Skocz do zawartości

Zakupy pstrągowe 2017

Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy pstragrze, jak wiadomo, zima to dla wielu z nas czas zakupów :) Co planujecie zakupić na ten 2017 ?

Ja właśnie zamówiłem kilka cykad Szuszkiewicza, parę błystek ABC i a kolejce czeka jeszcze zakup rublexów (ale to chyba dopiero na święta). I byleby do 1.02.2017 :D

• Like 1

Nowa zylke odebralem w zeszlym tygodniu.
Niedlugo spodniobuty wroca z serwisu.

Buty podklejone, jeszcze kolce wymienie (przynajmniej niektore).

Wedki sa 3 i na razie zadna nie przybedzie.
Kolowrotki sa 2 (zmiana jest taka, ze jeden wszedl z przelozeniem HG, a jeden normalny wyszedl do innego arsenalu).

Dojdzie jak zawsze sporo nowych muszysk i mozna brac rozbieg do startu 2017 :)

• Like 2

Cykady Szuszkiewicza już dotarły. Małe (3.5cm) i ciężkie :) I teraz trzeba będzie się nimi nauczyć łowić :)

Z błystek ABC zakupiłem obrotowe "Natalie Bee" (rozmiar 2) oraz wahadłowe "Kiełże" i "Pstrągi". Wyglądają bardzo obiecująco i już się nie mogą doczekać magicznej daty 1.02.2017.

A Rublexy sprawię sobie na gwiazdkę :)

• 4 tygodnie później...

Cykady Szuszkiewicza już dotarły. Małe (3.5cm) i ciężkie :) I teraz trzeba będzie się nimi nauczyć łowić :)

Z błystek ABC zakupiłem obrotowe "Natalie Bee" (rozmiar 2) oraz wahadłowe "Kiełże" i "Pstrągi". Wyglądają bardzo obiecująco i już się nie mogą doczekać magicznej daty 1.02.2017.

A Rublexy sprawię sobie na gwiazdkę :)

Cykad nie znam, ale co do reszty - "będzie pan zadowolony..." :D

U mnie już pudełka z przynętami się nie domykają. Krakuski - podstawowa broń na mniejsze rzeki. Poza tym własne, Storki, Salmo, i stare - nowe KSK w ktorych pokładam spore nadzieje. Obrotówki - rublex, ABC i rękodzieło Mikołaja Hassa. Wahadełka - sam trochę uklepałem. Mikrojigi - są. Muchy - są.

Plecionki i żyłki - mikado octa braid 0,08 , Nanofil 0,10, trzeba kupić żyłkę - pewnie jak zwykle padnie na HM80 0,16/0,18.

Muszę kupić wodery.

Kijek - może coś nowego kupię, ale nie jest to konieczne.

Byle do lutego i żeby ryby były

• 2 miesiące temu...