janusz.walaszewski Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Na szczęście mnie żadne podwyżki czy inne akcyzy nie obchodzą, zawsze tankuję za 50 zł Poza tym władze (oby tylko forumowe!) zaraz zamkną temat...a szkoda. Edytowane 22 Listopada 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Wiem, ale z drugiej strony od polityki uciec się nie da. Wszystkim, którzy uważają, że da się, powtarzam aby uważali jak stąpają po twardym podłożu, bo przestraszony struś chowa głowę w piasek, a na betonie to może boleć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Może warto by było założyć temat: " Popłaczmy sobie nad tym co będzie? a może nie będzie? " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 No pewnie. A Ty co myślałeś? Zawsze w d... dostaniesz (ja też) (ja płaciłm ubezpieczenie pod koniec października...bolało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 @Bob ja tyż. To jak nam przyjdzie zapłacić za rok to ze dwa razy podniosą :-( a tym ze stycznia tylko raz. Jak żyć :-)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dziwne jest tylko to. Mojemu znajomemu w Wawie wyliczli Oc po wszelakich rabatach 1250zł a u mnie 70km od Wawy 620zł :-) i bez problemu przy okazji odwiedzin opłacił u mnie :-)Troche to bez sensu ale nawet pani z ubezpieczeń stwierdziła ze często tak ludzie robią :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Kod pocztowy czasami decyduje, innym razem mozliwosci czy checi agenta. Jakies budzety znizek i takie tam. Nie ma co dociekac, sprzedaja za polowe to brac i uciekac, zeby sie nie rozmyslili ???? Podoba mi sie ponadto slowo 'rozwiarze', ktos tu chce byc prezydentem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) @columb ja rozumiem ze są różne bonusy, w większych miastach większe ryzyko itd ale to z lekka zakrawa na jakąś paranoje...z racji tak dużej różnicy. Edytowane 23 Listopada 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Z tego co ja się orientuję o kwocie ubezpieczenia , oprócz oczywiście marki, rocznika.... , decyduje kod pocztowy zamieszkania ( zameldowania) właściciela ( lub współwłaściciela ) pojazdu. Ubezpieczalnie mają chyba jakieś swoje przeliczniki w zależności od wielkości miasta ( prawdopodobieństwo zaistnienia szkody ?). A z drugiej strony sporo zależy od agenta ubezpieczeniowego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Na pocieszenie napiszę wam ile płacę w Reichu. Mam 9 letnia Avensis 2,2 diesel. W zeszłym roku oc w Polsce kosztowało mnie z max znizkami ok 450 zł rocznie. Po przerejstrowaniu że zniżką 45% płacę 100 euro kwartalnie plus 355 rocznie podatku drogowego a zaraz dowalą jeszcze opłaty za autostrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Oczywiście zgadzam się jak najbardziej, jednak takiej samej rzetelności wymagajmy od ubezpieczycieli, i nie chodzi tu o podwyżki w ogóle, te zapewne muszą być. Chodzi o wyliczanie składek na podstawie realnych przesłanek a nie widzimisię ubezpieczyciela. Ktoś pow podał przykład rozbieżności w ubezpieczeniu, rozumie +/- 15% ale nie 100%Kolejna sprawa, ubezpieczenie OC powinno iść za kierowcą a nie za samochodem, jakie znaczenie ma pojemność silnika i inne takie dla odpowiedzialności cywilnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 DonPablo, podwyzka o której mówisz, miała miejsce już na rok 2016.Teraz jest kolejna wynikająca z innych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Na pocieszenie napiszę wam ile płacę w Reichu. Mam 9 letnia Avensis 2,2 diesel. W zeszłym roku oc w Polsce kosztowało mnie z max znizkami ok 450 zł rocznie. Po przerejstrowaniu że zniżką 45% płacę 100 euro kwartalnie plus 355 rocznie podatku drogowego a zaraz dowalą jeszcze opłaty za autostrady. Żadne to pocieszenie O ile mnie pamięć nie myli, zamieszczono kiedyś w minionych czasachogłoszenie pt. Zamienię M - 1 w Warszawie na śpiwór w Nowym Jorku.Oferta pozostała bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 DonPablo, podwyzka o której mówisz, miała miejsce już na rok 2016.Teraz jest kolejna wynikająca z innych powodów. Możliwe, jednak to pismo dało impuls do wolnej amerykanki.Teraz będą badać, czy nie było zmowy cenowej:http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Doszlo-do-zmowy-cenowej-UOKiK-sprawdza-podwyzki-ubezpieczen-OC,wid,18604616,wiadomosc.html?ticaid=11823b&_ticrsn=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi