TomFil Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jak wyżej,czy może ktoś bawił się nad wodą tymi nowymi wędkami Daiwa balistic x jigerspinn.Chodzi mi o czułość,jaka akcja(fast,x-fast),czy wędki doszacowane,przeszacowane?,jak ogólnie leżą w łapie.Za wszelkie odpowiedzi dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Kolega chce porównanie Balistica z Megaforce Jiggerspin czy może z Infinity Jiggerspinem ewentualnie RNS Jiggerspinem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Może porównanie z megaforce która jest tańsza a droższą infinity jigerspinn.Ogólnie to myśle że ta balistic to typowa sandaczówka.Macałem w sklepie ale nad wodą to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Chodzi mi dokładnie o balistic jiggerspinn 2.40 7-28g.Czy uciągnie te 20g główka + guma średniej wielkości np:Mannsa ripper,ewentualnie lżejsze koguty 15-20g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Infinity jiggerspin 270 8/28g model wcześniejszy (2 lub 3 generacja) daje sobie radę z takim zestawieniem, jednakże najlepiej sprawuje się przy max 20g. Infinity jiggerspin najnowszy 240 3/15g najlepiej funkcjonuje z małymi przynętami, dużych nie toleruje. Te 15 gram to gruba przesada, czeburaszka 10g + kajtek 3' to już problem. guma typu kopytko 2,5' nawet na niewielkiej główce 3/6g jest nieznośna dla tej wędki, bardzo telepie kijem. Jest to taka wklejka bez wklejki, z tym że dolna część potrafi fajnie popracować przy rybce 50/60cm.Miałem jeszcze excelera jiggerspina 270 do 18g ale ta wędka jest bardziej pod jazie i klenie niż do jigowania, a ten opis o szybkiej szczytowej akcji jest po prostu wprowadzający w błąd. Zresztą to nie jedyna skucha tej firmy. Proponuję te nie liczyć na korkową rękojeść jak w opisie poszczególnych modeli, gdyż przeważnie jest to korkowa okleina beznadziejnie wykonana, lub bardzo słaby korek.Nie wiem na ile Ci się to przyda, ale w zasadzie zawsze lepiej coś tam wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Wielkie dzięki.Zawsze to jakieś rozjaśnienie sytuacji????.Te balistic-i to nowe wędki,to pewnie jeszcze mało macane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Chodzi mi dokładnie o balistic jiggerspinn 2.40 7-28g.Czy uciągnie te 20g główka + guma średniej wielkości np:Mannsa ripper,ewentualnie lżejsze koguty 15-20gBez problemu ogarnie, czuć w nich potencjał jak u gryzonia z mikado stronniczość. Tylko nie irytuje Cię ta długa rękojeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonymous Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Miałem okazje połowić kijaszkiem z serii ballistic x tylko, że 2,1m i cw do 50g. Nie wiem jaka charakterystyke blanku ma jigger bo ja łowiłem wersją spinning. Jiggera macałem w sklepie tylko. Jak dla mnie troche za sztywna, a dolnik zdecydowanie za długi. Mi osobiście ta seria nie przypadła za bardzo do gustu głównie przez ten długi dolnik. Edytowane 25 Listopada 2016 przez Ralf87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Bez problemu ogarnie, czuć w nich potencjał jak u gryzonia z mikado stronniczość. Tylko nie irytuje Cię ta długa rękojeść?Rękojeść jest przed łokciem,to dla mnie nie za długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Miałem okazje połowić kijaszkiem z serii ballistic x tylko, że 2,1m i cw do 50g. Nie wiem jaka charakterystyke blanku ma jigger bo ja łowiłem wersją spinning. Jiggera macałem w sklepie tylko. Jak dla mnie troche za sztywna, a dolnik zdecydowanie za długi. Mi osobiście ta seria nie przypadła za bardzo do gustu głównie przez ten długi dolnik. Podjade do sklepu w Wieliczce to zmierzę tą rękojeść,ale z tego co pamiętam to chyba nie tak długa za łokieć. Sztywna?Macałem Daiwe jiggerspinna 240 7-28 i Mikado Inazume 240 do 35g to ta Daiwa bardziej spolegliwa,i czuć że ta Inazuma ma większą moc.A może wybrać Mikado ,fajny blank,też troszkę spolegliwa (240cm), bo te krótsze Inazumy to faktycznie sztywne jak diabli...I o wiele tańsza.Ostatnie przelotki też nie są takie złe,firmy SEA GUIDES(na ramce wybite S),te same co w tańszych SHIMANO.W Daiwie Balistic-x natomiast są Fuji Improved Hard. Edytowane 25 Listopada 2016 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidx77 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Panowie czy Ballistic-x jigger 2,4m 7-28g to wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi