cezorator Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Jako miłośnik przyrody, wędrując nad wodami mam okazję zobaczyć różne ciekawe rzeczy. Będąc w okolicah Raciborza spotakałem taka fajną roślinę wodną.Jak myślicie??Co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 zatopiona gałązka brzozy sadzac po listkach, orzech po nazwie pliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 @cezoratorPowiedz, że nazwa pliku to zmyłka Już niejedna zagadka została tak rozwiązana Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Nazwa pliku jest oczywiście pomocna, ale to nie jest pełna nazwa tej rośliny. Dla ułatwienia podam, że jej owoce są jadalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Zastanawiam się nad orzechusem pospolitusem C. laskowikiem ale cosik mi się wydaję, że to orzechus L. włochus Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 ciepło ciepło, ale to nie to.Następna podpowiedź W całym kraju jest pod pełną ochroną ustawową (Roślina wpisana do Czerwonej Księgi gatunków ginących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Czyżby to Kotewka - Orzech Wodny. Ale nie wiem czy to jest jadalne w kazdym razie nie wiedziałem. Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Tak jest to Kotewka. Owoc ma jaknajbardziej jadalny. Tylko, że jest to zabronione, ponieważ w Polsce ta roślina jest chroniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi