and67 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam,proszę o opinie użytkowników tego silnika,jestem na etapie kupna,podoba mi sie w nim płynna regulacja i maximizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 markosmerk Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja też miałem problem gdzie zniknęły biegi. Wysłałem silnik do serwisu i w ramach gwarancji założyli maxymizer z płynną regulacją obrotów i teraz jest elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 W maju tego roku podczas płynięcia pękło mocowanie silnika do pawęzy,nad 2 śrubami do dokręcania. Silnik Neraus 55 lbs. Serwis stwierdził że to zmęczenie materiału i nie uznał gwarancji, mimo że nastąpiło to w czasie płynięcia na otwartej wodzie, dobrze że był dobrze dokręcony na kablach i nie utonął.Przy okazji założyłem kable niskostratne, są bardziej elastyczne od orginalnych i grubsze w przekroju.Podobno pozwalają zaoszczędzić ok 10% energii.Wczesniej założyłem maximizer i zauważyłem że w silniku został zlikwidowany efekt szarpnięcia podczas przerzucania biegów, może to miało wpływ na pęknięcie mocowania bo przy starym przełączniku było odczuwalne szarpanie mocowaniem, przy przerzucaniu biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ten który był zakupiony spisuje się na razie świetnie ,jedyne co to śruba została wymieniona na trzy łopatkową,straciły się drgania,reszta git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and67 Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Z tego co się orientuje możesz kupić nerausa 40 i w MC go stuningują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 W MC tuningują wszystkie elektryki, korzystałem z ich pomocy 2 razy i jestem zadowolony.Poza tym mają chyba w ofercie Nerausa w cenie dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rebort Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ma ktoś pomysł co mogło się stać z silnikiem ? Neraus 50, działał przy wypłynięciu, po zatrzymaniu przestał działać, po kilku próbach coś zarzęziło, parę razy zakręciło i znowu zdechło. Po jakimś czasie jak gdyby nigdy nic zaczął działać jak zwykle. Teraz ciężko mu zaufać, a oddawać działający silnik na gwarancji do naprawy chyba nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Dostaje się woda zapewne i jak wyschnie działa dalej ... tak mi się wydaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Mogą to być łożyska. Ale może być i to o czym pisze Tomek. Lepiej go rozebrać zanim "zagotujesz" wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Bass-74 dzięki za pomoc śruba kupiona w YamotoHej, napisz czy szybciej śmiga na nowej śrubie, bo też posiadam ten chiński głośny wynalazek z maxi...Dopiero też się dowiedziałem o tym czujniku gdy wysyłałem do naprawy (i tak jak mówisz sprzedawca nie poinformował, że istnieją dwie opcje) A naprawiałem, bo mi pewnego razu rumpel został w ręku przy wyciągnięciu teleskopowym hehe...no tak to typowy chinol, może i cena dobra ale ja bym go po raz drugi nie kupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
and67
Witam,proszę o opinie użytkowników tego silnika,jestem na etapie kupna,podoba mi sie w nim płynna regulacja i maximizer.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi