawno był w tym sklepie pod Berlinem (patrz dział ogólne) za około 400,00 EUR. Są dobrzy ludzie na forum którzy co 1-2 tygodnie mogą tam zajrzeć i ściągnąć za niewielką opłatą. Ja się tam niestety nie wybieram ponownie w najbliższym czasie. Brak sprzedaży wysyłkowej.

Taniej nie widziałem.

Hej , modelu 3000sfe nie ma takiego.

w mojej 2500 fe tez łożyska w rolce siadły :/

W 4000FE należącej do Pana "wsw1515", po około roku łowienia, łożyska z rolki nadają się do wyrzucenia... A jeśli pozostałe, a najprawdopodobniej tak, są tej samej jakości, to tylko kwestia nieco tylko dłuższego czasu...

I od razu nasuwa mi się na myśl odpowiedź na pytanie "dlaczego ten model jest taki dziwnie tani w różnych wyprzedażach i promocjach"... :lol: :lol: :lol:

Jesli zamierzasz łowić ciężej model 3000FE sobie odpuść (te same body co model 2500 i tylko większa szpulka) - miałem sprzedałem i nie żałuje

Posiadam jeszcze dwie sztuki :

-2500FE (klenio-jazie-pstrągi) 

-4000SFE z płytką szpulką  (dostaje juz dwa sezony ostro sandacz ,troć,szczupły , lekki troling i nic)

Wszystkie modele zakupione tu:

http://www.angel-domaene.de

Wysyłka za pośrednictwem firmy kurierskiej DHL ( około 5 dni po dokonaniu płatności Pay Pal )

Ps Ceny dwa lata temu oscylowały w okolicy 450-480 Euro.

Edytowane przez Karol Krause

W 4000FE należącej do Pana "wsw1515", po około roku łowienia, łożyska z rolki nadają się do wyrzucenia... A jeśli pozostałe, a najprawdopodobniej tak, są tej samej jakości, to tylko kwestia nieco tylko dłuższego czasu...

I od razu nasuwa mi się na myśl odpowiedź na pytanie "dlaczego ten model jest taki dziwnie tani w różnych wyprzedażach i promocjach"... :lol: :lol: :lol:

Bo widocznie Tajlandczycy jeszcze nie opanowali do końca technologii :P albo japońska kontrola jakości jest do bani.

No, to teraz pójdzie wyprzedaż  :lol:  :lol:  :lol:

:lol: :lol: :lol:

Może być i tak...

Bo widocznie Tajlandczycy jeszcze nie opanowali do końca technologii :P albo japońska kontrola jakości jest do bani.

Kontrola może i dobra, a tylko same A-RB z felerkami, które wyłażą dopiero po pewnym czasie..? Może zmienili dostawcę łożysk na tańszego? :lol: :lol: :lol:

Jesli zamierzasz łowić ciężej model 3000FE sobie odpuść (te same body co model 2500 i tylko większa szpulka) - miałem sprzedałem i nie żałuje

Posiadam jeszcze dwie sztuki :

-2500FE (klenio-jazie-pstrągi)

-4000SFE z płytką szpulką (dostaje juz dwa sezony ostro sandacz ,troć,szczupły , lekki troling i nic)

Wszystkie modele zakupione tu:

http://www.angel-domaene.de

Wysyłka za pośrednictwem firmy kurierskiej DHL ( około 5 dni po dokonaniu płatności Pay Pal )

Ps Ceny dwa lata temu oscylowały w okolicy 450-480 Euro.

Przeznaczenie to tak na średnie do 20g trochę nie odpowiada mi przełożenie w tej 3000 a za to 4000 jak na jeziorowe łowienie wydaje mi sie za duża (może sie mylę?) zbyt dobrych opini nie ma stelka FE ale jeszcze sie zastanawiam nad TP3000 '11 JDM doradzicie koledzy co będzie lepiej grało z LXS70MHF

Mam pytanko,szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.Czym różni się stella 4000 SFE  od stelli 4000 S ??

Przełożenie to samo,pojemność szpuli ta sama,w modelu S numer na stopce tzn. oczywiście jdm,cena modelu S większa o około 1.000 zł (źródło mefistofishing.pl).Czym tak dokładnie się różnią,środek i zewnątrz ?

edit.chodzi o model z 2010 roku

Edytowane przez wichura75

Mam pytanko,szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.Czym różni się stella 4000 SFE  od stelli 4000 S ??

Przełożenie to samo,pojemność szpuli ta sama,w modelu S numer na stopce tzn. oczywiście jdm,cena modelu S większa o około 1.000 zł (źródło mefistofishing.pl).Czym tak dokładnie się różnią,środek i zewnątrz ?

Mam obydwie.

SFE kupiona w Niemczech. Łowiłem nią pstrągi (łososie) i shady na woblery 5-7cm i obrotówki typu Long Nr 1-2 w niedużych, płytkich rzekach. Od początku podczas ściągania woblera pod prąd (np. Executor SR5) wpadała w dziwne wibracje. Reklamacji Shimano Germany nie uznało. Ale o dziwo, w zeszłym roku, po w sumie 5-6 kilkugodzinnych wypadach, w końcu dotarła się na 82 cm łososiu. Potem wszystko było i jest tip top. Ale niedługo zamierzam oddać ją w godna zaufania ręce w celu przesmarowania.

'10 4000S przyjechała niedawno z Japonii. Łowiłem nią dopiero kilka razy, ale to jakby zupełnie inny kołowrotek. Super spasowany, dużo "sztywniejszy" niż SFE i co najważniejsze, od początku nie miał żadnych wibracji ;)

• Like 1

Czytałeś choćby ten wątek?

http://jerkbait.pl/topic/32730-jakość-kołowrotków-jdm-vs-international/?hl=+stella%20+4000

..używam 4000(2010JDM), 3000Fe, 2500Fe - oceniam w samych superlatywach...

żadnych problemów z rolkami itp, 4tysiaczka przeleżała kilka minut w wodzie a w środku czysciutko i suchutko...może  anty-shimanowski kolega,  @zorro spróbuje tak na ochotnika ze swoimi daiwkami ;) ??

• Like 3