Alexspin Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Rafale, czy produkujesz te "puppy" na sprzedaż? Jeśli tak, to wrzuć ofertę na PW, jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Bardzo się cieszę z nowego statusu Więc żeby wątek kwitł przedstawię nową rodzinkę w moim arsenale. "Fatboy Slim"To mój pomysł na przynętę sumową(albo prędzej sumkową-z racji na wielkość) co z tego wyjdzie zobaczymy w krótce. Teraz po kolei od góry:Kolor: Seabream Długość 7cm waga 26g-tonący, uzbrojony w dwa morskie #6 ownerki. Kolor: DexterDługość 7cm waga 20g-pływający, dwa razy #6 Kolor: Dark FaceDługość 7cm waga 22g-pływający, dwa x #6 Tak się to przedstawia, nie złowiłem nigdy w życiu suma, ani nawet sumka, podobno Odra we Wrocławiu jest ich pełna, gdyby ktoś chciał dać jakieś rady to z przyjemnością posłucham, nie posiadam ani łodzi ani auta- więc raczej street fishing i publiczny transport Pozdrawiam Rafał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Holo Rainbow Trout - wymiata Edytowane 16 Lipca 2018 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 22 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Wątek się lekko przykurzył, ale wiadomo lato, rybki, urlopy, rybki na urlopach Ale trzeba trochę powrzucać bo przynęt trochę powstało.Zacznę o dziwo od ostatniej.Kolega dał znać o połowionych fajnych garbusach na poppery. Obraziłem się że nie na moje chlapaki - dostał Puppy 5cm WTD.Ale podobno nie był w stanie dorzucić, jako że byliśmy umówieni na weekend postanowiłem temu zaradzić i zmajstrowałem mu mojego większego WTD.7cm uzbrojony 5.5g W wodzie stoi prawie pod kątem prostym wystaje tylko czubek głowy - klasycznie jak na WTD. W tym modelu dodałem dodatkowo mała szklaną grzechotkę.Kolorki również na agresywnie, bo na pasiaki to działa.Mam nadzieję, że napłyną w krótce doniesienia o jakiś pasiastych ofiarach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Kolejna przynęta WTD 7cm tym razem dla innego kolegi.Ta pomalowana w bardziej stonowane uklejo-podobne barwy, jako że w tym przypadku targetem będą Bolki. Fotki szału nie robią, jako że cykam cegłofonem. Jest już gotowa seryjka Puppy czyli mój mini WTD to spróbujemy zrobić jakaś sesje cyfrówka jutro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 W końcu zrobiłem jakaś konkretną partię( wiem że niektórzy śmigają po kilkaset na raz, ale ja nie robię na sprzedaż więc rzadko więcej niż kilka sztuk)Tym razem kolega po pierwszym zamówieniu na trzy sztuki był tak pełen zachwytu, że po kilkunastu kleniach, paru bolkach, niezliczonej ilości okoni i jak to w życiu bywa - trzech obcinkach - powiedział: "biorę każdą ilość, cena nie gra roli !!"Więc zgodziłem się przyjąć zamówienie na 10sztuk - cena - Dragon Nano CORE spin 183cm 2-15g MONOBLANK Poniżej fotki z produkcji oraz finalny produkt. Na gotowo Puppy ma 5cm od 2.10 - 2.20g lata bardzo ładnie jak to WTD i w nowej wersji obciążenia chodzi bardziej wąskim zyg-zakiem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Kolega chciał same "uklejki", ale nie byłbym sobą gdybym nie dał upustu swojej kreatywności i powstała jeszcze specjalna trójka Specyfikacja taka sama tylko kolorki inne 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 3 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Wrzuce na szybko wczorajsze wypociny polaczenie stylu japonskiego ze stylem Van Gogh'a Jerk tonacy 11cm z mysla o szczupakach jesiennych i GT w lutym na Malediwach Jak poloze epoxy to zrobie lepsze fotki wszystkim czterem przyneta z tej seri narazie tylko fotka ceglofonem rano w piwnicy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 zapomniałem i dodałem 10% microbalonu IMG_20180504_191644-1984x1488.jpgNie muszę chyba dodawać że nic nie złowiłem... Pozdro RafałChyba widziałem gdzieś te zdjęcie Dobre kotwice???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Chyba widziałem gdzieś te zdjęcie Dobre kotwiceZdjecie bylo ten na FB "przynety HM" Co do kotwic to nawet bardzo dobre i niedrogie bo z Ali Expres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Rzeczna trójca Od góry bezsterowy 7cm na Boluszka wąski zygzak, przy animacji oczkowanie oraz odbicia na boki i co kto sobie wędka wymyśli uzbrojony 2x #10ownerek.Środek sandaczowa ósemka, 5.5g pływający. Praca spokojna z bardzo wyraźnym lusterkowaniem nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Zbrojenie 2x #6 owner.Dolny 7cm klasyczna boleniówka o drobnej pracy robiąca przy szybkim prowadzeniu myki(ten dla kolegi). Zbrojenie tył #8 brzuch #6 owner.Sandaczówke przy najbliższej okazji zabieram na nocna Oderkę Edytowane 5 Października 2018 przez Such a Jerk... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Ojo joj bardzo długo mnie nie było, co nie znaczy, że niczego nie tworzyłem - wręcz przeciwnie - po prostu w pracy zabronili oglądać głupoty na necie... Teraz dostałem awans więc znowu "mogę" oglądać Więc tutaj zaprezentuje etap wykańczania dwóch nowych boleniowek.Korpusy z balsy po zaszpachlowaniu i zagruntowaniu super glue są pokryte jedną warstwą epoxy. Następnym krokiem jest pomalowanie grzbietu i głowy na czarno i oklejenie folią alu. Kolejna warstwa żywicy i na tym etapie zrobiona fotka ????Następny etap opisze jutro jak tylko ostatnia warstwa epoxy wyschnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Następnym krokiem jest pomalowanie grzbietu, na kolor oliwkowy, poprzez moskitierę w celu nadania faktury łuski.Potem brzuszek na biało i na to perła.Pletwy piersiowe od szablonu, wklejenie oczu i na to ostatnia warstwa epoxy.Obie przynęty mają 52mm różnią się natomiast wagą.Pewnie będą jeszcze lepsze fotki, teraz spieszę się na rybki ????Tutaj jeszcze mój "tajny" trick oliwka na grzbiecie jest na bazie zielonego fluo, czy rybki to widzą czy nie - napewno nie zaszkodzi !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Uklejeczka dala dzisiaj fajnego bolka i kluska ???? oraz dwa mniejsze bolki. boleń niemierzony na oko 55cm. Kleń miał 43cm.Branie klenia z pierwszego opadu. Natomiast bolki w momencie podbicia korbką woblera do powierzchni. Na koniec jeszcze wisieńka na torcie... ale to już inna przynęta i następny post ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Teraz przejdziemy do konkretów !!Przynęta z balsy korpus długości 37mm, uzbrojony w dwie kotwiczki JMC #14 waży 2.5g malowanie Cray Fish - czyli raczek - w kolorach raczej odjechanych ????Wobler schodzi dosyć głęboko i fajnie miesza w kamieniach!Dotychcasz dał mi dużo okoni.Dzisiaj jednak skusił największego klenia w tym roku i drugiego największego w życiu ????Branie na moich oczach, wobler już wychodził pod szczytówka i nagle rybsko wyskoczyło spod falistego umocnienia brzegu!! Jak zobaczyłem co za kleń to nogi mi zmiękły, zacięta walka na UL - LRF 0-5g plecionka 0.04 i przypon z FC 0.19 w końcu wjechał do podbieraka. Z racji ataku od dołu zapięty był na obie kotwice.Krótka sesja zdjęciowa, ważenie, mierzenie i odpłyną w dobrej kondycji ????Kleń miał 48cm i 1.3kg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 26 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Idąc tropem boleniowego bezsterowca 5cm.Powstał większy brat na jesienne bolki 7cm przy 6g to na moje ultralajtowe łowienie już spory Uklej Uzbrojony 2x JMC #12 oraz kółeczka 2mm firmy Perfekt - naprawdę godne polecenia!!Jeszcze nie wodowany - zobaczymy w niedzielę.Będzie miał też szansę wykazać się w lekkim morskim spinnie na Sri Lance w Październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Po dłuuuugiej nieobecności krótka odpowiedź do poprzedniego posta. Uklejka dała największego Bolka sezonu 2019.Potem w październiku na Sri Lance został odgryziony przez makrelę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi