Skocz do zawartości
  • 0

Kamizelka wędkarska

Kozi

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witaj.Ja od dw?łch sezon?łw u?źywam kamizelki Jahti Jakt i jestem bardzo i to bardzo z niej zadowolony.Posiada wiele pojemnych i praktycznych kieszeni wyposa?źonych w dobre zamki lub rzepy.Jest zrobiona z dobrego materiału i się nie brudzi.Bardzo polecam,a kupiłem ją w sklepie internetowym DoLasu.pl PZDR Piotrek

• 0

Moja skromna opinia:

Mesh i tylko mesh. Dlaczego? Ja się pocę. Wszystko, co zało?źę na siebie powoduje pot na plecach. Kupiłem Hardy. Oddałem Koledze. Kupiłem Simms'a. Oddałem Koledze. Mam jeszcze jedną plastikową. Te?ź oddam. Okazuje się, ?źe Remek, pisząc kilka lat temu miał rację - jedno pudełko z 6 -7 przynętami, i to mi wystarcza. W dalszym ciągu marzę o takim podejśćiu. Ale? Za kilka lat? Kto wie?

• 0

Moja skromna opinia:

Mesh i tylko mesh. Dlaczego? Ja się pocę. Wszystko, co zało?źę na siebie powoduje pot na plecach. Kupiłem Hardy. Oddałem Koledze. Kupiłem Simms'a. Oddałem Koledze. Mam jeszcze jedną plastikową. Te?ź oddam. Okazuje się, ?źe Remek, pisząc kilka lat temu miał rację - jedno pudełko z 6 -7 przynętami, i to mi wystarcza. W dalszym ciągu marzę o takim podejśćiu. Ale? Za kilka lat? Kto wie?

hmm ja mam siatkowego fenwicka i jestem zawiedziony (co to za kretynizm - wyplataj z siatki kotwice woblera To samo w krzakach cala potargana po 2 latach....

tez sie poce, ale nie polecam nikomu siatki.

• 0

Ja od wiek?łw u?źywam dw?łch (kr?łtkiej i długiej) kamizelek Cabelas i bardzo je sobie chwalę. Z tym, ?źe niedawno kupiłem Hardy'ego do brodzenia. Ma odpinane plecy, a pod nimi siatkę. Ma te?ź dwa retraktory, co jest bardzo wygodnym rozwiązaniem, bo nie zmusza do pieprzenia się z przypinanymi. O ile Cabelasy są z elanobawełny, to Hardy jest ganz plastik, ale zeszłoroczne Włochy (środek lata, środek Włoch) prze?źyłem w niej bez problemu i bez nadmiaru potu. Poza tym Hardy ma te?ź kilka kieszeni mniej, podczas gdy Cabelasy dla mnie mają ich zbyt du?źo (zresztą podobnie, jak np. podstawowe Orvisy).

Zastan?łw się solidnie, czego od kamizelki oczekujesz, rozwa?ź wszystkie szczeg?łły - jakie kieszenie, do czego, ile i jak zapinane, czy retraktory, kieszeń na plecach itp., a potem poszukaj w necie. Mo?źe te?ź warto ściągnąć z USA. Zwykle taniej, a wyb?łr ogromniasty.

Pzdr,

Fatso

• 0

A z takich bardziej dostępnych kamizelek? Bo nie ukrywam przydało by się przemierzyć przed zakupem...

nie wiem jak w polsce, ale ja dostalem w kpl z prenumerata wMH calkiem przyzwoita kamizelke.

Ps w jakiejs gazecie wedkarskiej tak +- kilka miesiecy temu byl test kamizelek.

Ps co do konkretnej kamizelki to mz bez sensu polecac bo nie wiadomo czy tobie podleci (nie wyobrazam sobie by jakas kamizelka mogla sie rozpasc czy cos - uzywalem kilka lat kamizelki kupionej w lidlu i nic jej nie dolega do tej pory a kosztowala rownowartosc 6paka taniego piwa...

Ja od siebie raczej polecilbym CECHY

tzn: muchujesz/brodzisz czy tylko z brzegu lapiesz?

bo jak brodzisz (chodzby od czasu do czasu) to lepiej kupic kamizelke krotka (takie dopinane na ogol maja kieszenie duze tylko w czesci dopinanej i nie ma gdzie wsadzic betow jak lapiesz na krotko).

jak lapiesz tylko z brzegu problemu nie ma bierzesz dowolna dluga i martwisz sie tylko czy ma tyle kieszeni ile trzeba

jak chcesz krotka to jest ciezko dostac cos z duzymi kieszeniami (ja widzialem tylko mojego fenwicka, bodaj airflo i ta z prenumeraty WMH, ktore przy krotkim kroju maja conajmniej 3 kieszenie mieszczace pudelko wilkosci 15x5x7cm (czy tam podobne) + kilk amniejszych kieszonek na miarke etc.

od wzrokowego sprawdzenia ilosci i wielkosci kieszeni (w jakims netowym katlogu) rozpoczalbym poszukiwania.

ps. ja mam 3 kamizelki (1 na muche, 1 na spinning z brzegu/brodzenie a 3cia gruntowo/splawikowa) i poza potargana siatka w fenwicku nic nigdy mi sie nei stalo. a i tak na plecach zwykle 45l plecak ;P

Ps nie wiem czy sa w pl te kamizelki, ale w irl jest fajny bajer - kamizelka, bedaca jednoczesnie szelkami do plecaka (mozna uzywac obu naraz albo samej kamizelki)

• 0

Kamizelka kamizelką...

być mo?źe właśnie dobrym rozwiązaniem będą ww. wspomniane szelki z kieszeniami lub jakiś pas na przynęty.

Sam korzystam ze starej kamizelki, kt?łrą ojciec szył na miarę bo mu brzucho urosło :D. Obecnie latam w niej przez cały sezon, jest na tyle obszerna, ?źe latem na koszulce, wisi trochę, ale jak śnieg będzie padał to na zimową kurtkę te?ź ją wcisnę.

Myślałem, ?źeby sobie kupić właśnie siatkowa na lato, a tę co mam zostawic na zimę, ale jak się szmaty z tej siatkowej robią to ju?ź nie chcę :D.