saw Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Z ?źyłką 0,14 wa?źy 43,6 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 dzięki, ale bardziej interesuje mnie waga netto (do 0,14 to sporo podkładu pewnie jeszcze weszło)chcę por?łwnać z Yumeyą F3 PE0820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Pusta oryginalna szpulka Stelki 2500 FE wa?źy 37,4 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 wielki dzieki za info, więc ta Yumeya opr?łcz bardziej poręcznej pojemności i wyglądu to średni interes, odejdzie podkład, ale zysk to pewnie jakieś 5g w Certate 2500, zamieniając oryginał na RCS 2508 AIR odchudza się kołowrotek o około 14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Gdzie można wyrwać nową stelke 3000 FE w jakiejś dobrej monecie Edytowane 21 Marca 2014 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Model 3000SFE jeszcze niedawno był w tym sklepie pod Berlinem (patrz dział ogólne) za około 400,00 EUR. Są dobrzy ludzie na forum którzy co 1-2 tygodnie mogą tam zajrzeć i ściągnąć za niewielką opłatą. Ja się tam niestety nie wybieram ponownie w najbliższym czasie. Brak sprzedaży wysyłkowej.Taniej nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Witam. Pytanie czy ktoś posiada, u�źywa, widział u kogoś lub w sklepie nową Stelle FE. Przymierzam się do kupna tego kołowrotka w rozmiarze 4000 i interesuje mnie opinia innych u�źytkownik�łw. Młynek u�źywany będzie przewa�źnie na Wiśle... sporadycznie jeziorko jakieś.Moja 4000 FE przez dwa lata jest gdzieś około 100 dni w sezonie na bardzo ciężkim łowisku. Zaprzęgnąłem ją j do ciężkiej orki gumami pod sandacza . Troch poobijana ale mechanizm kręci jak masełko , luzów brak a łowisko trochę trudniejsze niż Wisła . Wszelkiego rodzaju RedArki , Stradiki Rarenium czy inne klękają po roku góra dwóch sezonach . Jedne z niewielu które wytrzymują to TwinPowery i Stellki. Jak się zdecydowałeś to "będziesz pan zadowolony " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Używam od dwóch sezonów 4000fe wszystko jak trzeba poza jednym małym mankamentem. Po około roku użytkowania wysiadły łożyska w rolce ta sama sytuacja zdarzyła się również mojemu koledze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Model 3000SFE jeszcze niedawno był w tym sklepie pod Berlinem (patrz dział ogólne) za około 400,00 EUR. Są dobrzy ludzie na forum którzy co 1-2 tygodnie mogą tam zajrzeć i ściągnąć za niewielką opłatą. Ja się tam niestety nie wybieram ponownie w najbliższym czasie. Brak sprzedaży wysyłkowej.Taniej nie widziałem.Hej , modelu 3000sfe nie ma takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Jest fe 3000 .to jest to samo co fe 2500 tylko szybsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 w mojej 2500 fe tez łożyska w rolce siadły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Hej , modelu 3000sfe nie ma takiego.Faktycznie. Przepraszam. Sam miałem 4000SFE z tamtego sklepu. Oczywiście 3000FE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 w mojej 2500 fe tez łożyska w rolce siadły :/W 4000FE należącej do Pana "wsw1515", po około roku łowienia, łożyska z rolki nadają się do wyrzucenia... A jeśli pozostałe, a najprawdopodobniej tak, są tej samej jakości, to tylko kwestia nieco tylko dłuższego czasu...I od razu nasuwa mi się na myśl odpowiedź na pytanie "dlaczego ten model jest taki dziwnie tani w różnych wyprzedażach i promocjach"... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Gdzie można wyrwać nową stelke 3000 FE w jakiejś dobrej monecie Na "Tablicy" zdarzają się niepowtarzalne okazje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Jesli zamierzasz łowić ciężej model 3000FE sobie odpuść (te same body co model 2500 i tylko większa szpulka) - miałem sprzedałem i nie żałujePosiadam jeszcze dwie sztuki :-2500FE (klenio-jazie-pstrągi) -4000SFE z płytką szpulką (dostaje juz dwa sezony ostro sandacz ,troć,szczupły , lekki troling i nic) Wszystkie modele zakupione tu: http://www.angel-domaene.de Wysyłka za pośrednictwem firmy kurierskiej DHL ( około 5 dni po dokonaniu płatności Pay Pal ) Ps Ceny dwa lata temu oscylowały w okolicy 450-480 Euro. Edytowane 21 Marca 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 W 4000FE należącej do Pana "wsw1515", po około roku łowienia, łożyska z rolki nadają się do wyrzucenia... A jeśli pozostałe, a najprawdopodobniej tak, są tej samej jakości, to tylko kwestia nieco tylko dłuższego czasu...I od razu nasuwa mi się na myśl odpowiedź na pytanie "dlaczego ten model jest taki dziwnie tani w różnych wyprzedażach i promocjach"... :lol: Bo widocznie Tajlandczycy jeszcze nie opanowali do końca technologii albo japońska kontrola jakości jest do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) No, to teraz pójdzie wyprzedaż Edytowane 21 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 No, to teraz pójdzie wyprzedaż :lol: Może być i tak... Bo widocznie Tajlandczycy jeszcze nie opanowali do końca technologii albo japońska kontrola jakości jest do bani.Kontrola może i dobra, a tylko same A-RB z felerkami, które wyłażą dopiero po pewnym czasie..? Może zmienili dostawcę łożysk na tańszego? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Jesli zamierzasz łowić ciężej model 3000FE sobie odpuść (te same body co model 2500 i tylko większa szpulka) - miałem sprzedałem i nie żałujePosiadam jeszcze dwie sztuki :-2500FE (klenio-jazie-pstrągi) -4000SFE z płytką szpulką (dostaje juz dwa sezony ostro sandacz ,troć,szczupły , lekki troling i nic) Wszystkie modele zakupione tu: http://www.angel-domaene.de Wysyłka za pośrednictwem firmy kurierskiej DHL ( około 5 dni po dokonaniu płatności Pay Pal ) Ps Ceny dwa lata temu oscylowały w okolicy 450-480 Euro.Przeznaczenie to tak na średnie do 20g trochę nie odpowiada mi przełożenie w tej 3000 a za to 4000 jak na jeziorowe łowienie wydaje mi sie za duża (może sie mylę?) zbyt dobrych opini nie ma stelka FE ale jeszcze sie zastanawiam nad TP3000 '11 JDM doradzicie koledzy co będzie lepiej grało z LXS70MHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichura75 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Mam pytanko,szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.Czym różni się stella 4000 SFE od stelli 4000 S ??Przełożenie to samo,pojemność szpuli ta sama,w modelu S numer na stopce tzn. oczywiście jdm,cena modelu S większa o około 1.000 zł (źródło mefistofishing.pl).Czym tak dokładnie się różnią,środek i zewnątrz ?edit.chodzi o model z 2010 roku Edytowane 21 Marca 2014 przez wichura75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 W 4000FE należącej do Pana "wsw1515", po około roku łowienia, łożyska z rolki nadają się do wyrzucenia... A jeśli pozostałe, a najprawdopodobniej tak, są tej samej jakości, to tylko kwestia nieco tylko dłuższego czasu... Nie strasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Mam pytanko,szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.Czym różni się stella 4000 SFE od stelli 4000 S ??Przełożenie to samo,pojemność szpuli ta sama,w modelu S numer na stopce tzn. oczywiście jdm,cena modelu S większa o około 1.000 zł (źródło mefistofishing.pl).Czym tak dokładnie się różnią,środek i zewnątrz ?edit.chodzi o model z 2010 roku Mam obydwie.SFE kupiona w Niemczech. Łowiłem nią pstrągi (łososie) i shady na woblery 5-7cm i obrotówki typu Long Nr 1-2 w niedużych, płytkich rzekach. Od początku podczas ściągania woblera pod prąd (np. Executor SR5) wpadała w dziwne wibracje. Reklamacji Shimano Germany nie uznało. Ale o dziwo, w zeszłym roku, po w sumie 5-6 kilkugodzinnych wypadach, w końcu dotarła się na 82 cm łososiu. Potem wszystko było i jest tip top. Ale niedługo zamierzam oddać ją w godna zaufania ręce w celu przesmarowania. '10 4000S przyjechała niedawno z Japonii. Łowiłem nią dopiero kilka razy, ale to jakby zupełnie inny kołowrotek. Super spasowany, dużo "sztywniejszy" niż SFE i co najważniejsze, od początku nie miał żadnych wibracji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Mam pytanko,szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.Czym różni się stella 4000 SFE od stelli 4000 S ??Przełożenie to samo,pojemność szpuli ta sama,w modelu S numer na stopce tzn. oczywiście jdm,cena modelu S większa o około 1.000 zł (źródło mefistofishing.pl).Czym tak dokładnie się różnią,środek i zewnątrz ?edit.chodzi o model z 2010 roku Czytałeś choćby ten wątek?http://jerkbait.pl/topic/32730-jakość-kołowrotków-jdm-vs-international/?hl=+stella%20+4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Nie strasz... Gdzież bym śmiał straszyć...Ale jakoś te nowsze stelki z łożyskami z czarnymi plastikogumkami zamiast blaszek jakoś dziwnie mają tendencje do "szumienia"... Ta Twoja nie jest pierwsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 ..używam 4000(2010JDM), 3000Fe, 2500Fe - oceniam w samych superlatywach...żadnych problemów z rolkami itp, 4tysiaczka przeleżała kilka minut w wodzie a w środku czysciutko i suchutko...może anty-shimanowski kolega, @zorro spróbuje tak na ochotnika ze swoimi daiwkami ?? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi