and67 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam,proszę o opinie użytkowników tego silnika,jestem na etapie kupna,podoba mi sie w nim płynna regulacja i maximizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Nikt go nie użytkuje ,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Eponimos Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 WitamMam taki silnik ( NRS-50 LBS) od paru tygodni, własnie jestem po pierwszym tescie. Silnik jest bardzo fajny i ma spora moc pierwsze cztery biegi to bardzo łagodna zmiana mocy piaty bieg to rakieta do szybiego przemieszczania sie z jednego miejsca w drugie.Silnik nie posiada płynnej regulacji tzw maximizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Jak na razie mam trzy pozytywne opinie na temat tej firmy ,kusi ta płynna regulacja biegów i maximizer z firmy MC no i cena 850zł z dwuletnią gwarancją,a tam zamówiłem po pokazach testowych motorek jest ale po profesjonalnym przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 No i kupiony silniczek,zobaczymy na wodzie jak sie spisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam.Kupiłem silniczek Neraus 55 w tamtym roku,po kilku pływaniach całodziennych wystapił brak biegu 1,3 do przodu i 2,3 do tyłu.Po wysłaniu do serwisu miła niespodzianka założono gratis maximizer.w najbliszą niedzielę będę go sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bass-74 Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Miałem ten sam przypadek co @anpart z tym samym modelem. Na początku zniknął 3 bieg, później jakoś reszta i został tylko 5 bieg do przodu i jak dobrze pamiętam 3 do tyłu . Serwis uwinął się z usterką bardzo szybko. Z tego co tłumaczył Pan serwisant spalił się przełącznik biegów i jakaś cewka w samym silniku. Zamontowano płynną regulację obrotów i maximizer. I teraz tzn. od października ubiegłego roku silniczek śmiga bez problemów. Mam nadzieję że nie zapeszę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Też słyszałem o problemach ze zwykłymi przełącznikami biegów,a płynna regulacja i maximizer to inna bajka,myślę że będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bass-74 Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Też mi się tak wydaje <_< Mam zamiar jeszcze wymienić oryginalną śrubę dwułopatkową na trzyłopatową i zobaczymy czy będzie lepiej czy gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bajzi Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Główną przyczyną zniknięcia biegów jest przetopienie styków. Niedokręcone klemy na akumulatorze powodują wytworzenie się dużej temperatury co powoduje nadtopienie plastyku na którym zamocowane są styki. Doświadczyłem tego w zeszłym sezonie i musiałem do brzegu spływać na deklach od pudełek bo wioseł też nie wziąłem, bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Warto też zainwestować w porządne kable niskostratne i o porządnej średnicy co by czerwonego koloru nie nabierały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Silnik po pierwszych testach na Turawie,egzamin zdany pomyślnie mimo trudnych warunków duża fala itp.Płynna regulacja działa wzorowo,i po stanie naładowania aku było widać że maximizer to nie bajer i swoją rolę spełnia ,jedyny mankament to słyszalna praca wentylatorka chłodzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wznawiam wątek w temacie Nerausa,koledzy macie jakieś namiary na śruby napędowe trzyłopatkowe do Nerausa 55,znalazłem w sklepie w którym kupiłem silnik ale cena zaporowa 200zł,może coś z tańszych pasuje do tego silniczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bass-74 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 O śruby popytaj może coś będzie pasować tutaj: Yomoto.warez, mc-sklep lub sonar-sklep. A co do szumiącego wiatraczka to ja jak staję dłużej na miejscówce to odpinam jeden kabelek od aku i jest cisza. Oczywiście jak dopłynę to nie robię tego od razu bo układ musi się schłodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Dzięki za pomoc w Yomoto mają,tylko mam pewne obawy czy trzy łopatki (wieksza siła mielenia wody) nie spowodują uszkodzenia silnika?,w instr.nie pisze nic że nie wolno,zmienialiście śruby na trzyłopatkowe w elektrykach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Zmieniłem w motorguadzie zdaje się w 38 na taką od jakiejś 50 raczej się specjalnie nie polepszyło ani nic przez dwa sezony się nie spaliło.Sruba była tania to nic nie ryzykowałem.A silnik ukradli mi z działki i dalszych jego losów nie znam.Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Co do szumiącego wiatraczka to też miałem ten problem. Silnik MotorGuide 54 z dołożonym maksymizerem w Piotrkowie jakieś 10 lat temu. Kupiłem niewielki wyłącznik uruchamiany sznurkiem i wpiąłem go szeregowo w zasilanie wiatraczka. Teraz dynda sobie i po problemie. 10 minut roboty i koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Dzięki Panowie za zainteresowanie.Co do wiatraczka,to wiem że można w instalacje wmontować czujnik który reguluje pracą chłodzenia. ( system sterowania wentylatorem chłodzącym maximizer, załącza wentylator przy 50Ca wyłącza po schłodzeniu do 35C ), w wersji bez TC wentylator pracuje cały czas po podłączeniu do akumulatora.Ja kupiłem wersje bez sterowania wentylatorem bo nie wiedziałem że istnieje wersja TC,niestety tak sprzedawcy informują klientów.Człek sie uczy całe życie .Trza będzie jakis patencik na wyłączanie na postoju zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Bass-74 dzięki za pomoc śruba kupiona w Yamoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bass-74 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 No problemos . Cieszę się że mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Panowie chciałem zapytać gdzie mogę kupić ten silniczek z płynną regulacją i maximizerem interesuje mnie 40lbs , bo seryjnie to nie ma tego chyba w zestawie ? proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Multi-com tel.699-126-373 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Masz kolego jeszcze link do strony to pooglądasz dokładnie co i jak. http://www.mc-sklep.pl/neraus-mctuning-wzmocnione-c-2_54.htm l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Dzięki panowie za pomoc , na tej stronie byłem i tam jest stuningowany Nerus 55 , ja potrzebuje około 40lbs , mój ponton ma zaledwie 2,5m więc nie potrzebuje tyle mocy a co się wiąże z tym silniczkiem to większa waga i większa kasa , skontaktuję się z tym sklepem i zapytam czy 40lbs też tuningują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 mój ponton ma zaledwie 2,5m więc nie potrzebuje tyle mocy Kasa to jasna sprawa, rożnica w wadze - sprawa dyskutowalna, ale namiar mocy w elektryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mocy na pewno nie za wiele ale patrzę pod względem ekonomicznym i budżetowym.Większy silnik to też większe zużycie baterii i tu by dłużej popływać to potrzebna większa bateria i kolejne kilogramy plus cena , pływadło 2,5m mało miejsca w środku i tylko 240kg dopuszczalne. Będę pływał tylko po zaporówkach więc z 40lbs dam radę ,ścigać się z nikim nie będę a i zejdę trochę z wagi na klamotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
and67
Witam,proszę o opinie użytkowników tego silnika,jestem na etapie kupna,podoba mi sie w nim płynna regulacja i maximizer.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi