Skocz do zawartości
  • 0

1 wolne miejsce w wyprawie BIG GAME na marliny

Muskie

Pytanie

W dniach 9 - 16 czerwca 2011 jedziemy na wyspę Gomera, na Mistrzostwa Wysp Kanaryjskich w połowach marlin?łw. Pięć dni łowienia z profesjonalnym przewodnikiem, kt?łry ma ju?ź na rozkładzie marliny powy?źej 400 kg !!! Cały niezbędny sprzęt zapewniony. W trakcie pobytu udział w dwudniowych zawodach. Gł?łwna nagroda 6000 EURO ! Mo?źliwość poznania wędkarzy z całego świata. Ju?ź kilka razy tam byłem, znam przewodnika. Świetne warunki wędkarskie, poza marlinami mo?źna połowić sporo innych ryb.Typowe BIG GAME. Zostało jeszcze 1 miejsce w sześcioosbowej ekipie. Koszt tej przyjemności z przelotem, zakwaterowaniem, przejazdami, zezwoleniami itp. ok. 7.500 PLN. Bli?źsze szczeg?łły na indywidualne zapytania.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wyprawa super. Wyholowałem marlina 200 kg !!!

Dało to naszej dru?źynie całkiem niezłe 9 miejsce na 36 zał?łg.

Hol trwał 34 minuty, mamy nagranie z kamery. Przez dwa dni jeszcze czułem ten hol . . .

W sumie na dwudniowych zawodach padło 12 marlin?łw (wszystkie wypuszczone do wody). Zgodnie z formułą zawod?łw nie liczy się wielkość ryby (ryby są wypuszczane), lecz kolejność złowienia. Dwie pierwsze załogi miały po 2 wyholowane marliny.

Po zawodach złowiliśmy ogromnego tuńczyka ?ź?łłtopłetwego o wadze ok. 80 kg.

Te?ź dał popalić. Og?łlnie rewelacja. Ju?ź zapisałem się na przyszły rok. Sezon na marliny trwa od połowy maja do końca września, ale najlepsze są czerwiec i lipiec. W dniu naszego wyjazdu z Teneryfy inna ł?łdka przywiozła do portu marlina 200 kg. Zrobiliśmy sobie foty, będzie pamiątka. Nasz przewodnik z klientami tez przywi?łzł do portu marlina. Trochę mniejszy, tylko . . . 140 kg.

Prosilbym o jakies zdjecia utrzymane w konwencji C&R, a nie z wiszacym, nawet najwiekszym, truchlem. Dziekuje!

• 0

Sezon wędkarski na Kanarach trwa okrągłe 12 miesięcy. Kwestia doświadczenia przewodnika i nastawienia się na konkretny gatunek ryby, kt?łra akurat jest aktywna w danym miesiącu.Tegoroczne zawody BIG GAME na Gomerze wygrała właśnie ekipa z Lanzarotte. Jako pierwsi złowili drugiego marlina, a na tych zawodach nie liczy się wielkość ryby, tylko kolejność złowienia i ilość klasyfikowanych ryb. Wszystkie ryby są wypuszczane. Udokumentowaniem połowu są fotografie na zaplombowanym aparacie dostarczanym przez sędzi?łw.