Skocz do zawartości

A ja sobie Jerki skrobię...

Rekomendowane odpowiedzi

Rafaie, ten Gey Gost'a Junior jest pływający ?  i ile waży ? ile cm ?

Może zakupić   ?    Dzięki ...Zyga

Jeśli obejrzysz sobie filmik z postu powyżej, zobaczysz że jest tonacy i jak zachowuje się w wodzie. Ten model jest mniejsza wersja mojego pierwszego jerka i został zrobiony specjalnie dla kolegi pod choinkę;) więc nie jest na sprzedaż.

Od przyszlego roku zaczne prawdopodobnie odlewac więc na pewno Gay Ghost będzie dostępny, gdyż jest to mój najłowniejszy kolor ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Sorki za poprzedni post nie miałem za bardzo fotek, jakieś boleniowe wypociny, smużaki, WTD ale skoro to wątek Jerkowy,

To wrzucę tylko początek projektu Holo Rainbow Trout :)

Bedzie seria filmików na moim kanale z produkcji :) Poniżej link do kanału, jest już pierwszy filmik ;)

https://m.youtube.com/channel/UCO8lyyEi3u0RNCd4t_E8fkg

post-64600-0-44121100-1523279326_thumb.jpg

• Like 1

Uff pomalowane, po dwóch godzinach męki, I tutaj prośba do was drodzy koledzy i koleżanki: polecicie jakieś dobre farbki do aero, w miarę wydajne i nie ruinujące budżetu!! Ja w dalszym ciągu maluje akrylami do malowania, które po wystarczającym rozcieńczeniu do malowania aerografem marnie kryją i muszę nakładać co najmniej 10 warstw i po każdej warstwie jazda z suszarką :(

Ale z trotki jestem zadowolony :)

post-64600-0-83692000-1523785201_thumb.jpeg

• Like 4

Na Holo Troucie jeszcze ostatnia warstwa epoxy nie zastygła, a mnie już do piwnicy poniosło :P

I zaczęte, nie jeden, a dwa nowe projekty!!

Niestety Holo Trout już niedługo z gniazda odfrunie - idzie do kumpla ;( - to mi się własnego Jerka nowego zachciało, co by godnie ten pochód majowy otworzyć :)

Tak więc projekt nr 1 :

wounded jerk - czyli zraniona rybka.

post-64600-0-72132500-1523917554_thumb.jpegpost-64600-0-02143500-1523917581_thumb.jpeg

Jak na razie nie wygląda to zbyt obiecujaco...

post-64600-0-14908600-1523917667_thumb.jpegpost-64600-0-14773700-1523917693_thumb.jpeg

Ale taki miałem pomysl, żeby rana miała taki poszarpany 3D efekt, a nie tylko namalowane na jerku.

Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

• Like 1

Projekt nr 2:

WTD mini - czyli wyprowadź szczeniaczka na spacer ;)

Całe pięć centymetrów powierzchniowego wymiatacza, z myślą o kuszeniu wakacyjnych drapieżników żerujących na nowym wylęgu.

Jak na razie dopiero pierwsza faza, wyważenie, uzbrojenie - prototyp na razie na wkręcane oczka - docelowo będzie stelaż przez całość.

post-64600-0-02020600-1523918327_thumb.jpeg

Amelinium już położone, wyszło gładziutkie to chyba będzie takie lusterko, bez efektu łuski.

post-64600-0-17138600-1523918416_thumb.jpeg

Holo Trout idzie dzisiaj do kumpla, korzystając ze słonecznej pogody cyknąłem dwa ostatnie zdjęcia pod biurem na trawniku, ludzie idący do Żabki trochę dziwnie patrzeli :P

Jakość fotek oczywiście nie powala jako że zrobione cegłówką.

Ale to oko w oko nawet mi się podoba :)

• Like 2

Tutaj jeszcze taki projekcik z jesieni. Zmajsterkowane z przeznaczeniem na Oman(jako że pracując dla linii lotniczych zachciało mi się wędkarskiego urlopu)

Smaki były duże, ryby nieco mniejsze :P

Ale wracając do przynęt-popery typu Budżet Big Game :)

Tutaj wstawię tylko jedną fotkę, w następnym poście dodam więcej fotek z produkcji, mam w starym telefonie.post-64600-0-82754800-1524160315_thumb.jpg

Na środkowego malowanie w kolorze "Dexter"

Było kilka rybek, oraz jedna która zrobiła ???? metrowy odjazd, po czym po próbie pompowania stała w miejscu, a na koniec wypluła przynętę (jak kołowrotek zaczyna wyć a wędkę ciężko utrzymać-moczykij słodkowodny raczej nie myśli o zacięciu- a tu trzeba i to najlepiej 3 razy!!!)

Szkoda, ale jeszcze tam wrócę!!

Edytowane przez Such a Jerk...
  • Like 5

Holo Trout idzie dzisiaj do kumpla, korzystając ze słonecznej pogody cyknąłem dwa ostatnie zdjęcia pod biurem na trawniku, ludzie idący do Żabki trochę dziwnie patrzeli :P

Jakość fotek oczywiście nie powala jako że zrobione cegłówką.

Ale to oko w oko nawet mi się podoba :)attachicon.gif received_10209221475854019.jpegattachicon.gif received_10209221334210478.jpeg

Coś fotki nagle zniknęły

Puppy czyli mój mini WTD, został trochę stuningowany, przy odlewie z żywicy ciężko by mu było udźwignąć dwie kotwiczki, więc nastąpiła zmiana i będzie docelowo tylko jedna kotwiczka(a może nawet pojedynczy haczyk-zobaczymy jak że skutecznością zacięć)

Wersja testowa została popaćkana pędzelkiem na szybko. Testy pewnie dopiero w niedzielę.post-64600-0-27357300-1524210629_thumb.jpeg

Oczki trochę splagiatowane z kraju kwitnącej wiśniówki,albo sake(?)...

Nieważne, w każdym bądź razie cicho-sza

Pozdro Jerk

No więc tak "The Victim" dostał już emelinowe wdzianko, w dodatku z eksperymentalnym wykończeniem!! Pierwsze warstwa rzywicy i już te rany wyglądają tak jak chciałem :)

attachicon.gif IMG_20180424_213820-2976x2232.jpg

Moje rany też się otwierają, jak widzę żywicę przez "rz" ;)

• Like 3

Jerki jerkami, ale przed majem porwałem się na długo planowany projekt(ściśle tajny).

Będzie to dla mnie "pierwszy raz" z kilku powodów...

I tutaj damy podpowiedź i zobaczymy czy ktoś zgadnie.

Poza fotką powiem tylko, że na pewno spodoba się koledze @Pride ;)

post-64600-0-52136000-1524694388_thumb.jpg

W końcu nabyłem nowe farbki do aero, oraz dostałem cenna wskazówkę, że do rozcieńczania świetnie nadaje się wódeczka :)

Tak więc trochę spóźniony ale szczupakowego sezonu jeszcze "trochę" przede mną, więc jest:

"The Victim" by Such a Jerk...

post-64600-0-67938500-1525282193_thumb.jpg

Jerk standardowo tonący 15cm pewnie około 60g zobaczymy z kotwiczka i po 3 warstwach epoxy.

post-64600-0-50111700-1525282305_thumb.jpg

Teraz na karuzeli, zaraz dostanie drugą warstwę żywicy.

P.S. obok niego podpowiedź do tej zagadki z poprzedniego posta - ktoś ma już jakieś pomysły ??

Pozdro Rafał

"The Victim" by Such a Jerk...

attachicon.gif IMG_20180502_095138-2730x1529.jpg

Jerk standardowo tonący 15cm pewnie około 60g zobaczymy z kotwiczka i po 3 warstwach epoxy.

attachicon.gif IMG_20180502_101519-1984x1488.jpg

No i wczoraj po robocie ucieszony, że dwie godzinki na ryby uda się wyrwać - nowego dżera przetestować  :D  B) oczywiście nowe łowisko - by Google maps  :ph34r:  - przychodzę -słońce już się kłania ku zachodowi - patrzę... Piękna zatoczka Odry, zarośnięta w pizd*u... No i rozpacz  :unsure:  :wacko:  ale nic to robimy rundę, może trzymetrowe oczko się znajdzie żeby cztery zygzaki jerkiem zrobić !! No i po 300m przez chaszcze znalazło się oczko jakieś 7m od brzegu na 3-4m długie, potem 3m trzcin(nic tam po pierwszego pajka w sezonie wpakuje się do wody w adidasach ;) ) dodatkowo gałęzie topoli zwisały tak nisko że tylko rzut "spod kiecy" no i rzut, Jerk w wodę, solidne "plusk", Jerk pod wodą...

Ale zaraz wyskoczył, zabujal się i PŁYWA!!(ten "jak zwykle tonący")  :blink:  :blink:  :blink: 

Ale było moje zdziwienie, obciążenie jak zwykle: proporcje 25g żywicy A, 25g żywicy B... Ale po zrobieniu serii bolkowych uklejówek pewnie się zapomniałem i dodałem 10% microbalonu  :P  :rolleyes: 

Wtopa nie mała, ale będę miał przynętę powierzchniową, przy twichingu robi zygzaki na powierzchni, a przy jednostajnym ściąganiu idzie z konkretnymi wychyleniami bocznymi-prawie jak wahadłówka ok 20-30cm pod powierzchnią  B)  ^_^ 

Wrzucę filmik z pracy na dniach, a narazie fotki

post-64600-0-81525800-1525532347_thumb.jpg

post-64600-0-83719500-1525532377_thumb.jpg

Nie muszę chyba dodawać że nic nie złowiłem...

Pozdro Rafał

Edytowane przez Such a Jerk...
  • Like 3

• 3 tygodnie później...

Projekt nr 2:

WTD mini - czyli wyprowadź szczeniaczka na spacer ;)

Całe pięć centymetrów powierzchniowego wymiatacza, z myślą o kuszeniu wakacyjnych drapieżników żerujących na nowym wylęgu.

Jak na razie dopiero pierwsza faza, wyważenie, uzbrojenie - prototyp na razie na wkręcane oczka - docelowo będzie stelaż przez całość.

Amelinium już położone, wyszło gładziutkie to chyba będzie takie lusterko, bez efektu łuski.

Project "Puppy" został ukończony. Na gotowo ma 5cm i 3g z uzbrojeniem w dwie kotwiczki #12 VMC i kółeczka Kamatsu Hyper Strong 3mm - obciążenie przy ogonie więc jest bardzo lotny :) Finalnie są jednak wkrętki, z racji ograniczenia wagi. Pokryty folią z fakturą łuski.W wodzie "stoi" prawie pionowo-wystaje tylko głowa, w momencie rozpoczęcia twichingu oczywiście idzie pięknym zygzakiem - co jak widać poniżej doceniły już pasiaki ;)

post-64600-0-21813300-1526938434_thumb.jpgpost-64600-0-64856700-1526938458_thumb.jpg

Ja wykończyłem dla siebie prototyp, który ma tylko jedną za to #10 kotwiczkę.

Dzisiaj skusił pasiaka o zachodzie słońca :)

post-64600-0-21466000-1526938599_thumb.jpg

• Like 4