Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Oj,wiem Panie Tomaszu i Pan też to wie,że ta starsza produkcja oscylująca w latach 1995-2002 to złote czasy w produkcji kołowrotków.Wychodziły wtedy najlepsze konstrukcje bardzo dobrze dopracowane i co najważniejsze nie oszczędnościowe,tam gdzie miał być plastik lub teflon to był,a tam gdzie miała być tulejka mosiężna to była mosiężna itd.Więc posiadacze takowego sprzętu zarówno Daiwy jak i Shimano do których i ja się zaliczam niech się cieszą i dbają o kultowe maszynki,bo takich już nie będzie.Z drugiej jednak strony należałoby się przystosować do zachodzących zmian w konstrukcjach kołowrotków i wybierać te o najlepszych parametrach ( są jeszcze takie ),a pogodzić się z tym że nie będą już takie jak te starszej generacji. Bo przecież nawet te starszej generacji wieczne nie będą dla młodego wędkarza który kupił od kolekcjonera taką starą nówkę. Dla mnie moje wytrzymają do końca PozdrawiamJózef LeśniakJózki z setki nie spuszczają więc nie dolecisz na starociach . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Józki z setki nie spuszczają więc nie dolecisz na starociach .Józek ty to masz zajebiszcze poczucie humoru .A jak będę dbał nie tylko o kołowrotki to dolecę .Czego i Tobie życzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy123 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie demonizujmy tego X-ship. to zwykłe podparcie piniona i głównego koła na łozyskach. Wiele kołowrotków tak ma.???????? nie obwinialem za wibracje x shipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 posiadam 4000fe juz od 2 latek przy lowieniu szczupala na ciezkie przynety kreciol chodzi jak bajka system x ship daje duza wygode ale przy niewielkim woblerku czasami zaczyna w srodku dziwnie kolebotac myslalem ze jest wadliwa ale znajomy posiada 3000fe i 4000fe i ma ten sam problem nie jest to nic powaznego ale za ta cene jest to dosc irytujace Odniosłem się do powyższego zdania "X ship daje dużą wygodę... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy123 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Odniosłem się do powyższego zdania "X ship daje dużą wygodę... "tak daje duza wygode ale czy demonizowalem x shipa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 tak daje duza wygode ale czy demonizowalem x shipa ? Tak. Napisałeś Pan "miedzy wierszami", że to diabeł wcielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Ile lozysk ma ta stella ?. Bo ja naliczylem 13 a tabela podaje 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Nie chcąc zakładać nowego wątku odkopałem ten i mam pytanie do znawców Stelli 2010 bo tu nie przewija się ten temat...Jakie szpule poza oryginalnymi pasują to niej? Edytowane 23 Września 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) http://www.plat.co.jp/SHIMANO_ima/YUMEYA/YUMEYA-Compatibility.html Prosie bardzo i mam nadzieję , że pomogłem . Edytowane 23 Września 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Pomogłeś bardzo Mariusz S-2 odczytuje z tabelki .Jakbyś mi jeszcze skrobnął co dalej z tym symbolem począć to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Nie chcąc zakładać nowego wątku odkopałem ten i mam pytanie do znawców Stelli 2010 bo tu nie przewija się ten temat...Jakie szpule poza oryginalnymi pasują to niej?Na pewno od Stelli FD czyli 2007. Edytowane 23 Września 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 O jakiej wielkości FE mówimy? Bo jeżeli chodzi o 4000 najtaniej wychodzi szpula od TPSW '09. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 już zajarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Mówimy o 3000C i po tabeli widać, ze tylko z 07' stelli pasuje, czyli wszystko jasne...Orientujecie się czy można i w jakiej cenie kupić szpulkę czarną Yumeya do tego modelu? Edytowane 23 Września 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) No, to będzie (też ) 2500, 2007/2010 Edytowane 23 Września 2017 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Mówimy o 3000C i po tabeli widać, ze tylko z 07' stelli pasuje, czyli wszystko jasne...Orientujecie się czy można i w jakiej cenie kupić szpulkę czarną Yumeya do tego modelu?Z tym pytaniem najlepiej do Mefisto się zwrócić lub do najbliższego sklepu który prowadzi sprzedaż sprzętu SHIMANO Edytowane 23 Września 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Z tym pytaniem najlepiej do Mefisto się zwrócić lub do najbliższego sklepu który prowadzi sprzedaż sprzętu SHIMANO tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 ............... lub jeszcze na własna rękę na portalach kwitnącej wiśni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Może to pomoże. Co prawda to nie C3000 ale pasują. https://www.mefistofishing.pl/szpula-10-shimano-stella-2500-fe-p-1644.html https://www.mefistofishing.pl/szpula-10-shimano-stella-3000-fe-p-1849.html Z tego co kiedyś wyczytałem tutaj na forum (nie mogę teraz znaleźć tego tematu) to pasują też szpule od 2014 ale konieczna również wymiana pokrętła hamulca. Edytowane 24 Września 2017 przez ptr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Dzięki Piotr, to już widziałem i wiem, że pasują cena też nie zabija,- tylko nabyta przeze mnie Stelka jest zrobiona cała na czarno-srebrno dlatego poszukuję czarnych szpul... Najfajniej by było jakby taka pasowała - oczywiście w odpowiednim rozmiarze: https://guide.alibaba.com/shop/shimano-yumeya-12-vanquish-2000f4-spool-japan-import_44280710.html Edytowane 24 Września 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 ...........................,- tylko nabyta przeze mnie Stelka jest zrobiona cała na czarno-srebrno .................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 nie rozumiem Waldek o co chodzi? jak się śmiejesz ze mnie - to jest ok ale jak chodzi Ci o coś innego to na prawdę nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Upsss. Nie dopisałem. Sorry . Pierwsza myśl, jaka mi przeszła pod czpką to, że przemalowałeś Stelkę Tak, przez analogię, do tunningowanych Daiwek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Aaaaa teraz zrozumiałem aluzję... Daiwy odłożyłem na półkę,- za drogo chcę by się sprzedały na giełdzie a ciśnienia nie mam. Szpulkę dla Ciebie odłożyłem,- jak jeszcze ją chcesz....Stelle kupiłem już taką od Przemka,- jest po serwisie u Józka i jest ponoć w znakomitym stanie no i teraz muszę dokupić parę szpulek... Edytowane 24 Września 2017 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dzięki Piotr, to już widziałem i wiem, że pasują cena też nie zabija,- tylko nabyta przeze mnie Stelka jest zrobiona cała na czarno-srebrno dlatego poszukuję czarnych szpul... Najfajniej by było jakby taka pasowała - oczywiście w odpowiednim rozmiarze: https://guide.alibaba.com/shop/shimano-yumeya-12-vanquish-2000f4-spool-japan-import_44280710.htmlJuż skojarzyłem że kupiłeś ostatnio na forum taką po tuningu ???? Podoba mi się i też nie założył bym do niej szpuli w oryginalnym kolorze ????W zakupie chyba tylko Mefisto pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi